AKCESORIA CUKIERNICZE  Brak produktów w tej kategorii.

AKCESORIA CUKIERNICZE

W akcesoriach do cukiernictwa znajdziesz wszystko co potrzeba do stworzenia i upieczenia od podstaw wspaniałego tortu, tart, ciast, maffinek, babeczek albo monoporcji. Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty do pracy z masą cukrową i izomaltem, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tylki d...

W akcesoriach do cukiernictwa znajdziesz wszystko co potrzeba do stworzenia i upieczenia od podstaw wspaniałego tortu, tart, ciast, maffinek, babeczek albo monoporcji. Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty do pracy z masą cukrową i izomaltem, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tylki dekoratorskie, worki do szprycowania, wykrawaczki w przeróżnych kształtach i wiele, wiele  innych akcesoriów !

Więcej

Podkategorie

AKCESORIA DO KORONEK

Maty i formy silikonowe są bardzo pomocne w tworzeniu różnorodnych wzorów z mas cukrowych, mas do koronek, izomaltu i czekolady. Różnorodność wzorów pozwala na dopasowanie wzoru do stylu klasycznego lub bardziej nowoczesnego. Wypukłość form pozwala na uzyskanie kształtów 2D i 3D.

NARZĘDZIA DO DEKORACJI

Do tworzenia dekoracji cukrowych potrzebne są często specjalistyczne narzędzia ułatwiajace formowanie i modelowanie z masy cukrowej. Część narzędzi doskonale sprawdza się również przy zastosowaniu marcepanu, plastycznej czekolady i izomaltu. Wśród nich znajdują się: gąbki, deski, przybory do modelowania, wykrojniki, dodatki do mas cukrowych, pędzelki i wiele innych.

 

WORKI CUKIERNICZE

Do niezbędnika cukiernika należą worki cukiernicze do szprycowania i dekorowania ciast. Worek cukierniczy może być jednorazowego użytku lub wielokrotnego. Najczęściej rękawy cukiernicze wykonane są z folii przezroczystej, silikonu lub specjalnego materiału. Rękaw cukierniczy może mieć różną wielkość, długość i pojemność. W zależności od tego co robimy w worku odcinamy końcówkę i dekorujemy bezpośrednio lub wkładamy do niego odpowiednia tylkę do dekoracji. Przy częstej zmianie tylek wato zapatrzeć się w adapter do tylek, który w łatwy i prosty sposób umożliwia ich zmianę.

TYLKI CUKIERNICZE

Tylka cukiernicza to jedno z podstawowych narzędzi pracy cukiernika. Tylki są „końcówkami” worków cukierniczych. Mogą być metalowe lub plastikowe. Służą do dekorowania ciast, tortów, muffinek kremami na bazie śmietany, czekolady lub kremami maślanymi. W zależności od wyprofilowania i wzorów można wykonać nimi podstawowe proste dekoracje oraz bardziej skomplikowane wzory. Tylki rosyjskie umożliwiają wykonanie pięknych dekoracji kwiatowych. Z kolei tylki malutkie na 1mm pozwalają wykonać bardzo precyzyjne wzory np. na pierniczkach. W swoim asortymencie warto mieć kilka różnych rodzajów tylek cukierniczych. 

SZPATUŁKI, SKROBKI,...

Drobne i zarazem niezbędne akcesoria do serwowania i przygotowywania potraw, ciast, deserów i tortów. Wśród akcesoria cukierniczych znajdziecie  bogaty wybór różnego rodzaju szpatułki, szpachle, skrobki do kremów,  łopatki do mieszania, rózgi, miski cukiernicze.

WAŁKI DO MASY CUKROWEJ

Wałki do masy cukrowej są wykonywane z materiałów zapobiegających przywieraniu masy podczas jej rozwałkowywania. Charakteryzują się idealnie gładką powierzchnią, aby masa cukrowa była błyszcząca i elastyczna. Dostępne są również wałki strukturalne, umożliwiające tworzenie wzoru na całej powierzchni masy cukrowej.

AKCESORIA FLORYSTYCZNE

Akcesoria niezbędne do przygotowywania kwiatów z masy cukrowej oraz papieru waflowego. Kwiaty to niezmiennie jeden z najpopularniejszych dodatków dekoracyjnych, również w cukiernictwie. Produkty do ich przygotowywania umożliwią precyzyjne wykończenie detali oraz łatwe umieszczenie kwiatów na torcie.

AKCESORIA KUCHENNE

Akcesoria pomocnicze ułatwiają pieczenie. Możemy wśród nich znaleźć wiele nietypowych, aczkolwiek bardzo przydatnych przyborów i produktów ulepszających pieczenie ciast i przygotowywanie deserów.

Przejdź do góry