• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

SMOOTH EGG 18 cm MLD-090564-M00 CACAO BARRY forma do czekolady jajo z tritanu
  • SMOOTH EGG 18 cm MLD-090564-M00 CACAO BARRY forma do czekolady jajo z tritanu

SMOOTH EGG 18 cm MLD-090564-M00 CACAO BARRY forma do czekolady jajo z tritanu

CACAOBARRY08
96,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Forma do czekolady w kształcie gładkiego jaja francuskiego producenta Cacao Barry, wykonana z tritanu.

Tritan to nowoczesne tworzywo charakteryzujące się wysoką odpornością i elastycznością. Formy wykazują wysoką odporność na uderzenia, zarysowania i wgniecenia.

Formy wykonane z tritanu zapewniają całkowitą niezawodność. Są bezpieczne w kontakcie z żywnością oraz odporne na chłodzenie, mrożenie i szokowe zamrażanie.

Ponadto wyroby czekoladowe są łatwe do wyjęcia z formy oraz mają idealnie błyszczącą powierzchnię.

Do produkcji figurek należy wybierać czekoladę o wyższej płynności* (o oznaczeniu płynności - trzy lub cztery krople).

Przed wlaniem czekolady formę należy lekko podgrzać, zapobiega to zbyt dużej różnicy temperatur i tym samym zmętnieniu czekolady.

Formy należy wypełniać jedynie odpowiednio zatemperowaną czekoladą*.

Nazwa: SMOOTH EGG

Kształt: gładkie jajo

Materiał: Tritan™ 

Wymiary formy: dł. 275 x szer. 175 mm

Wymiary praliny: wys. 180 mm

Waga praliny: 100 g

Ilość porcji: 1

Kod produktu: MLD-090564-M00

WYBÓR ODPOWIEDNIEJ PŁYNNOŚCI CZEKOLADY:

*płynność czekolady decyduje o grubości korpusu oraz łamliwości produktów czekoladowych;

bardziej płynna czekolada daje cieńszy oraz bardziej chrupiący korpus;

ponadto korzystanie z czekolady o wyższej płynności pozwala na jednorazowe wypełnienie większych powierzchni przy mniejszym zużyciu czekolady;

czekolada o wyższej płynności jest idealna do form posiadających więcej detali, jednak wymaga dwukrotnego a niekiedy trzykrotnego wypełnienia formy czekoladą.

PROCES TEMPEROWANIA CZEKOLADY:

*odpowiednio przeprowadzony proces temperowania czekolady zapewnia:

- satynowy połysk czekolady,

- doskonałą łamliwość,

- kurczliwość czekolady podczas chłodzenia (co ułatwia wyjmowanie czekoladek z formy).

PRODUKCJA PRALIN Z NADZIENIEM:

Podczas produkcji pralin z nadzieniem należy upewnić się, że nadzienie jest wystarczająco gładkie i płynne.

Temperatura nadzienia nie powinna być wyższa niż 28°C, wyższa temperatura może spowodować topnienie korpusu.

Korpusy należy wypełniać pojedynczo, pilnując przy tym, by nie zabrudzić brzegów formy (zabrudzenie może powodować nieszczelność korpusów).

Nie należy wypełniać korpusów do pełna, najlepiej pozostawić około 1,5 mm wolnej przestrzeni, która jest konieczna do właściwego zamknięcia czekoladki.

KATALOG FORM DO PRALIN CACAO BARRY

Szczegóły produktu
CACAOBARRY08
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: HANSBRUNNER137

Marka: HANS BRUNNER

HB-8179-PC BRILLANT HASE POLLY HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - brylantowy królik

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 237,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER147

Marka: HANS BRUNNER

HB-8086-PC HASE WILLI HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - królik

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 239,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER140

Marka: HANS BRUNNER

Forma do jajka 3 cm HB-0919-S OVAL EI HALFTE GLATT HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu gładka połówka jaja

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 90,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: HANSBRUNNER151

Marka: HANS BRUNNER

HB-DS-0010-OT EI HALFTE DIAMOND HANS BRUNNER - forma z poliwęglanu do figurek czekoladowych - diamentowa połówka jajka

Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych figurek czekoladowych. Dopracowane i nieoczywiste wzory przeznaczone do ręcznego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. OBEJRZYJ FILM I DOWIEDZ SIĘ, JAK PRACOWAĆ Z FORMĄ:

Cena 187,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE