Podgrzewacz do czekolady, to fantastyczne urządzenie i bardzo proste w obsłudze do pobawienia się w małego Chocolatiera lub do przygotowania słodkiego przyjęcia w postaci czekoladowego fondue.
To proste urządzenie rozpuszcza czekoladę. Dzięki poręcznej formie w łatwy sposób możemy ją wylać do wybranej foremki lub zamaczać w nim przygotowane przekąski, takie jak świeże owoce i kruche ciasteczka.
Urządzenie do rozpuszczania czekolady nadaje się również idealnie do podgrzewania słodkich i zawiesistych sosów jak również do rozpuszczenia masła do szparagów i innych warzyw.
W zestawie znajduja się:
- Wyjmowany, aluminiowy zbiornik do topienia czekolady - łatwy w czyszczeniu
- Duże pokrętło kontrolne
- Dwie temperatury pracy: 85 st. C oraz 115 st. C
- Długość przewodu: 90cm
- 6 różnych foremek na czekoladki
- 6 szpikulców
- 1 szpatułka do wygładzania
- 2 plastikowe miski na owoce
- Widelec do zanurzania w czekoladzie
Pojemność: 250 ml
Wymiary: 15 x 15 x 11,5 cm
Kolor: brązowo/srebrny
Gwarancja: 2 lata
Instrukcja i przepisy po polsku
Waga: 0,4 kg
Producent: Niemiecka firma UNOLD