Indeks: CALLEBAUT40
Marka: CALLEBAUT
3kg CHOCO CREMA NOCCIOLA FNN-O1239-U50 Nadzienie orzech laskowy do lodów Callebaut
Krem/nadzienie do przekładania lodów.
58,20 zł / 1 kg
Krem/nadzienie do przekładania lodów (16%).
3kg CHOCO CREMA NERO FND-M0938-U50 Nadzienie z ciemnej czekolady do lodów Callebaut:
Opis: krem z ciemnej czekolady o bardzo intensywnym, czekoladowym smaku i czarnym kolorze;
zachowuje miękkość i połysk nawet po głębokim zamrożeniu; nadaje kontrastowego smaku, tekstury i wyglądu.
CocoCrema Nero - krem do lodów o konsystencji sosu, o intensywnym smaku czekolady i czarnym kolorze;
krem ma gładką teksturę, sprawdza się jako pasta do przekładania lodów oraz jako polewa do lodów;
produkt na bazie ciemnej czekolady z nutą prażonego kakao; po zamrożeniu pozostaje miękki i błyszczący;
wyprodukowany na bazie bardzo ciemnej czekolady i kakao.
Główne właściwości: miękka tekstura sosu, która nie twardnieje po zamrożeniu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w oryginalnym,
szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed dostępem światła.
Składniki: tłuszcz roślinny (słonecznikowy), cukier, proszek czekoladowy (17,5%) (cukier, proszek kakaowy), dekstroza,
proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Może zawierać mleko i orzechy.
Kod produktu: FND-M0938-U50
Opakowanie: 3kg
Dozowanie/sposób przygotowania: produkt gotowy do użycia;
krem variegato do przekładania lodów, dozowanie według uznania.
Zastosowanie:
1. Jako pasta variegato: dodaj krem do gotowych lodów, po wyjęciu z mroźni delikatnie wymieszaj krem z lodami;
2. Jako krem do przekładania: rozprowadź równomiernie krem na powierzchni lodów, następnie nałóż kolejną warstwę
lodów i ponownie nałóż krem; w ten sposób stworzysz lody z warstwą kremu;
3. Jako smak do lodów włoskich: wymieszaj 2 kg kremu z 2,5 kg mleka, umieść w automacie do lodów wloskich;
4. Jako mrożony krem: wlej krem do kuwety do lodów i włóż do mroźni na około 20 minut.
Aplikacje: lody gałkowe, lody włoskie
Producent: Callebaut
Przewodnik - jak przygotować czekoladowe lody włoskie - krok po kroku:
https://www.callebaut.com/pl-PL/czekolada-do-lodow/odmiany/tradycyjne-przewodnik
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 2458/587 kJ/kcal
- tłuszcz: 40,2g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 5,2g
- węglowodany: 53g
- w tym cukry: 51g
- białko: 2,0g
- sól: 0,01g
Indeks: CALLEBAUT40
Marka: CALLEBAUT
Krem/nadzienie do przekładania lodów.
Indeks: CALLEBAUT115
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.