2,5kg ICE CHOCOLATE GOLD 35,9% ICE-42-GOLD-552 Karmelowa czekolada do lodów Callebaut:
Zawartość kakao - minimum: 35,9%
Opis: karmelowa czekolada do maczania lodów na patyku, rożków i do wyrobu stracciatella;
intensywnie karmelowy smak z bogatymi nutami maślanego toffi i szczyptą soli morskiej.
Ice Chocolate Gold - czekolada karmelowa (35,9%) przeznaczona do lodów; wysoka płynność czekolady umożliwia maczanie lodów na patyku,
w waflu oraz przygotowywanie stracciatella; smak karmelowy z nutą maślanego toffi i soli morskiej;
czekolada nie wymaga temperowania; czekolada dodana do lodów szybko twardnieje i staje się chrupka.
Płynność: 5/5
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w oryginalnym,
szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed dostępem światła.
Składniki: masło kakaowe, pełne mleko w proszku, cukier, laktoza, serwatka w proszku, odtłuszczone mleko w proszku,
emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy, sól.
Skład:
- kakao: 35,9%
- mleko: 28,9%
- tłuszcz: 42,6%
Kod produktu: ICE-42-GOLD-552
Opakowanie: 2,5kg
Zastosowanie/sposób przygotowania:
- rozpuścić w temperaturze 45°C, nie wymaga temperowania;
- do maczania: zamoczyć lody (na patyku/w waflu) w rozpuszczonej czekoladzie (1/2 krotnie);
- polewa: polać gotowe lody i pozostawić do zastygnięcia;
- stracciatella: wymieszać kaletki z lodami, można również czekoadę rozpuścić, ostudzić i pokruszyć.
Aplikacje: lody gałkowe, lody włoskie, lody na patyku, desery lodowe
Producent: Callebaut