- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
300 g SOJAWHIP EN POLVO 00200524 SOSA INGREDIENTS enzymatycznie modyfikowane białko sojowe
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.
SOJAWHIP EN POLVO OD SOSA INGREDIENTS - to rozpuszczalne białko roślinne pochodzące z białka sojowego i poddane modyfikacji za pomocą enzymów. Modyfikowane białko sojowe stosowane jest jako substytut albuminy w produktach przeznaczonych dla osób uczulonych na białko jaja kurzego. Produkt wykazuje właściwości emulgujące, wzmacniające efekt napowietrzenia i ubijania (co pozwala na tworzenie pianek o stabilnej strukturze). Stosowany jest jako środek teksturujący (wykazujący korzystny wpływ na konsystencję produktów spożywczych). Jest to naturalna substancja zagęszczająca, którą można stosować do produktów przeznaczonych do spożycia przez wegan i wegetarian (wegańska beza, wegańskie musy i przeciery owocowe). Białko sojowe pozwala na przygotowanie - deserów, napojów, pianek, cukierków, produktów glazurowanych, bezy, musów czy ptasiego mleczka.
Składniki: białko sojowe (zawiera siarczyny), maltodekstryna, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (E415).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; optymalna temperatura składowania - 15-25°C; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci (produkt silnie higroskopijny) oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu; produkt należy dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
Warunki użycia:
-
środek napowietrzający w postaci biało-kremowego proszku pochodzący z białka sojowego,
-
stosowany jako roślinna alternatywa dla albuminy,
-
dla optymalnego wykorzystania produkt należy wymieszać z płynem,
-
może być stosowany ze wszystkimi płynami w procesie na gorąco lub na zimno,
-
produkty z dodatkiem modyfikowanego biała sojowego nie nadają się do mrożenia,
-
po aktywacji i poddaniu działania (zmiany) temperatury substancja teksturująca nie powraca do swojego pierwotnego stanu,
-
produkt nie podlega procesowi koagulacji,
-
zastosowanie - desery, napoje, pianki, cukierki, wyroby cukiernicze, produkty glazurowane, bezy, musy, marshmallow.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1338/319 kJ/kcal |
Tłuszcz | 1.7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0.0 g |
Węglowodany | 12.0 g |
w tym cukry | 0.8 g |
Błonnik | 5.9 g |
Białko | 51.0 g |
Sól | 11.3 g |
FILMY INSTRUKTAŻOWE
PRZYKŁADOWE PRZEPISY
Opis
- NUMER KATALOGOWY
- 00200524
- NAZWA HANDLOWA
- SOJAWHIP EN POLVO
- MASA NETTO
- 300 g | 0.3 kg
- OPAKOWANIE
- PLASTIKOWY (CZARNY) POJEMNIK Z NAKRĘTKĄ
- RODZAJ
- ENZYMATYCZNIE MODYFIKOWANE BIAŁKO SOJOWE
- AROMAT
- NEUTRALNY
- SMAK
- NEUTRALNY
- BARWA
- BIAŁO-KREMOWA
- FORMA
- PROSZEK
- ROZPUSZCZALNOŚĆ
- W PROCESIE NA ZIMNO I NA GORĄCO
- PRZEZNACZENIE
- NATURALNY DODATEK DO ŻYWNOŚCI
- ZASTOSOWANIE
- NAPOWIETRZANIE | EMULGOWANIE | ZAGĘSZCZANIE
- DOZOWANIE
- 10 - 50 g/kg
- KOD PRODUKTU
- 39028
- APLIKACJE
- MUSY | PIANKI | BEZY | NAPOJE | DESERY
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 15-25°C
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- EMULGATORY | TEKSTURATORY
Indeks: SOSA496
Marka: Sosa Ingredients
400 g LECITINA DE SOJA EN POLVO (E322) 38754 SOSA INGREDIENTS lecytyna sojowa w proszku substancja emulgująca
Lecytyna pozyskiwana z ziaren soi - to naturalny dodatek spożywczy o właściwościach emulgujących. Pozwala na równomierne rozprowadzanie powietrza w produktach. Doskonale sprawdzi się do tworzenia deserów w formie pianek.
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
500g GELCREM CALIENTE rafinowana skrobia kukurydziana 58050040 Sosa Ingredients
Indeks: CACAOBARRY04
Marka: CACAO BARRY
5kg Czekolada 70% Purete OCOA CIEMNA CHD-N70-OCOA-E4-U72 Cacao Barry
Indeks: SOSA364
Marka: Sosa Ingredients
500 g NATUR EMUL POLVO 38850 SOSA INGREDIENTS proszek z włókien cytrusowych
Włókno cytrusowe w proszku - to w 100% naturalny dodatek o właściwościach emulgujących, stabilizujących oraz wiążących wodę w produktach i wyrobach. Może być stosowany również jako substytut tłuszczu. Doskonale sprawdzi się do przygotowywania produktów przyjaznych dla wegan.
Indeks: SOSA83
Marka: Sosa Ingredients
20 x 120g DRY SEC saszetki z granulatem higroskopijnym 57020002 Sosa
Indeks: LOUISFRANCOIS32
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg INULINE INSTANT LOUIS FRANCOIS rozpuszczalny błonnik roślinny pozyskiwany z korzenia cykorii
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA480
Marka: Sosa Ingredients
800g YOPOLS naturalny JOGURT ŚRÓDZIEMNOMORSKI w proszku 00151002 Sosa
Indeks: SEMPRE295(1)
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
500 g INULINA EN FRED 39461 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na zimno
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA505
Marka: Sosa Ingredients
300 g PROTEINA DE LLET EN POLS 38985 SOSA INGREDIENTS białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej
Białka mleka w proszku z dodatkiem lecytyny słonecznikowej - przeznaczone do stosowania w ganache (z białej, mlecznej i ciemnej czekolady) w celu uzyskania doskonałej struktury i konsystencji.
Indeks: FOODCOLOURS175
Marka: FOOD COLOURS
150 ml GLICERYNA W PŁYNIE E422 K-101 FOOD COLOURS gliceryna spożywcza o wszechstronnym zastosowaniu w produktach
Zaschnięta masa cukrowa lub zbyt gęste barwniki żelowe? Gliceryna spożywcza w płynie rozwiązuje tak podstawowe problemy i pozwala na ponowne wykorzystanie produktów takich jak masa cukrowa czy barwniki spożywcze o konsystencji żelowej.
Indeks: SOSA367
Marka: Sosa Ingredients
1kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
500 g INULINA EN CALENT 39460 SOSA INGREDIENTS błonnik z korzenia cykorii - do stosowania na ciepło
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: COMPRITAL21
Marka: COMPRITAL
1 kg YOPIU P400 COMPRITAL produkt w proszku o wyraźnym i trwałym smaku jogurtu naturalnego
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Indeks: FOODCOLOURS175(1)
Marka: FOOD COLOURS
60 ml GLICERYNA W PŁYNIE E422 K-100 FOOD COLOURS gliceryna spożywcza o wszechstronnym zastosowaniu w produktach
Zaschnięta masa cukrowa lub zbyt gęste barwniki żelowe? Gliceryna spożywcza w płynie rozwiązuje tak podstawowe problemy i pozwala na ponowne wykorzystanie produktów takich jak masa cukrowa czy barwniki spożywcze o konsystencji żelowej.
Indeks: SEMPRE230(1)
Marka: SEMPRE
1 kg PROTEIN GEL izolat białek serwatkowych w postaci łatwo rozpuszczalnego proszku (instant)
Wysokiej jakości izolat białek serwatkowych w postaci łatwo rozpuszczalnego proszku (instant).
Indeks: PROLACTO01
Marka: SEMPRE
25 kg ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU - PROLACTO INSTANT SIMMED MILK POWDER (SMP)
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
1 kg ODTŁUSZCZONE MLEKO W PROSZKU PROLACTO (produkt konfekcjonowany)
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: MODECOR532(1)
Marka: MODECOR
18 g COLLA ALIMENTARE 23188 MODECOR gotowy do użycia klej jadalny o żelowej konsystencji
Gotowy do użycia klej spożywczy o żelowej konsystencji. Niezbędny element podczas tworzenia przestrzennych dekoracji oraz figurek z masy cukrowej i marcepanu.