• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • FORMY PŁATNOŚCI

  • Obniżka
  • Nowy
uniwersalna masa cukrowa do obkładania i tworzenia dekoracji w kolorze jasnego różu
  • uniwersalna masa cukrowa do obkładania i tworzenia dekoracji w kolorze jasnego różu

1kg SUGAR PASTE POP CANDY PINK 25468 MODECOR jasno różowa masa cukrowa bezglutenowa

P%MODECOR555/1

PRODUKT Z TERMINEM 15/03/24 DO SPOŻYCIA

Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.

34,50 zł
27,60 zł Zniżka 20%
Brutto

28,05 zł

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Uniwersalna z zastosowaniu wysokiej jakości masa cukrowa idealna do tworzenia różnego rodzaju dekoracji cukierniczych. Dzięki odpowiedniej plastyczności i elastyczności doskonale nadaje się do obkładania tortów i innych wypieków. Jest łatwa do wałkowania oraz wytrzymała podczas nakładania - pozwala na obkładanie cienką warstwą, co nie obciąża tortu oraz nie wpływa na jego smak. Idealnie sprawdzi się także do modelowania płaskiego oraz przestrzennego (podczas modelowania przestrzennego do masy należy dodać CMC czyli karboksymetyloceluloze, która zapewni wytrzymałość figurek).

CMC dodaje się do masy cukrowej w celu zapewnienia jej stabilności (na 500 g masy cukrowej wystarczy 1 łyżka karboksymetylocelulozy), masę cukrową po połączeniu ze stabilizatorem należy przechowywać szczelnie owiniętą folią spożywczą, aby uniknąć jej zbyt szybkiego twardnienia. Jako dodatek do masy cukrowej CMC powoduje jej szybsze wysychanie, dlatego masę cukrową należy jak najszybciej wykorzystać.

Masa cukrowa nie zawiera w składzie tłuszczów uwodornionych oraz glutenu (produkt bezglutenowy).

Składniki: cukier (74%), syrop glukozowy, tłuszcze roślinne (palmowy, słonecznikowy, illipe), syrop z cukru inwertowanego, stabilizator: syrop sorbitolowy (E420ii), woda, substancja utrzymująca wilgotność: glicerol (E422), środek zagęszczający: guma ksantanowa (E415), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), aromat, środek konserwujący: sorbinian potasu (E202), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (E300), barwnik: koszenila (E120); może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów, w tym orzechów arachidowych oraz soi.

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (optymalna temperatura przechowywania 8-25°C, optymalna wilgotność względna 40-50%); masę cukrową najlepiej przechowywać szczelnie zawiniętą w folię spożywczą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1704/407 kJ/kcal
Tłuszcz 6.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3.5 g
Węglowodany 87.0 g
w tym cukry 82.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.04 g

Wyprodukowano we Włoszech.

Szczegóły produktu
P%MODECOR555/1
25 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
SUGAR PASTE POP CANDY PINK
MASA NETTO
1 KG (1000 G)
OPAKOWANIE
FOLIOWE OPAKOWANIE OCHRONNE
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 SZTUK
RODZAJ
MASA CUKROWA
KOLOR
JASNY RÓŻOWY
PRZEZNACZENIE
DO DEKORACJI CUKIERNICZYCH
KOD PRODUKTU
25468
SERIA PRODUKTOWA
POP SUGAR PASTE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: MASTERMARTINI22

Marka: Master Martini

op. 5 kg CARAVELLA COVER AVORIO AX52CU MASTER MARTINI gotowy krem do oblewania o smaku białej czekolady

Gotowa do użycia polewa w postaci kremu wymagającego - jedynie - upłynnienia przed użyciem. Pozwala w łatwy sposób uzyskać gładką, jednorodną i błyszczącą powierzchnię wyrobów. Kremowa konsystencja, która pozostaje elastyczna nawet po mocnym schłodzeniu.

Cena 197,50 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
20 innych produktów w tej samej kategorii: