- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
700g GOMA TARA substancja zagęszczająca pochodzenia naturalnego 58050058 Sosa
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.
700g GOMA TARA substancja zagęszczająca pochodzenia naturalnego 58050058 Sosa:
Substancja zagęszczająca, stabilizator. Częściowo rozpuszczalna w zimnej wodzie, całkowicie rozpuszczalna w gorącej wodzie,
nierozpuszczalna w rozpuszczalnikach organicznych.
Opis: guma tara jest naturalnym polisacharydem otrzymywanym z ziaren roślin strączkowych.
Wykazuje działanie zagęszczające oraz stabilizujące w produktach spożywczych.
Występuje w postaci białego proszku, który bardzo dobrze rozpuszcza się w gorącej wodzie
oraz częściowo rozpuszcza się w zimnej wodzie. Łatwa w użyciu.
Charakteryzuje ją wysoka lepkość oraz stabilność w środowisku kwaśnym.
Stabilna podczas obróbki w wysokich temperaturach.
Składniki: guma tara (E417).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 700 g
Dozowanie: 1-8 g/kg
Sposób użycia: zalać płynem, a następnie podgrzać do 80ºC.
Kod produktu: 58050058
Zastosowanie:
- ciasta, wyroby piekarnicze, wyroby piekarnicze bezglutenowe (miękka tekstura, dłuższa świeżość produktu, łatwiejsze krojenie)
- desery mleczne (poprawa tekstury, eliminuje wyciek serwatki)
- lody (wysoka absorpcja wody, redukcja formowania kryształków lodu, większa odporność na zmiany temperatury, poprawa tekstury)
- sosy, dressingi (lepsza konsystencja i lepkość, stabilność emulsji)
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
500 g INULINA EN FRED 39461 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na zimno
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA502
Marka: Sosa Ingredients
400 g GLICEMUL ( E471 ) 39497 SOSA INGREDIENTS emulgator - monoglicerydy i di glicerydy kwasów tłuszczowych
Emulgator pozyskiwany z uwodornionego oleju palmowego - monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471) - dodatek spożywczy w postaci drobnych płatków (wiórków).
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
500g GELCREM CALIENTE rafinowana skrobia kukurydziana 58050040 Sosa Ingredients
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
500g GLUCONOLACTAT Glukonian wapnia i Mleczan wapnia 58050033 Sosa
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
500g Syrop kukurydziany 100% dodatek funkcjonalny K-180 Food Colours
Indeks: FOODCOLOURS303
Marka: FOOD COLOURS
40 g PECTINE NH K-220 FOOD COLOURS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do galaretek, musów, żelków, glazur, dżemów, polew itp.
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
500g PECTINA JAUNE pektyna żółta (HM) z solami opóźniającymi 58030017 Sosa
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
300g METILGEL środek zagęszczający/żelujący METYLOCELULOZA 58050020 Sosa
Indeks: SEMPRE294(1)
Marka: SEMPRE
INULINA 130001 SEMPRE błonnik z korzenia cykorii - dodatek spożywczy o szerokim zastosowaniu
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA68
Marka: Sosa Ingredients
700g GOMA TRAGACANTO substancja zagęszczająca guma tragakantowa 58050070 Sosa
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg PECTINE 325NH95 LOUIS FRANCOIS pektyna przeznaczona do produkcji przetworów owocowych
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: LOUISFRANCOIS31
Marka: LOUIS FRANCOIS
5 kg AMIDON DE MAIS 153B LOUIS FRANCOIS skrobia kukurydziana
Skrobia kukurydziana - stosowana jako dodatek o właściwościach zagęszczających.
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA268
Marka: Sosa Ingredients
500g INSTANGEL Żelatyna wieprzowa szybkowiążąca 180 BLOOM w proszku 58000008 Sosa