Krem Lotus, znany również jako ciasteczkowy lub Biscoff, w ostatnich latach zyskał ogromną popularność w świecie domowego oraz profesjonalnego cukiernictwa. Jego wyjątkowy, korzenny smak sprawia,
Czytaj dalej...Matcha to sproszkowana japońska zielona herbata, która od wieków ceniona jest za właściwości prozdrowotne i wyjątkowy smak. W ostatnich latach zyskała ogromną popularność nie tylko
Czytaj dalej...Co zamiast masła do ciasta? Praktyczny przewodnik po zdrowych i wegańskich zamiennikach. Zapotrzebowanie na wegańskie wypieki z roku na rok rośnie, co stwarza z jednej
Czytaj dalej...Choć na pierwszy rzut oka przygotowanie babki piaskowej może wydawać się nieskomplikowane, to detale w trakcie przygotowań i stosowanie odpowiednich technik mogą decydować o tym,
Czytaj dalej...Monoporcje należą do grona jednych z najbardziej cenionych, modnych deserów. Zachwycają nie tylko smakami, ale również kształtami i teksturami. Stanowią pojedyncze porcje ciast czy deserów,
Czytaj dalej...Jednym z popularnych pomysłów, który od jakiegoś czasu zdobywa uznanie w wielu krajach, są mochi donuts. To nietuzinkowa propozycja dla osób szukających nie tylko nowych
Czytaj dalej...Święta wielkanocne w Polsce nie mogą obyć się bez mazurka – słodkiego, kruchego ciasta, które przywędrowało do nas ze Wschodu. Jest jednym z najważniejszych polskich
Czytaj dalej...Transport tortu jest wyzwaniem, do którego powinniśmy się odpowiednio przygotować. Aby uniknąć uszkodzeń, zsuwania się pięter bądź deformacji kremu, warto dobrze zabezpieczyć wypiek, dzięki czemu
Czytaj dalej...Domowe wypieki zawsze pozostają w cenie, a croissanty od dawna cieszą się sławą jako wykwintne, maślane łakocie rodem z francuskich piekarni. Zwykle występują w postaci
Czytaj dalej...Dubajska czekolada podbija świat. Testy tego deseru nagrywają liczni blogerzy kulinarni i influencerzy. Na sklepowych półkach pojawia się coraz więcej przysmaków inspirowanych tym hitem. W
Czytaj dalej...