Zamsz spożywczy do tortu!
Zamszowy barwnik do dekoracji!
VELVET SPRAY PROFESSIONAL - to seria barwników w sprayu o strukturze zamszu. Barwniki przeznaczone są do dekorowania schłodzonej powierzchni różnorodnych wyrobów cukierniczych (między innymi kremów maślanych, masy cukrowej, marcepanu, wypieków, czekolady). Barwniki o strukturze zamszu należy nakładać wyłącznie na dokładnie schłodzony produkt. Pozwalają one na uzyskanie strukturalnego i aksamitnego wykończenia dekorowanej powierzchni. Barwniki wytwarzane są na bazie masła kakaowego, białej czekolady oraz oleju roślinnego; nie zawierają w składzie bieli tytanowej (E171).
Sposób użycia:
-
zagrzać w kąpieli wodnej o temperaturze maksymalnie do 50℃ przez około 10-15 minut,
-
energicznie wstrząsnąć do momentu swobodnego przemieszczania się kulki (znajdującej się wewnątrz opakowania),
-
równomiernie nanosić na mocno schłodzoną powierzchnię dekorowanego produktu z odległości około 15-20 cm,
-
po zakończeniu pracy z produktem odwrócić pojemnik do góry dnem i rozpylić w celu oczyszczenia dyszy,
-
wskazówka - rozpylać pod wyciągiem lub kartonową osłonką,
-
w przypadku niedrożności dyszy - umieścić pojemnik do góry dnem w wodzie o temperaturze do 50℃.
Welurowy barwnik do monoporcji!
Welur do tortów musowych!
Składniki: gaz nośny: butan (E943a), propan (E944), izobutan (E943b), masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromat waniliowy), barwnik: węglan wapnia (E170), olej roślinny, emulgator: polirycynooleinian poliglicerolu (E476), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392).
Dozowanie barwnika: zgodnie z 05.4 dekoracje, powłoki - quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej.
Ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem; chronić przed słońcem i nagrzaniem powyżej temperatury 50℃; nie przekłuwać ani nie spalać, także po zużyciu; nie rozpylać nad otwartym płomieniem lub żarzącym się materiałem; chronić przed źródłami zapłonu - nie palić podczas rozpylania; trzymać z dala od dzieci.
Zastosowanie:
-
do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i monoporcji bazujących na musach śmietanowych i kremach,
-
do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
-
do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej,
-
do dekoracji schłodzonych powłok: kremów maślanych, mas cukrowych, marcepanu, czekolady,
-
do dekoracji tortów, tortów musowych, ciast, monoporcji, czekolady, czekoladek, pralin itp.
Biały zamsz cukierniczy!
Biały zamsz jadalny!