Oferujemy akcesoria cukiernicze, w tym przybory cukiernicze, które pomogą stworzyć i upiec od podstaw wspaniały tort, tartę, ciasto, muffinki, babeczki czy też monoporcje. Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak: maty cukiernicze, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tynki dekoratorskie, worki ...
Oferujemy akcesoria cukiernicze, w tym przybory cukiernicze, które pomogą stworzyć i upiec od podstaw wspaniały tort, tartę, ciasto, muffinki, babeczki czy też monoporcje. Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak: maty cukiernicze, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tynki dekoratorskie, worki do szprycowania, wykrawaczki w przeróżnych kształtach itd. Wszystkie oferowane przez nas akcesoria cukiernicze to produkty najwyższej jakości, które pozwolą stworzyć wiele wspaniałych wypieków, które zachwycą domowników, gości i dzieci.
Rózgi, skrobaki i szpatułki cukiernicze. Drobne i zarazem niezbędne akcesoria do serwowania i przygotowywania potraw, ciast, deserów i tortów. Narzędzia cukiernicze, które tu oferujemy to m.in.: szpatułki cukiernicze, rózgi do ubijaczek cukierniczych, szpachle, skrobki do kremów, łopatki do mieszania, rózgi, miski cukiernicze. Wszystkie oferowane tutaj narzędzia cukiernicze ułatwią przygotowanie pysznych wypieków.
Worki cukiernicze to jedno z niezbędnych akcesoriów cukiernika. Służą do szprycowania i dekorowania ciast. Worki cukiernicze są jednorazowego lub wielokrotnego użytku. Najczęściej rękawy cukiernicze wykonane są z folii przezroczystej, silikonu lub specjalnego materiału. Wszystko po to, ułatwić przygotowanie efektywnych wypieków. Rękaw cukierniczy może mieć różną wielkość, długość i pojemność. W zależności od tego co robimy w worku odcinamy końcówkę i dekorujemy bezpośrednio lub wkładamy do niego odpowiednia tylkę do dekoracji. Przy częstej zmianie tylek wato zapatrzyć się w adapter do tylek, który w łatwy i prosty sposób umożliwia ich zmianę.
Tylki cukiernicze to jedno z podstawowych narzędzi pracy cukiernika. Tylki są „końcówkami” worków cukierniczych. Mogą być metalowe lub plastikowe. Służą do dekorowania ciast, tortów, muffinek kremami na bazie śmietany, czekolady lub kremami maślanymi. W zależności od wyprofilowania i wzorów tylki cukiernicze pozwalają na wykonanie prostych dekoracji oraz bardziej skomplikowanych wzorów. Tylki rosyjskie umożliwiają wykonanie pięknych dekoracji kwiatowych. Mała tylka cukiernicza na 1 mm nadaje się z kolei do przygotowania bardzo precyzyjnych wzorów np. na pierniczkach. W swoim asortymencie warto mieć kilka różnych rodzajów tylek cukierniczych.
Narzędzia do dekoracji tortów i ciast ułatwiają tworzenie cukrowych ozdób i formowanie i modelowanie ich z masy cukrowej. Część narzędzi doskonale sprawdza się również przy zastosowaniu marcepanu, plastycznej czekolady i izomaltu. Wśród nich znajdują się: gąbki, deski, przybory do modelowania, wykrojniki, dodatki do mas cukrowych, pędzelki i wiele innych. Narzędzia do dekoracji ciast i tortów są niezbędne w kuchni każdej gospodyni.
Wałki do masy cukrowej są wykonywane z materiałów zapobiegających przywieraniu masy podczas jej rozwałkowywania. Wyróżnia je idealnie gładka powierzchnia, aby masa cukrowa była błyszcząca i elastyczna. Wałek do masy cukierniczej umożliwia pracę z lepkim produktem. Wystarczy odrobina suchego cukru pudru, by wygodnie i równo wałkować fondant. Dostępne są również wałki strukturalne, umożliwiające tworzenie wzoru na całej powierzchni masy cukrowej.
Maty cukiernicze i formy silikonowe są bardzo pomocne w tworzeniu różnorodnych wzorów z mas cukrowych, mas do koronek, izomaltu i czekolady. Różnorodność wzorów pozwala na dopasowanie wzoru do stylu klasycznego lub bardziej nowoczesnego. Wypukłość form pozwala na uzyskanie kształtów 2D i 3D. Koronki cukiernicze pozwolą odmienić wygląd tradycyjnych tortów i ciast nadając im wyjątkowy charakter.
Akcesoria florystyczne są niezbędne do przygotowywania kwiatów z masy cukrowej oraz papieru waflowego. Kwiaty to niezmiennie jeden z najpopularniejszych dodatków dekoracyjnych, również w cukiernictwie. Akcesoria florystyczne umożliwią precyzyjne wykończenie detali oraz łatwe umieszczenie kwiatów na torcie. Pomogą zrealizować nawet największe kucharskie wyzwanie.