• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

Tort Artystyczny z Iwoną Wendel Ciotka Beza - Szkolenie cukiernicze w Warsaw Academy of Pastry Arts
  • Tort Artystyczny z Iwoną Wendel Ciotka Beza - Szkolenie cukiernicze w Warsaw Academy of Pastry Arts

Tort Artystyczny z Iwoną Wendel "Ciotka Beza" - Szkolenie cukiernicze w Warsaw Academy of Pastry Arts

Poznaj arcymistrzowskie tworzenie tortów artystycznych.

Ilość

Opis

Zapraszamy na dwudniowe szkolenie cukiernicze, z arcymistrzynią tortów artystycznych, podczas którego wykonane zostaną zapierającego dech w piersiach torty artystyczne. Każda z Uczestniczek szkolenia wykonana swój autorski tort według wybranej techniki i stylizacji. W sumie zostaną wykonane trzy różne torty, z naciskiem na poprawne złożenie wszystkich elementów. Podczas szkolenia omówione zostaną różne rodzaje separatorów, a także wykonane liczne dekoracje z masy cukrowej, papieru jadalnego, papieru ryżowego, tiulu jadalnego i wiele innych…unikalnych technik. Odkryjesz sztuczki i sekrety pracy jakie zna Iwona, dzieląc się swoją wiedzą w pasjonujący sposób – praktycznie z dużą dozą podstaw wiedzy teoretcznej.

Szkolenie poprowadzi Iwona Wendel znana w całej Polsce jako Ciotka Beza – Pracownia tortów artystycznych. Tworzy prawdziwe dzieła sztuki, mogące stać w muzeum, bo niejednokrotnie trudno uwierzyć że te słodkości są artystycznym wyrobem cukierniczym. Wymagają ogromnej pracy i talentu w połączeniu z precyzyjną wiedzą cukierniczą. Jest kreatorką przepięknych słodkich stołów. Gościła również w Dzień dobry TVN. Dzieląc się swoją pasją, kieruje się mottem „Jeśli będziesz robić to, co lubisz najbardziej, to nie przepracujesz ani jednego dnia”.

Szkolenie z Iwoną Wendel wprowadza w najbardziej zaawansowane niuanse artystycznej pracy dekoratorskiej.

Program kursu przewiduje:

Wypiek stabilnego biszkoptu, 

wykonanie stabilnego kremu do tortu, 

złożenie tortu piętrowego, 

technika różnych struktur i dekoracji na torcie, w tym:

o krem maślany

o zamsz

o ostre kanty

o wykorzystanie papieru waflowego

o struktura z masy cukrowej i kremu

praca z masą cukrową. 

Na szkoleniu składany wspólnie będzie jeden tort prawdziwy składający się z 4 pieter. 

Każdy z Uczestników wykonuje swój własny 3 piętrowy tort z 1 prawdziwym piętrem.

Podczas spotkania zostaną omówione również tematy obejmujące wycenę pracy, bezpiecznego transportu oraz inne zagadnienia z branży tortów.

Godziny: 10.00+/- 18.00/19.00 ( czas szkolenia może ulec wydłużeniu lub skróceniu w zależności od pracy w grupie)

Szkolenie odbywa się w dużej, przestronnej, przestrzeni, na drugim piętrze budynku Sempre gdzie znajdziesz duży parking. Zapraszamy na godzinę 10:0, szkolenie zakończy się około godziny 19:00, jednak prosimy zarezerwować sobie trochę więcej czasu na wspólne zdjęcie z dyplomami oraz oczywiście – degustacje (wszystkie przygotowane desery zabieracie ze sobą). Do tej godziny czynny jest także sklep w którym zaopatrzysz się w akcesoria, sprzęt oraz surowce do prowadzenia Twojej działalności.

Podczas szkolenia zapewniamy:

  1. Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt i materiały niezbędne to pracy
  2. Surowce
  3. Napoje, kawa, lunch
  4. Dyplom potwierdzający ukończenia szkolenia oraz w prezencie fartuch z logo Akademii
  5. Atrakcyjne rabaty na wybrane produkty, które będą wykorzystane podczas szkolenia (warsztatach) w sklepie Sempre

Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: 

Anna Cienkowska tel. 532 403 425

Weronika Zaritska tel. 733 314 543


E-mail: AKADEMIA@SEMPREINFO.PL

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Miejsce szkolenia: Siedziba SEMPRE Group Sp. z o.o. NIP 534-249-96-14
Warsaw Academy of Pastry ARTS, ul. Wiejska 13A, Pruszków 05-802 

 

 

 

 

 

 

Szczegóły produktu
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
20 innych produktów w tej samej kategorii: