Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

  • Deser wegański na talerzu

  • Nowy
Tradycyjne Świąteczne Wypieki – Szkolenie Cukiernicze z Tomaszem Korfel
  • Tradycyjne Świąteczne Wypieki – Szkolenie Cukiernicze z Tomaszem Korfel

25-26.11 Tradycyjne Świąteczne Wypieki – Szkolenie Cukiernicze z Tomaszem Korfel

SZKOLENIE2526123

Odkryj wyjątkowe, magiczne smaki Świąt Bożego Narodzenia podczas 2 dniowego szkolenia w wypieku tradycyjnych ciast.

1 800,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

Zapraszamy na weekendowe, dwudniowe szkolenie z tradycyjnych świątecznych wypieków na Boże Narodzenie!

Odkryjesz tajniki przygotowywania wyjątkowych smakołyków na magiczny okres Bożego Narodzenia.

Podczas tego intensywnego kursu, nauczysz się pieczenia tradycyjnego makowca w papierze, ze szczyptą własnej kreatywnej wersji tego wypieku. Zanurzysz się w sztuce przygotowywania orzechowca z orzechów włoskich, pieczonego w papierze. W kulinarnej podróży, aby stworzysz miodownik z gotowanej zalewy korzennej, przekładany prażonymi powidłami śliwkowymi.

Nie zapomnimy także o regionalnych i bardziej tradycyjnych przepisach, takich jak cwibak, keks, chałka wigilijna pszenna oraz chałka drożdżowa. Na koniec, zanurzymy się w świątecznym aromacie, przygotowując babkę makową z migdałami oraz babkę czekoladową z wanilią i anyżem.

Dołącz do nas, aby poznać sekrety przygotowywania tych wyjątkowych wypieków i podzielić się świątecznymi smakołykami z bliskimi podczas nadchodzących świąt!

Podczas szkolenia

Zadbamy o świetną atmosferę, dobrą kawę oraz lunch, tak aby nikomu nie zabrakło energii. Wieloskładnikowe receptury, łączące mnogość smaków i tekstur w jednym przepisie przygotujesz w oparciu o najlepsze składniki oraz nowoczesny sprzęt czołowych firm z branży cukierniczej.

Nasze Doświadczenie

To nie pierwsze nasze szkolenie. W naszej ofercie znajdziesz bogactwo różnych tematów, oraz wybór nauczycieli według Twoich preferencji. Świadectwo tego znajdziesz na naszej stronie Facebook Warsaw Academy of Pastry Arts


W programie znajdą się następujące receptury:

  • Makowiec tradycyjny pieczony w papierze
  • Orzechowiec z orzechów włoskich również pieczony w papierze
  • Miodownik z gotowanej zalewy korzennej, przekładany prażonymi powidłami śliwkowymi
  • Cwibak
  • Keks
  • Chałka wigilijna pszenna
  • Chałka drożdżowa
  • Babka makowa z migdałami 
  • Babka czekoladowa z wanilią i anyżem

Szczegóły szkolenia

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 1000, szkolenie zakończy się około godziny 1900, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Prowadzący szkolenie

Tomasz Korfel

Korfel Tomasz -Trudno o bardziej doświadczonego znawcę wypieków w piekarniach rzemieślniczych oraz przemysłowych. Tomasz od ponad 30 lat zdobywał wiedzę i kwalifikacje w czołowych Cukierniach i Firmach z branży piekarniczej. Jako technolog tworzy i nadzoruje receptury oraz procesy produkcji. Dzieli się wiedzą i prowadzi szkolenia podnoszące umiejętności pracowników.

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: 

Anna Cienkowska tel. 532 403 425

Weronika Zaritska tel. 733 314 543


E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL

Szczegóły produktu
SZKOLENIE2526123
24 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: ISI06

Marka: MOSA

50 szt. NABOJE DO SYFONU ISI Z PODTLENKIEM AZOTU stalowe naboje jednorazowego użytku o zawartości czystego gazu - 8.4 g

Zestaw profesjonalnych, stalowych nabojów do syfonu z podtlenkiem azotu. Uniwersalne zastosowanie do syfonów różnych marek (profesjonalnych). Naboje jednorazowego użytku - do bitej śmietany, sosów i musów - 1 nabój wystarcza na 0.5 l płynu (śmietany).

Cena 107,00 zł
Więcej
Ostatnie sztuki w magazynie