TESTO18
Producent: TESTO
Nowy produkt
Nr katalogowy 0563 1054
5 Sztuka Sztuk/-i
Realizacja zamowienia 2-3 dni
Uwaga: Ostatnie sztuki!
Data Dostępności:
testo 105 - Termometr z sondą do pomiarów produktów mrożonych
Nr katalogowy 0563 1054
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
testo 105 - Termometr z sondą do pomiarów produktów mrożonych
Nr katalogowy 0563 1054
Termometr z sondą do pomiaru produktów mrożonych umożliwia precyzyjny pomiar temperatury wewnątrz produktów głęboko mrożonych.
Opis produktu
Termometr spożywczy testo 105 zapewnia kontrolę produktu i bezpieczeństwo żywności.. Wymienne sondy temperatury, można załączyć do termometru w szybki i w bardzo łatwy sposób. Duży podświetlany wyświetlacz gwarantuje czytelność danych pomiarowych, nawet przy słabym oświetleniu.
Profesjonalny termometr spożywczy - testo 105
Termometr spożywczy testo 105 został zaprojektowany specjalnie dla przemysłu spożywczego. Posiada on ergonomiczny kształt, podświetlany wyświetlacz, alarm dźwiękowy lub optyczny informujący o przekroczeniu wartości granicznych temperatury; uchwyt ścienny/do paska.
Sonda temperatury może być bardzo łatwo czyszczona pod bieżącą wodą. Klasa zabezpieczenia:IP65 Termometr spożywczy testo 105, tak jak wszystkie inne przyrządy do pomiaru temperatury Testo dedykowane dla przemysłu spożywczego, jest zgodny z normą EN 13485 i HACCP.
Termometr spożywczy testo 105 - zastosowanie
W zależności od sond temperatury – standardowej lub o długości 200 mm, termometr testo 105 może mieć zastosowanie w produkcji żywności, przyjęcia żywności do magazynu, pomiaru temperatury produktu mrożonego w chłodniach, supermarketach.
PRODUCENT: TESTO - niemiecka jakość, światowy lider w technice pomiarowej.
Pomiar temperatury - NTC | |
---|---|
Zakres pomiarowy | -50 do +275 °C |
Dokładność | ±0,5 °C (-20 do +100 °C) ±1,0 °C (-50 do -20,1 °C) ±1 % mierz.wart. (+100,1 do +275 °C) |
Rozdzielczość | 0,1 °C |
Czas reakcji t99 | T99 = 15 sek. (in frozen meat approx. 60 s) |
Ogólne dane techniczne | |
---|---|
Waga | 210 g (incl. belt clip and batteries) 162 g (incl. batteries) |
Wymiary | 148 x 38 x 185 mm (with attached probe) 148 x 38 x 73 mm (without probe) |
Temperatura pracy | -20 do +70 °C |
Obudowa | ABS |
Klasa zabezpieczenia | IP65 |
Product colour | white |
Długość próbnika | 95 mm |
Długość końcówki próbnika | 30 mm |
Średnica sondy | 8 mm |
Średnica końcówki sondy | 8 mm |
Szybkość pomiaru | 0,5 sek. |
Włącz/wyłącz | 10 min |
Standardy | Angielski-13485 |
Typ baterii | Bateria guzikowa LR44 |
Żywotność baterii | 80 h |
Wyświetlacz | LCD |
Rozmiar wyświetlacza | 1-liniowy wyświetlacz |
Temperatura składowania | -40 do +70 °C |
Pomiar temperatury towarów przychodzących
Temperatura żywności ma kluczowy wpływ na tworzenie i rozprzestrzenianie się bakterii, a co za ty m idzie na jakość produktów i zdrowie konsumenta. W celu zagwarantowania najwyższej jakości produktów należy monitorować ich temperaturę oraz kontrolować łańcuch chłodniczy, dbając żeby proces nie został w żaden sposób naruszony. Zarówno technologia pomiaru temperatury na podczerwień oraz wewnątrz produktu są używane do monitowania towarów przychodzących.
Pomiar temperatury produktów przychodzących wiąże się z zagwarantowaniem, że temperatura tych towarów jest zgodna ze specyfikacją. Będzie to świadczyć o tym, czy produkty nadają się do użycia.
Zarówno temperatura pomiędzy produktem i opakowaniem jak i temperatura wewnątrz produktu powinna zostać zmierzona. W większości przypadków wszystkie dane pomiarowe, takie jak: wartości, data, czy czas pomiaru są zapisywane na formularzu w celu późniejszego skontrolowania.
Termometr testo 105 doskonale nadaję się do stosowania przy wszelkich zadaniach pomiarowych związanych z dopuszczaniem żywności do obrotu/spożycia:
- Wymienne końcówki pomiarowe (np. długie, czy specjalne do żywności mrożonej)
- Doskonała wytrzymałość i łatwa możliwość czyszczenia pod bieżącą wodą (zgodnie z klasą zabezpieczeń IP65)
- Prosta obsługa
Pomiar temperatury podczas przechowywania
Temperatura żywności ma kluczowy wpływ na tworzenie i rozprzestrzenianie się bakterii, a co za tym idzie na jakość produktów i zdrowie konsumenta. W celu zagwarantowania najwyższej jakości produktów należy monitorować ich temperaturę oraz kontrolować łańcuch chłodniczy, dbając żeby proces nie został w żaden sposób naruszony. Zarówno wyrywkowy mobilny pomiar, jak i pomiar stacjonarny są stosowane do monitorowanie składowanych towarów.
Podczas składowania towarów muszą być zapewnione odpowiednie warunki przechowywania. Musi zostać zachowany łańcuch chłodniczy, aby produkty nadawały się do użycia i dalszego przetwarzania czy konsumpcji.
Termometr testo 105 doskonale nadaję się do stosowania przy wszelkich zadaniach pomiarowych związanych z dopuszczaniem żywności do obrotu/spożycia:
- Wymienne końcówki pomiarowe (np. długie, czy specjalne do żywności mrożonej)
- Doskonała wytrzymałość i łatwa możliwość czyszczenia pod bieżącą wodą (zgodnie z klasą zabezpieczeń IP65)
- Łatwość w obsłudze
Na razie nie dodano żadnej recenzji.