Na wstępie, kilka słów o marcepanie. Obserwując rynek cukierniczy w Polsce i gusta konsumentów Marcepan nie ciszy się zbyt dużą popularnością, w przeciwieństwie do Niemców,
Czytaj dalej...Obecnie kawiarnie cieszą się ogromnym zainteresowaniem – spędzamy w nich czas z bliskimi, pracujemy, uczymy się, jednocześnie kosztując aromatycznej kawy zaparzanej na różne sposoby. Ze
Czytaj dalej...Dekorowanie tortów to jeden z najbardziej satysfakcjonujących etapów w produkcji wyrobów cukierniczych. Możliwość tworzenia nowych, oryginalnych dekoracji sprawia, że każdy wypiek staje się wyjątkowy i
Czytaj dalej...Lody to jeden z ulubionych oraz najpopularniejszych wyrobów cukierniczych. Sezon na tę słodkość rozpoczyna się w okresie wiosennym i trwa aż do końca lata. To
Czytaj dalej...Dobrze zaopatrzona cukiernia to prawdziwy raj zarówno dla pracowników, jak i dla klientów, którzy oczekują najwyższej jakości produktów. Im lepsze zaplecze techniczne lokalu, tym wyższy
Czytaj dalej...Gładki, idealnie prezentujący się tort potrafi zachwycić, a tym samym stać się jedną z głównych atrakcji każdego przyjęcia. Starannie dopracowane boki oraz krawędzie tworzą spójną
Czytaj dalej...Piernik to doskonale znany, tradycyjny i aromatyczny wypiek, który można przygotowywać w postaci wilgotnego ciasta, aromatycznych babeczek czy chrupiących ciasteczek. Według niektórych danych receptura zrodziła
Czytaj dalej...Tort jest jednym z najpopularniejszych rodzajów wypieków, który niezmiennie od obowiązujących w cukiernictwie trendów nigdy nie traci na popularności. Ten deser świetnie sprawdza się na
Czytaj dalej...Przygotowanie tortu wiąże się z szeregiem czynności, do których musimy podejść nie tylko z maksymalnym skupieniem, ale również kreatywnością. Jednym z najciekawszych pomysłów, który w
Czytaj dalej...Samodzielne przygotowanie tortu urodzinowego jest odpowiedzialnym zadaniem, do którego powinniśmy podejść z maksymalnym zaangażowaniem. To proces wymagający od nas skupienia i zaopatrzenia się w wiele
Czytaj dalej...