
48,00 zł / 1 kg
Barwnik do czekolady na bazie masła kakaowego.
Opis: seria barwników do czekolady na bazie masła kakaowego o intensywnych kolorach.
Produkty przygotowane do bezpośredniej pracy z masłem kakaowym. Barwniki po rozpuszczeniu
mogą być stosowane jako farba do malowania form oraz pralin, a także do nakładania pistoletem.
Doskonałe do barwienia białej i deserowej czekolady. Mocno skoncentrowane oraz wydajne.
Składniki: masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: Tlenek Żelaza (E172).
Kolor: czarny
Kod produktu: CB-112
Opakowanie: 200g
Dozowanie: przed użyciem barwnik należy podgrzać do temperatury 27°C,
stopniowo dodawać do barwionej masy, intensywność koloru uzależniona jest
od rodzaju masy oraz zastosowanej ilości barwnika.
Zastosowanie: czekolada biała, czekolada deserowa, krem maślany, tłuszcz.
Indeks: DAWN82
Marka: DAWN FOODS
Indeks: BARIMA91
Marka: BARBARA LUIJCKX
Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: CALLEBAUT64
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowy produkt - tłuszcz kakaowy (masło kakaowe) w postaci bardzo drobnego proszku o neutralnym smaku i aromacie. Pozwala na odpowiednie przeprowadzenie procesu temperowania czekolady. Stosowany do tworzenia marynat z dodatkiem przypraw i ziół oraz do przyrządzania potraw - smażenia, pieczenia czy grillowania.
Indeks: FOODCOLOURS160
Marka: FOOD COLOURS