- Obniżka
Indeks: SZKOLENIEONLINE
Marka: SEMPRE
Monoporcja Cytryna na tarcie - Nagranie ze Szkolenia cukierniczego on-line z 29.04
Nagranie ze szkolenia on-line
2 przepisy | 10 receptur |
Deser na talerzu – Cukiernictwo restauracyjne
Wznieś się na wyżyny współczesnego cukiernictwa. Jeśli chcesz poznać sztukę przez duże „SZ” tworzenia i komponowania deserów w oparciu o nowoczesne dodatki funkcjonalne w technologii spożywczej, jakie oferuję hiszpańska firma Sosa to jest to właśnie szkolenie do Ciebie.
2 przepisy i aż 10 receptur z zastosowaniem nowoczesnych technik i komponowania składników, w perfekcyjnym zbalansowaniu smaków, zmiennością tekstur i wyglądem przykuwającym oko – kunszt cukierniczy na talerzu, którego nie może zabraknąć w wyróżniających się jakością miejscach.
Zapraszamy na 2 szkolenia podczas którego zostaną przygotowane 3 desery na talerzu:
1. SER / KAWA / MASCARPONE obejmuje receptury:
a. Mus serowy z anyżem
b. Lody z mascarpone
c. Galaretka kawowa
d. Kruszonka na czarnym kakao
e. Puder z ziaren kakaowych
2. CZEKOLADA / MALINY / RUM obejmuje receptury:
a. Ciastko czekoladowe przekładane ganachem rumowym
b. Żel malinowy
c. Sorbet malinowy
d. Galaretka czekoladowa
e. Sos karmelowy z rumem
3. SZAMPAN / TRUSKAWKI / WANILIA obejmuje receptury:
a. Mus szampańki
b. Kruszonka aromatyzowana z kulką cytrynową
c. Espuma (pianka z syfonu) truskawkowa na bazie maślanki i pudru z buraka
d. Papier truskawkowy
e. Krem na bazie białej czekolady aromatyzowany skórką z limonki
f. Gładki sorbet z limonki
Szkolenie poprowadzi:
MACIEJ ROSIŃSKI
Wielokrotnie nagradzany, doskonały kucharz i cukiernik
Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych. Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
WARUNKI UCZESTWNICTA W SZKOLENIU
Szkolenie odbywa się w grupie zamkniętej na profilu Fanpaga Warsaw Akademy of Pastry Arts lub innej wskazanej platformie do transmisji live.
Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu on-line jest wniesienie całościowej opłaty, co najmniej na godzinę przed rozpoczęciem transmisji.
Płatności można dokonać poprzez zakupu szkolenie za pośrednictwem strony www.cukieteria.pl/ zakładka SZKOLENIA
Płatność musi być zaksięgowana na koncie przed rozpoczęciem szkolenia!
Po potwierdzeniu dokonania płatności Uczestnik szkolenia otrzyma:
(Mail nie jest wysyłany automatycznie, w dni robocze staramy się odpowiedzieć w 24h)
UWAGA!!! aby przyspieszyć proces dodawania do Grupy możesz poprosic o dołączenie na FB klikając w poniższy link
FB XXX
WARUNKIEM POPRAWNEJ REJESTRACJI JEST PODANIE NUMERU ZAMÓWIENIA
JAKI OTRZYMUJĄ PAŃSTWO W MAILU POTWIERDZAJĄCYM ZAKUP SZKOLENIA ze sklepu Cukieteria.pl
Po szkoleniu zapewniamy:
W razie pytań prosimy o kontakt bezpośredni z:
AKADEMIA:
Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
AKADEMIA: tel. 881-053-043
ZAKUP PRZEZ STRONĘ CUKIETERIA.PL:
Joanna Olszewska tel. 601 27 36 37
Indeks: SZKOLENIEONLINE
Marka: SEMPRE
Nagranie ze szkolenia on-line
Indeks: CALLEBAUT64
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowy produkt - masło kakaowe w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.
Indeks: SZKOLENIEONLINE2711
Marka: SEMPRE
Nagranie ze szkolenia on-line
Indeks: SZKOLENIEONLINE2611
Marka: SEMPRE
Nagranie ze szkolenia on-line