- Nowy

Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Odkryj wyjątkowe, magiczne smaki Świąt Bożego Narodzenia podczas 2 dniowego szkolenia w wypieku tradycyjnych ciast.
Odkryjesz tajniki przygotowywania wyjątkowych smakołyków na magiczny okres Bożego Narodzenia.
Podczas tego intensywnego kursu, nauczysz się pieczenia tradycyjnego makowca w papierze, ze szczyptą własnej kreatywnej wersji tego wypieku. Zanurzysz się w sztuce przygotowywania orzechowca z orzechów włoskich, pieczonego w papierze. W kulinarnej podróży, aby stworzysz miodownik z gotowanej zalewy korzennej, przekładany prażonymi powidłami śliwkowymi.
Nie zapomnimy także o regionalnych i bardziej tradycyjnych przepisach, takich jak cwibak, keks, chałka wigilijna pszenna oraz chałka drożdżowa. Na koniec, zanurzymy się w świątecznym aromacie, przygotowując babkę makową z migdałami oraz babkę czekoladową z wanilią i anyżem.
Dołącz do nas, aby poznać sekrety przygotowywania tych wyjątkowych wypieków i podzielić się świątecznymi smakołykami z bliskimi podczas nadchodzących świąt!
Podczas szkolenia
Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.
Nasze Doświadczenie
To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook Warsaw Academy of Pastry Arts
W programie znajdą się następujące receptury:
Szczegóły szkolenia
Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.
Prowadzący szkolenie
Korfel Tomasz -Trudno o bardziej doświadczonego znawcę wypieków w piekarniach rzemieślniczych oraz przemysłowych. Tomasz od ponad 30 lat zdobywał wiedzę i kwalifikacje w czołowych Cukierniach i Firmach z branży piekarniczej. Jako technolog tworzy i nadzoruje receptury oraz procesy produkcji. Dzieli się wiedzą i prowadzi szkolenia podnoszące umiejętności pracowników.
Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu:
Anna Cienkowska tel. 532 403 425
Weronika Zaritska tel. 733 314 543
E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL
Indeks: SILIKOMART643
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do eleganckich musów i deserów mrożonych w kształcie księżyca. Inspirowana planetą z powieści "Mały Książe" - stworzona we współpracy z Juan Gutierrez.
Indeks: PAVONI371
Marka: PAVONI ITALIA
Seria form silikonowych dla prawdziwych artystów - twórz wyjątkowe przystawki, dania główne i desery o perfekcyjnym kształcie i doskonałym wykończeniu.
Indeks: PAVONI372
Marka: PAVONI ITALIA
Seria form silikonowych do nowoczesnych monoporcji i deserów. Eleganckie i efektowne kształty, które doskonale dostosujesz do każdej okazji.
Indeks: PERNIGOTTI248
Marka: PERNIGOTTI
Kandyzowane kasztany jadalne zanurzone w aromatycznym syropie z karmelem - doskonały dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: ICB15
Marka: ICB TECNOLOGIE
Profesjonalna mata wykonana z odpornego materiału teflonowego - przeznaczona do wypieku ciasta chlebowego i wyrobów cukierniczych. Arkusze do stosowania w piecach elektrycznych, konwekcyjnych i tunelowych.
Indeks: CHOCOWORLD172
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do oryginalnych tabliczek czekolady. Inspirowana naturą seria zaprojektowana i stworzona z Patisserie de la suede Seb Pettersson.
Indeks: ISI06
Marka: MOSA
Zestaw profesjonalnych, stalowych nabojów do syfonu z podtlenkiem azotu. Uniwersalne zastosowanie do syfonów różnych marek (profesjonalnych). Naboje jednorazowego użytku - do bitej śmietany, sosów i musów - 1 nabój wystarcza na 0.5 l płynu (śmietany).
Indeks: EUROVANILLE11
Marka: EUROVANILLE
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru - wytwarzana na bazie alkoholowego ekstraktu waniliowego. Uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
Indeks: DEKORPOL1068
Marka: DEKORPOL
Klasyczne bezy oprószone barwnikami spożywczymi - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Indeks: HEINZELMANN01
Marka: HEINZELMANN
Profesjonalny sprzęt, który został specjalnie zaprojektowany do radzenia sobie z ekstremalnym użytkowaniem w profesjonalnej kuchni restauracyjnej.
Indeks: PERNIGOTTI265
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta pistacjowa z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych pistacji - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI143
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta gianduia (połączenie kakao z prażonymi orzechami laskowymi) z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów laskowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: FRACTAL39
Marka: FRACTAL COLOURS
Seria błyszczących barwników w postaci pyłku - dostępne w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do tworzenia eleganckich dekoracji na powierzchni wyrobów.
Indeks: CHOCOWORLD167
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do klasycznych pralin i czekoladek nadziewanych. Przestrzenny wzór doskonale sprawdzi się do pralin dekorowanych.
Indeks: DEKORPOL1067
Marka: DEKORPOL
Mini beziki w kolorze naturalnej bieli - idealny sposób na szybką i efektowną dekorację wyrobów cukierniczych. Doskonałe do ozdabiania tortów i wypieków z kremami.
Indeks: PAVONI333
Marka: PAVONI ITALIA
Seria form silikonowych dla prawdziwych artystów - twórz wyjątkowe przystawki, dania główne i desery o perfekcyjnym kształcie i doskonałym wykończeniu.
Indeks: EUROVANILLE14
Marka: EUROVANILLE
Organiczny ekstrakt waniliowy na bazie syropu z cukru inwertowanego z ziarnami wanilii Bourbon. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru. Idealny do wyrobów cukierniczych na bazie mleka.
Indeks: STALGAST216
Marka: STALGAST
Uniwersalny nożyk kuchenny z ostrzem z grubą piłką. Wykonany ze stali nierdzewnej, z zielonym uchwytem z tworzywa. Idealny do krojenia bułek i wypieków drożdżowych.
Indeks: SZKOLENIE281123
Marka: SEMPRE
8 smaków i rodzajów makaroników w jeden dzień
Odkryj wyjątkowe, magiczne smaki Świąt Bożego Narodzenia podczas 2 dniowego szkolenia w wypieku tradycyjnych ciast.