
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
500g PECTINA SLOW SET pektyna amidowana (AML) z solami opóźniającymi i wapniem 58030024 Sosa:
Pektyna nisko metoksylowana, amidowana (AML) z solami opóźniającymi i wapniem.
Opis: substancja zagęszczająca, żelująca. Wykazuje właściwości żelujące i zagęszczające w obecności wapnia.
Pektyną należy wymieszać z cukrem, dodać do produktu energicznie mieszając, doprowadzić do wrzenia,
na końcu procesu zakwasić środowisko (dodatek kwasu).
Odpowiednie środowisko dla działania pektyny:
- pH 3.5-3,7
- dodatek cukru minimum 40%
- dodatek kwasu
Pektyna wolno żelująca, efekt końcowy widoczny jest po 24 godzinach.
Tworzy nieprzezroczyste żele, odwracalne termicznie (40-60°C).
Nadaje się do pieczenia.
Składniki: pektyna wysoko-metylowana (E440i), dekstroza.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 500 g
Dozowanie: 3-6 g/kg
Dodatek na poziomie 0,5-1,5%.
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA256
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: KERRY41
Marka: RAVIFRUIT Kerry
Indeks: SOSA469
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA226
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.