Tort Opera – to światowej sławny francuski klasyk. Powstał w 1954 roku w słynnej cukierni Dalloyau, a nazwano go na cześć paryskiej Opéra Garnier. Jego twórcą jest Charles Garnier.
Tort o bardzo intensywnym w smaku, czekoladowo – kawowym. Sekret przekładańca tkwi w delikatnym biszkopcie migdałowym i czekoladzie. Elegancki, ponadczasowy – doskonały na przyjęcia i bankiety, może być wizytówką cukiernika.
Podczas szkolenia przygotujemy:
ciasto OPERA (30×40)
- Migdałowy biszkopt
- Czekoladowy ganache
- Maślano-kawowy krem
- Czekoladową glazurę
- Dekorację z jadalnego złota
START godzi. 9.00
Czas trwania szkolenia ok. 2,5h
Prowadzący:
IGOR ZARITSKIY Chef Warsaw Academy of Pastry Arts
Utalentowany, kreatywny, pracowity i przede wszystkim doświadczony!
Mówi o sobie:
„Cukiernictwo jest moją pasją. Ostatnie 10 lat poświęciłem na podnoszenie kwalifikacji i zdobywanie nowych umiejętności cukierniczych, w wyniku czego trzykrotnie stanąłem na podium w kilku znanych światowych konkursach. Moja ciężka praca i pasja zawsze stanowiły ogromne zaangażowanie, dając mi uznawanie i lojalność klientów”
Największe osiągnięcia
WARUNKI UCZESTWNICTA W SZKOLENIU
Szkolenie odbywa się w grupie zamkniętej na profilu Fanpaga Warsaw Akademy of Pastry Arts
https://www.facebook.com/groups/527992185045603
Po potwierdzeniu dokonania płatności Uczestnik szkolenia otrzyma:
- Maila z podziękowanie za zakup szkolenia z dalszymi instrukcjami
- Zaproszenie do Grupy szkoleniowej na FB lub link do innej platformy transmisji szkolenia
- Recepturę wraz z listą produktów do przepisów
- Listę niezbędnych akcesoriów i produktów do szkolenia
(Mail nie jest wysyłany automatycznie, w dni robocze staramy się odpowiedzieć w 24h)
WARUNKIEMPRZYJĘCIA DO GRUPY JEST PODANIE NUMERU ZAMÓWIENIA
JAKI OTRZYMUJĄ PAŃSTWO W MAILU POTWIERDZAJĄCYM ZAKUP SZKOLENIA ze sklepu Cukieteria.pl
W razie pytań prosimy o kontakt bezpośredni z:
AKADEMIA:
Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl
ZAKUP PRZEZ STRONĘ CUKIETERIA.PL:
Joanna Olszewska tel. 601 27 36 37