Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
300g METILGEL środek zagęszczający/żelujący METYLOCELULOZA 58050020 Sosa
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
ULTRATEX 3 ESPESANTE OD SOSA INGREDIENTS - to modyfikowana skrobia z tapioki - wytwarzany jest poprzez działanie tlenkiem propylenu i kwasu fosforowego na skrobię pozyskiwaną z tapioki. Skrobia poddana procesowi modyfikacji wykazuje stabilność w środowisku kwaśnym i zasadowym oraz jest odporna na działanie enzymów rozkładających skrobię. Stosowany jest w produktach spożywczych jako substancja zagęszczająca. Substancja zagęszczająca (teksturująca) pozwala na uzyskanie lepkich roztworów (o większej lub mniejszej lepkości) bez tworzenia żeli (procesu żelowania). Zastosowanie modyfikowanej skrobi z tapioki pozwala na uzyskanie w wyrobach lepszej (gęstszej i bardziej stabilnej) konsystencji w kremach, pomadach, deserach itp. Dodatek nie wpływa na walory smakowe wyrobów.
Składniki: substancja zagęszczająca: hydroksypropylofosforan diskrobiowy (E1442).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie produktu; produkt należy dozować przy użyciu czystych i suchych narzędzi.
Warunki użycia: dla optymalnego wykorzystania jako substancja teksturująca i zagęszczająca w procesie na zimno - dodaj (0,2-8%) ultratex 3 do produktu (płynu) i dobrze wstrząśnij; produkty z dodatkiem modyfikowanej skrobi z tapioki można poddawać procesowi suszenia - dodatek pozwala uzyskać cienkich arkuszy o chrupiącej strukturze; przeznaczony do przygotowywania różnego rodzaju sosów, przecierów, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
FILM INSTRUKTAŻOWY
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: PAVONI372
Marka: PAVONI ITALIA
Seria form silikonowych do nowoczesnych monoporcji i deserów. Eleganckie i efektowne kształty, które doskonale dostosujesz do każdej okazji.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: FOODCOLOURS80(5)
Marka: FOOD COLOURS
Pyłek w postaci suchego sprayu - efekt migotania i połysku - do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: SOSA506
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA338
Marka: Sosa Ingredients
Przeznaczony do bezpośredniego użycia środek zagęszczający do zimnych i gorących sosów. Dodatek wystarczy dokładnie wymieszać (za pomocą trzepaczki lub miksera) z zagęszczanym sosem.
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: FOODCOLOURS293(1)
Marka: FOOD COLOURS
Roślinny zamiennik żelatyny - agar agar - w małym opakowaniu, idealnym do użytku domowego.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: LOUISFRANCOIS07
Marka: LOUIS FRANCOIS
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA86
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substacja E-417 zagęszczająca do wyrobów cukierniczych.