• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

skoncentrowana pasta o intensywnym kawowym smaku z prażonymi nutami - mokka
  • skoncentrowana pasta o intensywnym kawowym smaku z prażonymi nutami - mokka

1 kg PASTA MOKKA 239 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych

DREIDOPPEL49/1

Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.

131,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

PASTY "OWOCOWO-SMAKOWE" OD MARKI DREIDOPPEL - to grupa dodatków cukierniczych (głównie w postaci past) tworzone wyłącznie z naturalnych składników (nie zawierają w swoim składzie konserwantów, sztucznych barwników oraz skrobi modyfikowanych). Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie (dozowanie). Szeroki asortyment past owocowych i smakowych daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w deserach (od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane). Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej - zapewniając wysoką jakość przygotowywanych wyrobów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się podczas produkcji cukierniczej (tortów, deserów, lodów, pralin, czekolady na gorąco) oraz gastronomicznej.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.

Składniki: proszek kawowy - prażony (39%), olej roślinny (sojowy), tłuszcz roślinny (palmowy), substancja emulgująca: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471); może zawierać jaja, mleko oraz orzechy; produkt bezglutenowy.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci, obcych zapachów oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji; optymalna temperatura przechowywania w oryginalnie zamkniętym opakowaniu to 15-20°C.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2749/669 kJ/kcal
Białko 5.6 g
Węglowodany 0.7 g
w tym cukry 0.7 g
Tłuszcz 66.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 29.8 g
Błonnik 23.1 g
Sól 0.02 g

DANE ANALITYCZNE
KRYTERIUM WARTOŚĆ METODA
PH WARTOŚĆ W 20°C nieokreślone -
SUCHA MASA W 20°C 74.0% +/- 2.5 -
GĘSTOŚĆ W 20°C 1.47 g/cm³ +/- 0.01 -
DANE MIKROBIOLOGICZNE
KRYTERIUM MAX WARTOŚĆ METODA
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW 10000 cfu/g
DROŻDŻE 100 cfu/g
PLEŚNIE 100 cfu/g
COLIFORMS neg. cfu/g
E. COLI neg. cfu/g
SALMONELLA neg. cfu/25g

Szczegóły produktu
DREIDOPPEL49/1

Opis

NUMER KATALOGOWY
239
NAZWA HANDLOWA
KONDITOREIPASTE MOKKA
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK (PE-HD) Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 kg (6 x 1 kg)
RODZAJ
SKONCENTROWANA PASTA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
AROMAT
TYPOWY | PRAŻONY
SMAK
MOKKA
BARWA
CIEMNO BRĄZOWA
KONSYSTENCJA
STAŁA
PRZEZNACZENIE
DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
ZASTOSOWANIE
DODATEK SMAKOWY DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
10 g / 1000 g
APLIKACJE
TORTY | LODY | DESERY | PRALINY | GORĄCA CZEKOLADA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM (ORYGINALNYM) OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
KOMPONENTY OWOCOWO-SMAKOWE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI261

Marka: PERNIGOTTI

5.5 kg MORETTINA PEPPITA 12093050 PERNIGOTTI krem do przekładania o smaku gianduia z całymi orzechami laskowymi

Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 759,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU