Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
30.11 Tort w stylu Fault Line Cake w stylu świątecznym z Ewą Drzewicką - Szkolenie cukiernicze
  • Tort w stylu Fault Line Cake z Ewą Drzewicką - Szkolenie cukiernicze
  • Tort w stylu Fault Line Cake – Szkolenie Cukiernicze z Ewą Drzewicką - wapas.pl
  • Tort w stylu Fault Line Cake – Szkolenie Cukiernicze z Ewą Drzewicką - wapas.pl
  • 30.11 Tort w stylu Fault Line Cake w stylu świątecznym z Ewą Drzewicką - Szkolenie cukiernicze

30.11 Tort w stylu Fault Line Cake w stylu świątecznym z Ewą Drzewicką - Szkolenie cukiernicze

SZKOLENIE301122

Poznaj sztukę artystecznego dekorowania tortu z Mistrzynia Cukiernictwa 

800,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

Zapraszamy na szkolenie z techniki dekorowaniu toru w stylu Fault Line, które poprowadzi Ewa Drzewicka – Mistrzyni Cukiernictwa. Jeśli nie wiesz lub jeszcze nie spotkałaś się z tego rodzaju stylem dekorowania, to poznasz go w najlepszym, możliwym wykonaniu.

Fault Line Cake to sposób dekoracji tortu, który wygląda, tak jakby jego środkowa część została “wyrwana”, aby pokazać jego wnętrze. Co ciekawe, bardzo często widok tego wnętrza nie odzwierciedla prawdziwej zawartości, a zatem dekoracja jest wizualnym złudzeniem, a sam tort kryje w sobie niespodziankę. Tym razem tort zostanie przygotowany z elemantami świątecznych motywów i kolorów.

Podczas szkolenia skupimy się na najistotniejszych kwestiach techniki i wiedzy z zakresu dekoracji tortu.


Program szkolenia:


1. Omówienie biszkoptów (dla Uczestników szkolenia, będą już gotowe) – zostanie wypieczony jeden przykładowy

2. Omówienie składania tortu angielskiego oraz przełożenie go kremem śmietanowym

3. Przygotowanie "tynku" , omówienie rodzajów kremów do pokrywania tortów

4. Barwienie kremu maślanego

5. Pokrywanie tortu kremem, technika uzyskania kantów, technika fault line

6. Wykonanie ozdób z masy cukrowej, omówienie rodzajów mas, ich barwienie oraz umieszczanie dekoracji w torcie

7. wykonanie ozdób z czekolady

Motywem przewodnim dekoracji będą Święta.

Prowadząca:

Ewa Drzewicka - Dyplomowana cukierniczka z tytułem mistrzowskim, Instruktorka zawodu. Dwukrotnie zdobyła złoty medal, w tym medalistka Mistrzostw Świata. Sześciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2018 zdobyła wicemistrzostwo  Europy, a w 2019 Polski. Z pasji i zamiłowania jest sugarcrafterką, miłośniczka konkursów cukierniczo-dekoratorskich. Swoją wiedzą i umiejętnościami dzieli się w niezwykle magiczny sposób, zarażając swoją miłością do piękna i dekoratorstwa w cukiernictwie.

Godziny: 9.00-18.00 ( czas szkolenia może ulec wydłużeniu lub skróceniu w zależności od pracy w grupie)

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 


WARUNKI UCZESTWNICTA W SZKOLENIACH (WARSZTATACH)

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniach (warsztatach) jest wniesienie całościowej opłaty wartości szkolenia

1. dokonując całościowego zakupu  za pośrednictwem strony www.cukieteria.pl

2. lub na konto bankowe wskazane w formularzu zgłoszeniowym do danego szkolenia dostępnym na stronie Akademii www.wapas.pl

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: 

Ania Cienkowska tel. 532 403 425
E-mail: akademia@sempreinfo.pl

AKADEMIA: tel. 881-053-043

 

 

 

 

 

 

Szczegóły produktu
SZKOLENIE301122
15 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: