Lecytyna sojowa w proszku op. 200 g Sosa 59000012

SOSA62

Producent: Sosa Ingredients

Nowy produkt

5 Sztuk/-i

Uwaga: Ostatnie sztuki!

70,85 zł brutto.

70,85 zł za op.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 7 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 7 punktów lojalnościowych które mogą być zamienione na jeden bon o wartości 0,70 zł.


Udostępnij: 

Proszek lecytyny sojowej. 

Właściwości: Emulgator. Ułatwia wprowadzenie powietrza. Zbyt wiele może dostarczyć smaku.
Sposób użycia: wymieszać na zimno z turbinarem wprowadzając powietrze. 
Zastosowanie: Dowolny rodzaj cieczy. 
Obserwacje: Trudności z alkoholami i niektórymi naparami. 
Opracowania: Powietrze / Lody

DODATKOWE INFORMACJE:

Główną funkcją lecytyny jest emulgator (na przykład lecytyna z żółtka jaja pozwala nam uzyskać majonez, który jest emulsją typu woda w oleju). Lecytyna jest stosowana na całym świecie jako emulgator w przemyśle czekoladowym. Może być również stosowany jako środek napowietrzający i spieniający. Lecytyna nie ma problemów z dyspersją w zimnym lub gorącym środowisku. Ani w kwaśnych, słonych ani słodkich mediach. W tłustych mediach bardzo dobrze nawilża się, w rzeczywistości można wytworzyć powietrze z oleju, jeśli wcześniej ogrzało się je do około 60ºC. Lecytynę należy stosować konsekwentnie, tzn. Jeśli spędzimy w gramaturze, nie otrzymamy więcej powietrza, co negatywnie wpłynie na smak cieczy w wyniku końcowym, zapewniając również żółtą i mętną dla medium.

EMULSERY: Emulsja jest mniej lub bardziej stabilnym połączeniem cząsteczek tłuszczowych i wodnych. Emulsja jest w zasadzie niestabilna iz czasem kropelki zdyspergowanej fazy mają tendencję do przegrupowania, oddzielając się od drugiej fazy. Tak się dzieje, na przykład, gdy wcześniej mieszana mieszanina oleju i wody może stać. Aby to zjawisko dyspersji nie występowało, stosuje się emulgatory, które znajdują się w warstwie granicznej między kroplami i fazą jednorodną. Kuchnia, a zwłaszcza piekarnia, można by powiedzieć, długa historia miłości między tymi dwoma rodzajami pozornie nie do pogodzenia molekuł, które łączą się w kulinarnym przygotowaniu. W rzeczywistości trudno będzie nam znaleźć ciasto lub kuchnię bez emulsji. Praktycznie wszystkie tradycyjne sosy próbują rozwiązać problem emulsji, a szybkie wyliczenie emulsji w kuchni i słodyczy wskazuje na duże znaczenie tego tematu: sosy, majonezy, kremy, lody, powietrze, suflety, herbatniki, ganache, mus itp. , Gama emulgatorów Home Chef obejmuje potrzeby emulsyjne nowoczesnej gastronomii zgodnie z zasadą maksymalnego poszanowania emulgowanych aromatów.

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Lecytyna sojowa w proszku op. 200 g Sosa 59000012

Lecytyna sojowa w proszku op. 200 g Sosa 59000012

Pokrewny Produkty

Przejdź do góry