• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

BIAŁA CZEKOLADA
Biała czekolada w pastylkach, kaletkach - cena i opinie - cukieteria.pl

Czekolada biała w pastylkach i kaletkach

Czekolada to smakołyk uwielbiany niemal przez wszystkich. Wykorzystywana jest do produkcji deserów, ciast, tortów, a nawet lodów. W naszym asortymencie posiadamy różnorodne produkty, które sprawdzą się idealnie do przygotowywania profesjonalnych słodyczy i wypieków. W tej kategorii znajdziesz wyjątkową białą czekoladę dostępną w różnych smakach i formach. Będzie odpowiednia do przygotowania deserów, ale także napojów. Każdy produkt zachwyca wyjątkowym smakiem i wyglądem. Zapraszamy do zapoznania się z naszym asortymentem.

Czekolada biała do deserów

Białą czekoladę wykorzystać można na wiele sposobów. Najpopularniejsza jest jednak w deserach takich jak lody, zarówno te na patyku, jak i w gałkach, ciasta, torty oraz drobne słodycze. Potrafi być bardzo słodka, ale także delikatna, co sprawia, że przypadnie do gustu każdemu smakoszowi. Bardzo ciekawie przestawia się sama procedura tworzenia białej czekolady, znacznie różniąca się od tej tradycyjnej, czyli ciemnobrązowej. Tutaj warto zaznaczyć, że wiele osób zastanawia się, czy biała czekolada jest wciąż czekoladą. Zdania są podzielone, co wynika przede wszystkim z innego sposobu produkcji oraz samych składników.

Tworzenie białej czekolady nie jest proste, potrzeba dużo doświadczenia, aby uzyskany smak był kremowy i delikatny. Najważniejszą różnicą jest fakt, że podczas produkcji nie wykorzystuje się proszku kakaowego, ale masło kakaowe, co odpowiada za barwę i konsystencję finalnego produktu. W najwyższych gatunkowo wyrobach znajduje się nawet 33% masła kakaowego. Następnie w trakcie przygotowania dodaje się mleko w proszku, cukier i inne składniki w zależności od smaku czekolady. Odpowiednie ich wywarzenie gwarantuje jej doskonały smak. Częstym dodatkiem są imbir, cynamon i wanilia, delikatnie podkreślające uzyskany aromat. W białej czekoladzie nie wykorzystuje się miazgi kakaowej. Niezależnie od opinii, czy zaliczamy ją do czekolad czy też nie, jej smak uatrakcyjni niejeden deser, a także wykwintne musy czekoladowe czy pucharki z lodami.

Czekolada biała do pralin

Dostępne w naszym sklepie produkty to wysokiej jakości białe czekolady nadające się do tworzenia zarówno deserów, jak i pralin. Świetnie sprawdzą się jako komponenty kremów, mas do ciast, a także baza polew i elementów dekoracyjnych. Biała czekolada może być wzbogacona o naturalne aromaty i barwniki, dzięki którym powstają czekolady smakowe i kolorowe jak np.  czekolada pomarańczowa lub karmelową. W asortymencie dostępne są różne wielkości opakowań od 400 g do nawet 5 kg – wybrać możesz w zależności od zapotrzebowania. Nasi dostawcy to cenieni w branży cukierniczej producenci, tworzący czekoladę z pasją oraz zamiłowaniem. Lata doświadczenia pozwalają im tworzyć wyjątkowe słodycze doceniane przez licznych klientów, głównie profesjonalnych cukierników. Opinie na ich temat są niezwykle pozytywne, co wcale nie dziwi, szczególnie że ceny produktów są bardzo przystępne. W razie wątpliwości dotyczących produktów, zapraszamy do kontaktu. 

DRODZY KLIENCI. W SEZONIE LETNIM PODCZAS UPAŁÓW CZEKOLADA NARAŻONA JEST NA ROZPUSZCZENIE POD WPŁYWEM WYSOKICH TEMPERATUR. JEŻELI CHCĄ PAŃSTWO MIEĆ GWARANCJĘ NIE ZMIENIONEJ POSTACI CZEKOLADY PROSZĘ WYBRAĆ DODATKOWO OPAKOWANIE STYROPIANOWE DO TRANSPORTU. W PRZECIWNYM NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA STAN W JAKIM DOTRZE DO PAŃSTWA ZAMÓWIONY TOWAR!

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 39 produktów.

Pokazano 1-39 z 39 pozycji
Aktywne filtry