Mieszanka w proszku do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty - Matcha. Produkt o wysokiej zawartości sproszkowanej zielonej herbaty z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego.
"Giubileo Experience to program, dzięki któremu producent lodów zyska możliwość zaproponowania swoim klientom wyjątkowego, absolutnie niepowtarzalnego produktu najwyższej jakości. Z baz całkowicie wyeliminowano emulgatory i tłuszcze roślinne (zarówno utwardzone, jak i rafinowane). Receptury zostały skomponowane z zastosowaniem cukru trzcinowego i cukru gronowego, a także świeżej śmietany i mleka. Za smak odpowiadają składniki najwyższej jakości - dlatego lody wykonane zgodnie z filozofią Giubileo Experience są takie smaczne i doskonałe. Ponadto spełniają wymagania klientów, którzy oczekują produktów o zrozumiałych recepturach, wykonanych z naturalnych składników, powszechnie znanych i postrzeganych jako zdrowe."
TE'MATCHA GIUBILEO - to mieszanka na bazie zielonej herbaty w proszku - Matcha z dodatkiem cukru trzcinowego i błonnika roślinnego. Przeznaczona do sporządzania lodów i sorbetów o smaku zielonej herbaty. Oparta na naturalnych składnikach pochodzenia roślinnego - pozwala na produkcję lodów wegańskich. Dodatek błonnika roślinnego pozwala uzyskać lody i sorbety o kremowej konsystencji i doskonałej smarowności. Dodatek cukru trzcinowego nadaje lodom przyjemnej słodyczy. Wysoka zawartość sproszkowanej zielonej herbaty gwarantuje doskonale zbilansowany smak lodów i sorbetów. Zalecane dozowanie to 100 gramów mieszanki TE' MATCHA GIUBILEO na 1000 gramów mieszanki bazowej (podstawowej). Produkt bez dodatku aromatów i barwników.
Składniki: cukier trzcinowy, błonnik roślinny, herbata Matcha w proszku (13.2%); może zawierać soję.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu (od daty produkcji) dotyczy produktu w fabrycznie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu (zgodnie ze specyfikacją od producenta); do dozowania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
RECEPTURA OGÓLNA - DOZOWANIE
TE' MATCHA GIUBILEO
100 g
MIESZANKA BAZOWA
1000 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
1354/324 kJ/kcal
Tłuszcz
0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0.0 g
Węglowodany
60.5 g
w tym cukry
55.4 g
w tym poliole
0.0 g
Błonnik
30.0 g
Białko
4.0 g
Sól
0.04 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000. Produkt został wyprodukowany bez użycia genetycznie modyfikowanych organizmów oraz/lub produktów z nich pochodzących.
Szczegóły produktu
COMPRITAL248
12 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
P485
NAZWA HANDLOWA
TE' MATCHA GIUBILEO
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12.0 kg (12 x 1.0 kg) KARTON
RODZAJ
MIESZANKA DO LODÓW
AROMAT
ZIELONA HERBATA
SMAK
ZIELONA HERBATA | MATCHA | SŁODKI
BARWA
ZIELONA | CHARAKTERYSTYCZNA
FORMA
PROSZEK
KONSYSTENCJA
SYPKA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DODATEK DO LODÓW I CUKIERNICTWA
DOZOWANIE
100 g/l
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
36 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Produkt do lodów i cukiernictwa na bazie jogurtu naturalnego w proszku. Wyraźny i trwały smak jogurtu naturalnego z przyjemną kwaśną nutą. Idealny do lodów i deserów jogurtowych.
Integrator do lodów oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Aromat sernika w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Stabilizator do mlecznych lodów rzemieślniczych do stosowania w procesie na gorąco. Wzbogacony mieszanką włókien roślinnych w celu spowolnienia procesu topnienia lodów.
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Zastępnik mleka płynnego - mieszanka w proszku na bazie tłuszczu roślinnego i odtłuszczonego mleka w proszku - do produkcji lodów i wyrobów cukierniczych. Mieszanka do odtwarzania po wymieszaniu z wodą w odpowiednich proporcjach.
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Produkt w proszku na bazie kakao przeznaczony do produkcji semifreddo i lodów czekoladowych. Dodatek do białej bazy pozwala na uzyskanie smaku mlecznej lub ciemnej czekolady.
Produkt w proszku o intensywnym smaku śmietankowym - przeznaczony do nadawania smaku (do lodów i cukiernictwa). Rozpuszczalny zarówno na zimno jak i na ciepło.
Integrator do lodów mlecznych i owocowych oparty na włóknach roślinnych - wpływa korzystnie na stabilność lodów (zapobiega zbyt szybkiemu topnieniu). Może być stosowany do lodów przeznaczonych dla wegetarian i wegan.
Aromat mleczno-śmietankowy w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na gorąco.