Indeks: URNEX01
RINZA Płyn do czyszczenia dysz i zbiorników mleka Urnex 1000 ml
Płyn dezynfekująco-myjący do dysz i zbiorników mleka
Idealny zestaw dla początkujących posiadaczy profesjonalnych ekspresów do parzenia kawy. Miesięczny zapas środków i akcesoriów do czyszczenia podzespołów ekspresu oraz młynka do mielenia kawy od sprawdzonej i polecanej na całym świecie marki.
Regularne czyszczenie urządzeń do przygotowywania i parzenia kawy służy nie tylko dobrym praktykom konserwacyjnym, które pozwalają przedłużyć żywotność urządzeń, ale przede wszystkim wpływa na smak naparu. Dbając o zawsze doskonały smak podawanej kawy zadbaj nie tylko o jakość ziarna ale także o czystość twoich urządzeń. Zestaw startowy zawiera profesjonalne środki wiodącej marki do czyszczenia ekspresu oraz młynka, który wystarczy Ci na cały miesiąc użytkowania.
Zestaw zawiera:
CAFIZA - proszek do czyszczenia ekspresów w opakowaniu 125 g
RINZA M90 TABLETS - tabletki do czyszczenia obiegu mleka w opakowaniu 8 x 10 g
GRINDZ G01 TABLETS - tabletki do czyszczenia młynków w opakowaniu 105 g
SCOOPZ - szczoteczka do czyszczenia grupy i narzędzie do dozowania w jednym - 1 sztuka (1 miarka to 1,5 g)
Głowica grupy to urządzenie, w którym woda jest przetłaczana pod ciśnieniem i w odpowiedniej temperaturze przez fusy, które znajdują się w portafiltrze i pozwala uzyskać idealnie zbalansowane espresso. Dlatego dla uzyskiwania zawsze doskonałego naparu, istotne jest utrzymanie głowicy oraz grupy w czystości. Głowica grupy nie rozprowadzi wody równomiernie przez fusy, jeżeli będą w niej zalegać nieczystości.
INSTRUKCJA CZYSZCZENIA SYSTEMU DO PARŻENIA KAWY ZA POMOCĄ PROSZKU CAFIZA:
Włóż ślepe sitko do kolby
Dodaj 3 g proszku (dwie miarki) CAFIZA do kolby za pomocą narzędzia do dozowania SCOOPZ - 1 miarka to 1,5 g proszku
Włóż kolbę do głowicy grupy
Aktywuj cykl parzenia na 10 sekund, zatrzymaj cykl po 10 sekundach i powtórz proces 5 razy
Usuń kolbę z głowicy grupy i uruchom cykl parzenia w celu wypłukania kolby w strumieniu gorącej
Włóż przepłukaną kolbę ze ślepym sitkiem do głowicy grupy bez dodawania środków czyszczących
Aktywuj cykl parzenia na 10 sekund, zatrzymaj cykl po 10 sekundach i powtórz proces 5 razy
Pamiętaj, że pierwsze zaparzone espresso po procesie czyszczenia nie nadaje się do spożycia
(Pierwsze espresso po procesie czyszczenia zawsze wylewamy!)
Dzięki automatycznemu steamerowi do spieniania mleka nie musisz się martwić ręcznym podgrzewaniem lub pienieniem mleka. Steamer pozwoli Ci zawsze uzyskać idealną konsystencję mlecznej pianki do latte czy cappuccino. Mleko może jednak wysychać w przewodach, co powoduje gromadzenie osadów i może niekorzystnie wpływać na smak i konsystencję mleka. Dlatego dla uzyskiwania zawsze idealnie spienionego mleka tak istotne jest czyszczenie systemów jego obiegu.
INSTRUKCJA CZYSZCZENIA SYSTEMU OBIEGU MLEKA Z POMOCĄ TABLETEK RINZA - PROCES CZYSZCZENIA SYSTEMU OBIEGU MLEKA W EKSPRESACH AUTOMATYCZNYCH JEST ZRÓŻNICOWANY ZALEZNIE OD PRODUCENTA (DO EKSPRESU POWINNA ZOSTAĆ DOŁĄCZONA INSTRUKCJA CZYSZCZENIA)
Nawet najlepszej jakości starannie wypalone ziarna kawy nie dadzą doskonałego naparu, jeżeli nie będą mielone przez czyste żarna. Dla zapewnienia zawsze doskonałego, aromatycznego i pełnego smaku naparu regularnie dbaj o czystość młynka do mielenia.
INSTRUKCJA CZYSZCZENIA MŁYNKA DO MIELENIA ZIAREN ZA POMOCĄ GRINDZ:
Usuń całą kawę z młynka
Wsyp GRINZ do pojemnika na ziarna w zalecanej dawce do danego typu młynka
Ustaw młynek na średni stopień mielenia
Zmiel środek czyszczący, tak jak ziarna kawy
Włóż dwukrotnie więcej kawy do zasobnika niż środka czyszczącego GRINDZ i zmiel kawę aż przestaną być widoczne pozostałości środka czyszczącego
Wyczyść zasobnik na kawę przy użyciu delikatnych środków myjących i dokładnie go wysusz przed wsypaniem porcji świeżej kawy
Indeks: URNEX01
Płyn dezynfekująco-myjący do dysz i zbiorników mleka
Indeks: STORY11
Marka: URNEX
Szczoteczka z syntetycznym twardym włosiem i miarką to niezbędny element wyposażenia każdej kawiarni. Szczoteczka umożliwia dokładne wyczyszczenie grupy ekspresu oraz pozwala na precyzyjne dozowanie środka czyszczącego.
Indeks: MIRAN29
Marka: MIRAN
Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.
Indeks: MODECOR1094(1)
Marka: MODECOR
Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.
Indeks: MODECOR1094(2)
Marka: MODECOR
Niezbędny dodatek do gorącej czekolady - kolorowe, miękkie, puszyste i ciągnące - mini pianki Marshmallow. Sprawdź jakie jeszcze dają możliwości zastosowania i wypróbuj ich w swojej domowej cukierni.
Indeks: STALGAST62
Marka: STALGAST
Indeks: JOEFREX01
Marka: MONIN
Podkładka silikonowa pod Tamper.
Indeks: URNEX01
Płyn dezynfekująco-myjący do dysz i zbiorników mleka
Indeks: STALGAST55
Marka: STALGAST
Ergonomiczny dzbanek do podgrzewania i spieniania mleka wykonany ze stali nierdzewnej. Doskonale sprawdzi się do perfekcyjnego dekorowania kaw z mlekiem - Latte Art. Niezbędny element w każdej kawiarni!
Indeks: STALGAST54
Marka: STALGAST
Ergonomiczny dzbanek do podgrzewania i spieniania mleka wykonany ze stali nierdzewnej. Doskonale sprawdzi się do perfekcyjnego dekorowania kaw z mlekiem - Latte Art. Niezbędny element w każdej kawiarni!
Indeks: MOTTA02
Analogowy termometr do kontroli temperatury mleka podczas spieniania. Niezbędny pomocnik w każdej kawiarni podczas przygotowywania kaw z mlekiem.
Indeks: STALGAST173
Marka: STALGAST
Ergonomiczny dzbanek do podgrzewania i spieniania mleka wykonany ze stali nierdzewnej. Doskonale sprawdzi się do perfekcyjnego dekorowania kaw z mlekiem - Latte Art. Niezbędny element w każdej kawiarni!