Przepis na 1 tort o średnicy 26 cm Masa śmiatanowo-orzechowa Składniki: 800g bitej śmietany niesłodzonej80g cukru5 listków żelatyny100g orzechów laskowych30g nugatu orzechowego Jeśli nie posiadasz
Read More7 zastosowań past orzechowych
Read MoreZa oknami robi się chłodno, a aura szarości nie sprzyja nastrojom. Mamy na to recepturę – przepis na pyszne, aromatyczne ciasto z jabłkami i marcepanem
Read MoreGranitory w gastronomii doceniane są szczególnie w sezonie letnim we wszystkich lokalach i punktach mobilnych, serwujących orzeźwiające, mrożone napoje dla spragnionych turystów i klientów. Urządzenie w
Read MoreOwoce liofilizowane są coraz popularniejsze w polskiej kuchni, nie tylko z uwagi na ich wysoką wartość odżywczą, ale także z powodu ich łatwej dostępności. Obecnie
Read MoreIle Gospodyń, tyle przepisów 😉 Jak znaleźć doskonały przepis na ciasto kruche? Wcale nie jest to takie łatwe, ponieważ przepis i wykonanie zależy często od
Read MoreCo powinieneś wiedzieć o czekladzie, zanim przystąpić do pracy z nią?
Read MoreKupować czy wynajmować fontannę czekoladową? Gdy czytam w poradnikach „kup sobie fontannę na wesele dla 250 gości” i do tego widzę na zdjęciu fontannę, która
Read MoreTorty to wypieki, które najczęściej przygotowujemy na szczególne okazje – w związku z tym chcemy również, by prezentowały się równie wyjątkowo. W tym celu możemy
Read MoreZastosowanie różnego rodzaju produktów cukierniczych pozwala nam na stworzenie niesamowitych, subtelnie pieszczących kubki smakowe oraz podniebienie deserów. Jednym z nich jest pasta cukiernicza, mająca szerokie
Read MoreRozpoczynając swoją przygodę z cukiernictwem trudno jest zgłębić od razu całą istotną wiedzę, która będzie potrzebna na różnych etapach. Na rozwój wpływa zarówno teoria jak
Read MorePrzyjęcia oraz imprezy wymagają szczególnego przygotowania. Nie da się stworzyć szczególnego klimatu bez wyjątkowych elementów, które już samym swoim wyglądem sygnalizują niecodzienną okazję. To, co
Read MoreDlaczego warto kupić formy silikonowe do ciast? Formy silikonowe do pieczenia dostępne są na naszym rynku od kilku lat, niemniej dopiero teraz przeżywają prawdziwy renesans.
Read More