Maty silikonowe zostały stworzone z myślą o profesjonalnej kuchni, cukierni i pracowni. Ich cechą charakterystyczną są duże wymiary (40 x 60 cm), które idealnie pasują do blach, pieców i sprzętów stosowanych w gastronomii.
Większy rozmiar form pozwala na jednorazowe przygotowanie większej ilości porcji, co znacznie usprawnia pracę.
Stosowanie mat silikonowych pozwala na zoptymalizowanie pracy i skrócenie czasu przygotowania.
Maty charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu, doskonale sprawdzą się do różnego rodzaju wypieków.
Pozwalają również na przygotowywanie chłodzonych i mrożonych deserów czy zimnych potraw.
Wykonane zostały z odpornego, elastycznego silikonu, który jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością.
Silikon wykazuje odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 60°C do (+) 230°C.
Pozwala na pieczenie w wysokich temperaturach, chłodzenie, mrożenie oraz szokowe zamrażanie.
Dzięki możliwości mycia w zmywarce formy łatwo utrzymać w czystości, co pozwala na zachowanie wymogów sanitarnych.
Elastyczność materiału ułatwia wyjmowanie gotowych wyrobów oraz redukuje ilość miejsca potrzebnego do przechowywania form.
SCHEMAT MATY SILIKONOWEJ:
Rodzaj produktu: dużych rozmiarów forma silikonowa przeznaczona dla profesjonalistów
Profesjonalna mata wykonana z odpornego materiału teflonowego - przeznaczona do wypieku ciasta chlebowego i wyrobów cukierniczych. Arkusze do stosowania w piecach elektrycznych, konwekcyjnych i tunelowych.
Seria dużych rozmiarów form silikonowych stworzona z myślą o zoptymalizowaniu pracy w profesjonalnych pracowniach cukierniczych i gastronomii - mini quenelle - mata na 100 małych porcji o pojemności 8 mililitrów.
Seria dużych rozmiarów form silikonowych stworzona z myślą o zoptymalizowaniu pracy w profesjonalnych pracowniach cukierniczych i gastronomii. Mata do walentynkowych monoporcji i deserów w kształcie serca.