Barwnik w sprayu Azo Free, do dekorowania i barwienia mas cukrowych, marcepanu, czekolady, pralin, ciast oraz kremów.
Barwniki o strukturze drobnoziarnistego zamszu stworzone z barwników (AZO FREE) oraz naturalnych.
Do aplikowania na silnie schłodzone powierzchnie nie tylko czekolad, ale również mas cukrowych.
Kod: V45
Opakowanie: 250 ml
Rezultat zastosowania: efekt jedwabistego zamszu na powierzchni elementów dekoracyjnych
Kolor: biały
Składniki: gaz nośny: E943a, E493b, E944, masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromat waniliowy), olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwniki: dwutlenek tytanu (E171), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392).
Dozowanie: quantum satis
Przechowywanie: w suchym pomieszczeniu, w temperaturze do 20℃.
Sposób użycia: wstrząsnąć energicznie przed użyciem przez około 20 sekund,
rozpylić na pożądaną powierzchnię z odległości 20-30 cm i pozostawić do wyschnięcia,
nanosić na zamrożoną (-10℃) powierzchnię musu śmietankowego lub kremu,
lub na dobrze schłodzoną (+2℃) powierzchnię czekolady, marcepanu czy masy cukrowej.
Zastosowanie:
- do pokrycia kolorową powłoką zamszową tortów, ciast i bankietówek bazujących na musach śmietanowych i kremach,
- do stworzenia kolorowej powłoki zamszowej na tortach pokrytych masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną,
- do uzyskania efektu zamszu na elementach czekoladowych (figury, dekoracje, tabliczki, praliny),
- do uzyskania efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej, czekolady plastycznej.
Uwagi: zamsz w sprayu nie wymaga podgrzewania.
Ostrzeżenie: pojemnik pod ciśnieniem. Chronić przed bezpośrednim działaniem słońca i przechowywać
w temperaturze nie wyższej niż 50℃. Nie przebijać, nie wrzucać do ognia, nawet po zużyciu.
Nie pryskać bezpośrednio na płomień i żar. Chronić przed wszelkimi źródłami ciepła.
Trzymać z dala od dzieci. Przechowywać w pomieszczeniu wentylowanym.