• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym
  • pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym

1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców

LOUISFRANCOIS05

Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.

533,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

PECTINE NH NAPPAGE - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele.

Składniki: pektyna nisko metoksylowana (E440ii), difosforan disodowy (E450i), dekstroza, fosforan triwapniowy (E341iii).

Dyspersja i rozpuszczanie:

Aby rozpuścić produkt bez grudek: wstępnie wymieszać pektynę z innymi suchymi składnikami i wsypać preparat do cieczy ciągle mieszając; kontynuować mieszanie, aby uzyskać całkowitą dyspersję. Rozpuszczanie zależy od mediów i procesu: przyspieszone przez obróbkę cieplną (czas, temperatura) i blendowanie (blender, homogenizator). Całkowite rozpuszczenie można uzyskać najszybciej w temperaturze 80-85°C. W formule o wysokiej zawartości wapnia (twarda woda> 80 ppm Ca ++, mleko) rozpuszczanie może być trudniejsze do uzyskania. Wymagany jest dłuższy czas lub dodatek soli sekwestrujących.

Dozowanie - 0.8% do 2.0% zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.

Właściwości:

  • Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody oraz owoców.

  • Żelowanie w interakcji z wapniem zachodzi podczas chłodzenia.

  • Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.

  • Produkt łatwy do rozpuszczenia.

Szczegóły produktu
LOUISFRANCOIS05
17 Przedmioty

Opis

NAZWA HANDLOWA
PECTINE HH NAPPAGE
MASA NETTO
1.0 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
RODZAJ
PEKTYNA
FORMA
PROSZEK
DOZOWANIE
8-12 g/kg
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 287,82 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA473

Marka: Sosa Ingredients

400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

Cena 455,70 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE