3kg CHOCO CREMA BIANCO FNW-M4015-U50 Nadzienie z białej czekolady do lodów Callebaut:
Krem/nadzienie do przekładania lodów (5%).
Opis: krem o smaku białej czekolady z bogatymi nutami mleka i słodkiego karmelu;
zachowuje miękkość i połysk nawet po głębokim zamrożeniu;
dodaje lodom kontrastowego smaku, tekstury i wyglądu.
CocoCrema Bianco - krem do lodów o konsystencji sosu, o smaku białej czekolady z nutami mleka i karmelu;
krem ma gładką teksturę, sprawdza się jako pasta do przekładania lodów oraz jako polewa do lodów;
produkt na bazie białej czekolady; po zamrożeniu pozostaje miękki i błyszczący.
Główne właściwości: miękka tekstura sosu, która nie twardnieje po zamrożeniu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w oryginalnym,
szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed dostępem światła.
Składniki: tłuszcz roślinny (słonecznikowy, rzepakowy) w zmiennych proporcjach), cukier, dekstroza, mleko odtłuszczone w proszku,
czekolada biała (5%) (cukier, tłuszcz kakaowy (20%), mleko pełne w proszku, mleko odtłuszczone w proszku), mleko pełne w proszku,
emulgator: lecytyna sojowa, aromat, wanilina, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Może zawierać orzechy.
Kod produktu: FNW-M4015-U50
Opakowanie: 3kg
Dozowanie/sposób przygotowania: produkt gotowy do użycia;
krem variegato do przekładania lodów, dozowanie według uznania.
Zastosowanie:
1. Jako pasta variegato: dodaj krem do gotowych lodów, po wyjęciu z mroźni delikatnie wymieszaj krem z lodami;
2. Jako krem do przekładania: rozprowadź równomiernie krem na powierzchni lodów, następnie nałóż kolejną warstwę
lodów i ponownie nałóż krem; w ten sposób stworzysz lody z warstwą kremu;
3. Jako smak do lodów włoskich: wymieszaj 2 kg kremu z 2,5 kg mleka, umieść w automacie do lodów wloskich;
4. Jako mrożony krem: wlej krem do kuwety do lodów i włóż do mroźni na około 20 minut.
Aplikacje: lody gałkowe, lody włoskie
Producent: Callebaut
Przewodnik - jak przygotować czekoladowe lody włoskie - krok po kroku:
https://www.callebaut.com/pl-PL/czekolada-do-lodow/odmiany/tradycyjne-przewodnik
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 2477/592/599 kJ/kcal
- tłuszcz: 39,8g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 5,5g
- węglowodany: 53g
- w tym cukry: 53g
- białko: 4,8g
- sól: 0,14g