• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania wytrawnych gofrów biszkoptowych
  • mieszanka bazowa w proszku do przygotowywania wytrawnych gofrów biszkoptowych
  • mieszanka doskonale sprawdzi się w profesjonalnym zastosowaniu
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków i tworzyć nietuzinkowe potrawy
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków i tworzyć nietuzinkowe potrawy
  • gofry można podawać z niezliczoną ilością dodatków i tworzyć nietuzinkowe potrawy

5 kg GOFRY BISZKOPTOWE WYTRAWNE EMIX mieszanka bazowa w proszku do wytrawnych gofrów biszkoptowych

EMIX06

Kto powiedział, ze gofry muszą być słodkie... Mieszanka bazowa do wypieku wytrawnych gofrów pozwala na tworzenie nietuzinkowych potraw. Odmienione oblicze gofrów, które spełniają rolę pełnowartościowego posiłku (idealnie sprawdzą się na śniadanie czy lunch).

40,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

Mieszanka bazowa do przygotowywania wytrawnych gofrów biszkoptowych przeznaczona przede wszystkim do stosowania w punktach gastronomicznych oraz restauracjach. Baza do gofrów to mieszanka suchych składników w proszku (w tym jaj) w odpowiednio dobranych proporcjach. Bardzo łatwa w użyciu - do mieszanki wystarczy dodać wodę (w temperaturze pokojowej) oraz tłuszcz (olej roślinny) i dokładnie wymieszać (do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta). Stosowanie bazy zapewnia powtarzalność podawanych gofrów oraz znacząco skraca czas przygotowania ciasta, co wpływa na usprawnienie i przyspieszenie pracy oraz zapewnienie stałej jakości podawanych wypieków. Ciasto przeznaczone jest do wypiekania w profesjonalnych gofrownicach gastronomicznych przeznaczonych do wypieku gofrów bąbelkowych.

Gofry po wypieczeniu mają puszyste wnętrze, idealnie chrupiącą skórkę oraz charakterystyczną (i bardzo apetyczną) złotą barwę. Charakteryzują się delikatnym aromatem oraz wyważonym smakiem. Gofry świeżo po wypieczeniu można w łatwy sposób zawijać - bez efektu łamania czy pękania. Doskonale sprawdzą się do przygotowywania nietuzinkowych potraw (np. śniadania czy lunchu). Będą stanowiły doskonałą alternatywę dla klasycznych kanapek oraz bazę do sałatek. Ich wykorzystanie w potrawach zależy tylko od kreatywności kucharza.

Zalety stosowania mieszanki do gofrów:

  • łatwość użycia (wymaga dodatku jedynie dwóch składników)

  • zawsze odpowiednio dobrane proporcje składników na ciasto

  • usprawnienie pracy po przez skrócenie czasu przygotowania ciasta

  • powtarzalność i stała jakość wypiekanych gofrów

  • uzyskanie gofrów o idealnej konsystencji i smaku

  • długi termin przydatności do spożycia

  • stabilność podczas przechowywania

Składniki: mąka pszenna, skrobia pszenna, cukier, jaja w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglany sodu (E500), sól; produkt może zawierać soję.

Warunki przechowywania: mieszankę w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. 

RECEPTURA
1000 g WODA
250 g OLEJ ROSLINNY
1000 g MIESZANKA BAZOWA

Wskazówki od producenta:

Gofrownicę należy smarować niewielką ilością tłuszczu (pokrywać cienką warstwą). Tłuszcz można nakładać za pomocą pędzelka lub stosować specjalny tłuszcz w sprayu. Kolejne smarowania należy wykonywać co kilka cykli pieczenia w zależności od gofrownicy i zawartości oleju rzepakowego w przygotowanej masie gofrowej. Ciasto nakładać wyłącznie na płytę gofrownicy, która osiągnęła zadaną temperaturę (przeznaczoną do wypiekania gofrów). Świeżo po upieczeniu gofry można układać na specjalnej tacy lub stojaku przeznaczonym do studzenia (w celu odparowania nadmiaru wody z wypieków). Nie układać warstwowo świeżo upieczonych gofrów (jeden na drugim). Nagrzana gofrownica bez ciasta w środku powinna być zawsze zamknięta. W przypadku przywarcia ciasta do płyty gofrownicy należy ją wyłączyć, ostudzić i dokładnie wyczyścić. Gofrownicę należy również wyczyścić w przypadku przypalenia warstwy tłuszczu.

Sposób przygotowania:

  • do odpowiedniego naczynia (najlepiej sprawdzi się duża plastikowa lub metalowa misa) wsypać 1000 g mieszanki do gofrów

  • dodać 1000 g wody oraz odpowiednią ilość oleju (między 100 g a 250 g)

  • składniki miksować przez kilka minut - do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji

  • przygotowane ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i zabezpieczoną cienką warstwą tłuszczu gofrownicę

  • gofry należy wypiekać w temperaturze 200°C przez około 4-5 minut (do uzyskania charakterystycznej złotej barwy)

  • po każdym użyciu z gofrownicy należy usunąć pozostałości ciasta, okruchy oraz zabrudzenia (aby nie uległy przypaleniu)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1484/350 kJ/kcal
Tłuszcz 2.2 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.6 g
Węglowodany 71.0 g
w tym cukry 5.0 g
Białko  10.0 g
Sól 1.2 g

Szczegóły produktu
EMIX06

Opis

NAZWA HANDLOWA
WYTRAWNE GOFRY BISZKOPTOWE W PROSZKU
MASA NETTO
5 kg
OPAKOWANIE
WOREK PAPIEROWY | FOLIA
RODZAJ
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
GASTRONOMIA | CUKIERNICTWO
ZASTOSOWANIE
DO WYTRAWNYCH GOFRÓW BISZKOPTOWYCH
DOZOWANIE
1000 g mieszanki + 1000 g wody + 250 g oleju
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: EMIX07

Marka: EMIX

5 kg GOFRY BĄBELKOWE WYTRAWNE EMIX mieszanka bazowa w proszku do wytrawnych gofrów bąbelkowych

Kto powiedział, ze gofry muszą być słodkie... Mieszanka bazowa do wypieku wytrawnych gofrów bąbelkowych pozwala na tworzenie nietuzinkowych potraw. Odmienione oblicze gofrów, które spełniają rolę pełnowartościowego posiłku (idealnie sprawdzą się na śniadanie czy lunch).

Cena 46,90 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
12 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: EMIX07

Marka: EMIX

5 kg GOFRY BĄBELKOWE WYTRAWNE EMIX mieszanka bazowa w proszku do wytrawnych gofrów bąbelkowych

Kto powiedział, ze gofry muszą być słodkie... Mieszanka bazowa do wypieku wytrawnych gofrów bąbelkowych pozwala na tworzenie nietuzinkowych potraw. Odmienione oblicze gofrów, które spełniają rolę pełnowartościowego posiłku (idealnie sprawdzą się na śniadanie czy lunch).

Cena 46,90 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE