• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

koncentrat w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym
  • koncentrat w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku czekoladowym

2kg TWARDY CZEKOLADA PP354A0918 SEMPRE mieszanka do produkcji świderków czekoladowych

SEMPRE04

Dopracowana mieszanka bazowa w proszku do produkcji lodów amerykańskich o smaku waniliowym. Pozwala uzyskać kremowe i gęste lody o intensywnym smaku, które doskonale nakręca się na wafle.

74,04 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

MIESZANKI "TWARDY" - to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów amerykańskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym aromatom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak. Gładka struktura masy lodowej i wysoki stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle - zapewnia to efekt wysokich świderków. W koncentratach stosowane są wyłącznie naturalne barwniki (pochodzenia roślinnego). Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji (tak zwanych) lodów amerykańskich - świderków, które w odróżnieniu od lodów włoskich mają zwartą (gęstą) i twardą konsystencję (bez napowietrzenia). Masa lodowa może być poddawana pasteryzacji bez wpływu na barwę oraz smak lodów. Daje również możliwość mrożenia w bardzo niskich temperaturach - nawet do (-) 10°C. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie - dobrze znoszą wahania temperatur.

Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów amerykańskich o smaku czekoladowym - jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa - przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.

Składniki: cukier, pełne mleko w proszku, kakao odtłuszczone w proszku, kakao w proszku, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), substancja stabilizująca: guma guar (E412), karboksymetyloceluloza (E466), guma tara (E417); może zawierać soję.

DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU 1 kg 2 kg
WODA 2 l 4 l

CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) - NIE UBIJAĆ.

POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE - W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE - MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY - 4°C.

WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1761/421 kJ/kcal
Tłuszcz 11.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.6 g
Węglowodany 67.0 g
w tym cukry 62.0 g
Białko 11.4 g
Sól 0.32 g

Szczegóły produktu
SEMPRE04

Opis

NAZWA HANDLOWA
TWARDY CZEKOLADA SEMPRE
MASA NETTO
2 kg
OPAKOWANIE
TOREBKA Z TWORZYWA
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (5 x 2 kg) KARTON
RODZAJ
KONCENTRAT W PROSZKU DO LODÓW ŚWIDERKÓW
SMAK
CZEKOLADA
FORMA
PROSZEK
PRZEZNACZENIE
DO STOSOWANIA W AUTOMATACH DO LODÓW
ZASTOSOWANIE
MIESZANKA DO PRODUKCJI LODÓW ŚWIDERKÓW
DOZOWANIE
2 kg mieszanki/4 l wody
KOD PRODUKTU
PP354A0918
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
5 innych produktów w tej samej kategorii: