Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

  • Deser wegański na talerzu

deser-wegański-pistacja-malina-szkolenie-cukiernicze-on-line-maciej rosiński (1)
  • deser-wegański-pistacja-malina-szkolenie-cukiernicze-on-line-maciej rosiński (1)

Deser wegański na talerzu - Pistacja & Malina | Szkolenie on-line dla restauratorów z Maciejem Rosińskim

SZKOLENIEONLIN2023

Szkolenie dla restaurotorów i szefów kuchni

59,00 zł
Brutto
Ilość
W MAGAZYNIE

Opis

Zapraszamy na autorskie szkolenie Macieja Rosińskiego. 

Wielokrotnie nagradzany, doskonały kucharz i cukiernik

Ambasador marki Callebaut. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. W roku 2016 był trenerem Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów. Zdobywca dwóch czapek Gault&Millau, a także osoba nominowana w kategorii Szef Jutra. Wyróżniony tytułem Szefa Roku 2016 oraz Ambasadora Łódzkiej Gastronomii 2017 w Łódzkich Nagrodach Kulinarnych.  Wielokrotny Juror w konkursach kulinarnych i cukierniczych. Szkoleniowiec w WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS

Szkolenie zawiera propozycję deseru wegańskiegi serwowanego na talerzach.
Zakres i wykonanie odbiega od standardowych deserów do jakich jesteśmy przyzwyczajeni w restauracjach.

Deser składa się z kilku elementów, każdy wyróżnia inny smak i tekstura.
Całość stanowi doskonale zbalansowana kompozycję, pobudzającą kubki smakowe na poziomie odczuć sensorycznych w połączeniu z zapachem i wizualnym odbiorem. 

W przygotowaniu deserów zastosowano składniki profesjonalne, niezbędne do otrzymania odpowiedniej konsystencji i tekstury. Każdy składnik odgrywa istotną rolę w osiągnięciu znakomitego efektu, którym może poszczycić się Chef ekskluzywnej restauracji.

Jest to też doskonała okazja do poznania zaawansowanych technik cukierniczych. Wtajemnicza w alkowy cukiernictwa na najwyższym poziomie. Receptura zawiera 5 niezależnych przepisów, na bazie których można tworzyć podobne receptury lub wykorzystywać jako odrębne elementy w kompozycjach deserowych.

DESER 1 Pistacja Malina

Elementy:

Financier pistacjowy

Cremeux pistacjowe

Compote malinowe

Sorbet malinowy

Espuma maślanka-malina

Czas trwania: 15 min.


Szkolenie jest nagraniem w Warsaw Akademy of Pastry Arts

Po potwierdzeniu dokonania płatności Uczestnik szkolenia otrzyma:

Maila z podziękowanie za zakup szkolenia z dalszymi instrukcjami

Link do filmu na platformie VIMEO

(Mail nie jest wysyłany automatycznie, w dni robocze staramy się odpowiedzieć w 24h)

WARUNKIEM POPRAWNEJ REJESTRACJI JEST PODANIE NUMERU ZAMÓWIENIA  

JAKI OTRZYMUJĄ PAŃSTWO W MAILU POTWIERDZAJĄCYM ZAKUP SZKOLENIA ze sklepu Cukieteria.pl 

W razie pytań prosimy o kontakt bezpośredni z:

AKADEMIA:

Ania Cienkowska tel. 532 403 425

E-mail: akademia@sempreinfo.pl

AKADEMIA: tel. 881-053-043

ZAKUP PRZEZ STRONĘ CUKIETERIA.PL:

Joanna Olszewska tel. 601 27 36 37

Szczegóły produktu
SZKOLENIEONLIN2023
15 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: