• Obniżka
kompletna baza do produkcji lodów o smaku słonego karmelu
  • kompletna baza do produkcji lodów o smaku słonego karmelu

op. 1.25 kg LATTELATTE SALTED CARAMEL 14821 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku słonego karmelu

P%BABBI207

17/01/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA PRODUKTÓW NA PROMOCJI

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku słonego karmelu. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie karmelowych lodów z automatu.

115,00 zł
80,50 zł Zniżka 30%
Brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką : 115,00 zł

64,40 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów mlecznych - LATTELATTE oraz lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z mlekiem - LATTELATTE lub wodą - FRUTTAFRUTTA. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato, a także świeżymi lub mrożonymi owocami.

Produkty z serii LATTELATTE mogą być stosowane w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania lepszego efektu producent sugeruje stosowanie gorącego mleka o temperaturze około 60°C.

LATTELATTE SALTED CARAMEL - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do lodów mlecznych o smaku słonego karmelu. Stosowanie gotowej mieszanki bazowej pozwala znacznie skrócić i usprawnić proces produkcji bez wpływu na jakość lodów. Kompletna mieszanka pozwala na uzyskanie lodów o wyjątkowej smarowności, kremowej konsystencji i doskonałej trwałości. Lody charakteryzują się gładką i jednolitą konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Mieszanka pozwala również na produkcję lodów miękkich z automatu o smaku słonego karmelu. Wysoka zawartość karmelu z masłem i śmietanką gwarantuje doskonały smak bez dodatku aromatów i barwników.

MIESZANKA DO STOSOWANIA W PROCESIE NA ZIMNO (W TEMPERATURZE POKOJOWEJ) LUB W PROCESIE NA GORĄCO (PASTERYZACJA 85°C).

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: karmelizowany cukier, aromatyczny karmel z masłem i śmietanką (cukier, syrop glukozowy, masło, śmietanka), olej kokosowy, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, dekstroza, śmietanka w proszku, suszony syrop glukozowy, substancje stabilizujące: guma tara (E417), guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), sól, substancja zagęszczająca: karagen (E407), substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym (E472b), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477), mąka sojowa, skrobia modyfikowana (E1442); może zawierać jaja oraz ich pochodne.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA GORĄCO)
MLEKO PEŁNE  3.0 l
SALTED CARAMEL 1.25 kg

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1948/464 kJ/kcal
Tłuszcz 18.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 15.0 g
Węglowodany 73.0 g
w tym cukry 66.0 g
Białko 2.6 g
Sól 1.7 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 64.2 %
TŁUSZCZ 17.5 %
SUCHA MASA 95.9 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

Szczegóły produktu
P%BABBI207
9 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.48.21
NAZWA HANDLOWA
LATTELATTE SALTED CARAMEL
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA BAZOWA DO LODÓW MLECZNYCH
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
KARMELOWE LODY Z AUTOMATU
PRZEZNACZENIE
LODY O SMAKU SŁONEGO KARMELU
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA GORĄCO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA LODÓW KARMELOWYCH
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLE CREME
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 57,00 zł Cena podstawowa 60,00 zł

57,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI179

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE GRASSE 11496 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami orzechowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).

Cena 54,15 zł Cena podstawowa 57,00 zł

54,15 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: BABBI216

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE YOGRT B-FREE 1470179 BABBI kompletna baza do lodów jogurtowych bez dodatku cukru

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów jogurtowych bez dodatku cukru. Gotowa mieszanka bazowa pozwala na produkcję lodów z automatu.

Cena 115,00 zł

92,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: SWEETDECOR113(1)

Marka: SWEET DECOR

8 g ZŁOTO BŁYSZCZĄCE BARWNIK SPOŻYWCZY W PORSZKU SWEET DECOR - do ręcznego dekorowania - nie zawiera bieli tytanowej

Błyszczący złoty barwnik spożywczy w postaci drobnego proszku - nowa jakość, bez dodatku bieli tytanowej. Idealny do ręcznego dekorowania wyrobów cukierniczych.

Cena 22,50 zł

281,25 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: FRACTAL11

Marka: Fractal Colors

1.2 g OLIVE GREEN FOOD COLOURING FRACTAL COLORS pudrowy barwnik spożywczy - zielony oliwkowy

Seria barwników w postaci pudru dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia, dekorowania, malowania, cieniowania oraz tonowania wyrobów cukierniczych i produktów spożywczych.

Cena 15,30 zł

1 275,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CHEFAID

op. 500 g Ceramiczne kuleczki do pieczenia ciasta kruchego - 10E04775 Chef Aid - idealne do wypieku spodów do tarty

Ceramiczne kuleczki do wypieku tart i spodów z kruchego ciasta. Zapobiegają tworzeniu pęcherzyków powietrza i powstawaniu nierówności na powierzchni kruchego ciasta podczas pieczenia. Wygodne opakowanie z pokrywką, ułatwiające przechowywanie.

Cena 41,99 zł

8,40 zł / 100 g

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU