2,5kg ICE CHOCOLATE WHITE 38,5% ICE-50-WNV-552 Biała czekolada do lodów Callebaut:
Zawartość kakao - minimum: 38,5%
Opis: biała czekolada do maczania lodów na patyku, rożków i do tworzenia stracciatelli;
harmonijny smak z mlecznymi, kremowymi i karmelowymi nutami oraz odrobiną wanilii;
produkt gotowy do użycia.
Ice Chocolate White - biała czekolada (38,5%) przeznaczona do lodów; wysoka płynność czekolady umożliwia maczanie lodów na patyku,
w waflu oraz przygotowywanie stracciatella; smak białej czekolady z wyczuwalnymi nutami mlecznymi, kremowymi, karmelowymi oraz dodatkiem wanilii;
czekolada nie wymaga temperowania; czekolada dodana do lodów szybko twardnieje i staje się chrupka.
Płynność: 5/5
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w oryginalnym,
szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed dostępem światła.
Składniki: masło kakaowe, cukier, pełne mleko w proszku, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
- kakao: 38.5%
- mleko: 24,4%
- tłuszcz: 50,6%
Kod produktu: ICE-50-WNV-552
Opakowanie: 2,5kg
Zastosowanie/sposób przygotowania:
- rozpuścić w temperaturze 45°C, nie wymaga temperowania;
- do maczania: zamoczyć lody (na patyku/w waflu) w rozpuszczonej czekoladzie (1/2 krotnie);
- polewa: polać gotowe lody i pozostawić do zastygnięcia;
- stracciatella: wymieszać kaletki z lodami, można również czekoadę rozpuścić, ostudzić i pokruszyć.
Aplikacje: lody gałkowe, lody włoskie, lody na patyku, desery lodowe
Producent: Callebaut