Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

200g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Sweet Lace 24145 Modecor
  • 200g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Sweet Lace 24145 Modecor
  • 200g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Sweet Lace 24145 Modecor
  • 200g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Sweet Lace 24145 Modecor
  • 200g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Sweet Lace 24145 Modecor
  • 200g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Sweet Lace 24145 Modecor
  • 200g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Sweet Lace 24145 Modecor

200g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Sweet Lace 24145 Modecor

MODECOR677

Baza w proszku do tworzenia masy do koronek.

38,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

200g BIAŁA baza masy do KORONEK w proszku Sweet Lace 24145 Modecor:

Baza w proszku do przygotowywania białej masy do koronek.

Opis: baza Sweet Lace pozwala na przygotowanie masy do tworzenia jadalnych koronek.

Masa po rozrobieniu jest miękka, elastyczna i łatwa do nakładania na matę z wzorem. 

Pozwala na wykonywanie precyzyjnych i delikatnych dekoracji. Jest odporna na temperatury chłodnicze,

zachowuje swoją elastyczność nawet przechowywana w lodówce. Nie utrudnia porcjowania ciasta (łatwa do krojenia).

Do przygotowywania koronek niezbędne będą narzędzia pomocnicze (maty z wzorami, szpatułka do wygładzania).

Masę do koronek można barwić przy użyciu barwników o konsystencji żelowej lu barwników w proszku.

Sposób użycia: 

- 100 g bazy w proszku rozrabiamy z 50 g gorącej wody,

- mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji (około 3 minuty, najlepiej przy użyciu miksera),

- gotową masę umieszczamy na macie do tworzenia koronek,

- przy użyciu łopatki rozciągamy (powoli) masę na całej długości maty,

- pozostawiamy masę w formie na około 4-5 godzin do wyschnięcia,

- powoli wyjmujemy masę z formy,

- dekorujemy.

Składniki: guma arabska (E414), cukier puder, maltodekstryna, skrobia pszenna, monohydrat glukozy,

barwniki: biel tytanowa (E171), aromat, substancja emulgująca: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473). 

Kolor: biały

Opakowanie: 200 g

Kod produktu: 24145

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Chronić przed działaniem promieni słonecznych.

Dodatkowe informacje: masa jest bardzo delikatna, a przy tym łatwa do wyjęcia z formy.

Wykonane z niej dekoracje pozostają miękkie i elastyczne nawet po wysuszeniu. 

Pozwala na przygotowanie przestrzennych dekoracji.

Podczas krojenia tortu nie rozciąga się oraz nie pęka. 

 



Szczegóły produktu
MODECOR677
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
6 innych produktów w tej samej kategorii: