AKCESORIA CUKIERNICZE  Liczba produktów: 19.

AKCESORIA CUKIERNICZE

Oferujemy akcesoria cukiernicze, w tym przybory cukiernicze, które pomogą stworzyć i upiec od podstaw wspaniały tort, tartę, ciasto, muffinki, babeczki czy też monoporcje. Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty cukiernicze, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tynki dekoratorskie, worki ...

Oferujemy akcesoria cukiernicze, w tym przybory cukiernicze, które pomogą stworzyć i upiec od podstaw wspaniały tort, tartę, ciasto, muffinki, babeczki czy też monoporcje. Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty cukiernicze, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tynki dekoratorskie, worki do szprycowania, wykrawaczki w przeróżnych kształtach itd. Wszystkie oferowane przez nas akcesoria cukiernicze to produkty najwyższej jakości, które pozwolą stworzyć wiele wspaniałych wypieków, które zachwycą domowników, gości i dzieci.

 

Więcej

Podkategorie

DROBNY SPRZĘT KUCHENNY...

Rózgi, skrobaki i szpatułki cukiernicze. Drobne i zarazem niezbędne akcesoria do serwowania i przygotowywania potraw, ciast, deserów i tortów. Narzędzia cukiernicze, które tu oferujemy to m.in.: szpatułki cukiernicze, rózgi do ubijaczek cukierniczych, szpachle, skrobki do kremów,  łopatki do mieszania, rózgi, miski cukiernicze. Wszystkie oferowane tutaj narzędzia cukiernicze ułatwią przygotowanie pysznych wypieków.

 

NARZĘDZIA DO DEKORACJI

Narzędzia do dekoracji tortów i ciast ułatwiają tworzenie cukrowych ozdób i formowanie i modelowanie ich z masy cukrowej. Część narzędzi doskonale sprawdza się również przy zastosowaniu marcepanu, plastycznej czekolady i izomaltu. Wśród nich znajdują się: gąbki, deski, przybory do modelowania, wykrojniki, dodatki do mas cukrowych, pędzelki i wiele innych. Narzędzia do dekoracji ciast i tortów są niezbędne w kuchni każdej gospodyni.

 

 

TYLKI CUKIERNICZE

Tylki cukiernicze to jedno z podstawowych narzędzi pracy cukiernika. Tylki są „końcówkami” worków cukierniczych. Mogą być metalowe lub plastikowe. Służą do dekorowania ciast, tortów, muffinek kremami na bazie śmietany, czekolady lub kremami maślanymi. W zależności od wyprofilowania i wzorów tylki cukiernicze pozwalają  na wykonanie prostych dekoracji oraz bardziej skomplikowanych wzorów. Tylki rosyjskie umożliwiają wykonanie pięknych dekoracji kwiatowych. Mała tylka cukiernicza na 1 mm nadaje się z kolei do przygotowania bardzo precyzyjnych wzorów np. na pierniczkach. W swoim asortymencie warto mieć kilka różnych rodzajów tylek cukierniczych. 

WORKI CUKIERNICZE

Worki cukiernicze to jedno z niezbędnych akcesoriów cukiernika. Służą do szprycowania i dekorowania ciast. Worki cukiernicze są jednorazowego lub wielokrotnego użytku. Najczęściej rękawy cukiernicze wykonane są z folii przezroczystej, silikonu lub specjalnego materiału. Wszystko po to, ułatwić przygotowanie efektywnych wypieków. Rękaw cukierniczy może mieć różną wielkość, długość i pojemność. W zależności od tego co robimy w worku odcinamy końcówkę i dekorujemy bezpośrednio lub wkładamy do niego odpowiednia tylkę do dekoracji. Przy częstej zmianie tylek wato zapatrzyć się w adapter do tylek, który w łatwy i prosty sposób umożliwia ich zmianę.

 

WAŁKI DO MASY CUKROWEJ...

Wałki do masy cukrowej są wykonywane z materiałów zapobiegających przywieraniu masy podczas jej rozwałkowywania. Wyróżnia je idealnie gładka powierzchnia, aby masa cukrowa była błyszcząca i elastyczna. Wałek do masy cukierniczej umożliwia pracę z lepkim produktem. Wystarczy odrobina suchego cukru pudru, by wygodnie i równo wałkować fondant. Dostępne są również wałki strukturalne, umożliwiające tworzenie wzoru na całej powierzchni masy cukrowej.

AKCESORIA DO KORONEK

Maty cukiernicze i formy silikonowe są bardzo pomocne w tworzeniu różnorodnych wzorów z mas cukrowych, mas do koronek, izomaltu i czekolady. Różnorodność wzorów pozwala na dopasowanie wzoru do stylu klasycznego lub bardziej nowoczesnego. Wypukłość form pozwala na uzyskanie kształtów 2D i 3D. Koronki cukiernicze pozwolą odmienić wygląd tradycyjnych tortów i ciast nadając im wyjątkowy charakter.

 

AKCESORIA FLORYSTYCZNE

Akcesoria florystyczne są niezbędne do przygotowywania kwiatów z masy cukrowej oraz papieru waflowego. Kwiaty to niezmiennie jeden z najpopularniejszych dodatków dekoracyjnych, również w cukiernictwie. Akcesoria florystyczne umożliwią precyzyjne wykończenie detali oraz łatwe umieszczenie kwiatów na torcie. Pomogą zrealizować nawet największe kucharskie wyzwanie.

 

KRATKI DO STUDZENIA

Kratki do studzenia pomagają odpocząć ciastu po wypieku. Warto posiadać je w akcesoriach kuchennych, zwłaszcza jeśli dużo pieczesz. Upieczony biszkopt po wyjęciu z piekarnika najlepiej wyjąć z blachy i ułożyć na kratce. Dzięki temu ciasto nie tylko szybciej ostygnie, ale również odparuje, dzięki czemu będzie smaczniejsze i nie zrobi się tzw. gniot.

Wybierając kratkę do studzenia powinniśmy kierować się przede wszystkim materiałem z jakiego jest wykonana. Najlepsze są ze stali nierdzewnej, posłużą nam długie lata. Kratki mogą mieć mieć różne kształty: okrągłe, prostokątne, kwadratowe. Wybór kształtu zależy od nas i naszych preferencji, jakie ciasta najczęściej pieczemy.

Jeśli pieczesz okrągłe biszkopty to warto wybrać kratkę okrągłą lub kwadratową. Jeśli jesteś amatorem (rką) pieczenia muffinek i ciasteczek to pomyśl o większej kratce prostokątnej, na której pomieści się więcej wypieków. Dostępne są również kratki kilkupoziomowe, dla miłośników większej ilości słodkości.

Zapraszamy do naszego sklepu, chętnie doradzimy jaki produkt najlepiej wybrać.

RÓZGI i TRZEPACZKI

Rózga kuchenna od lat jest jednym z niezbędnych akcesoriów w naszych kuchniach. W dzisiejszych czasach coraz częściej zastępujemy ją elektrycznym mikserem, nie mniej nadal jest nieoceniona w szybkim mieszaniu składników. Doskonale sprawdza się w mieszaniu produktów podczas podgrzewania składników do kremów cukierniczych i sosów w garnku.

Tradycyjną rózgą kuchenną można ubijać również białka i śmietanę, stąd też jej popularna nazwa trzepaczka. Rózgi mogą różnic się wielkością, długością rączki, materiałem z jakiego są wykonane, oraz kolorem. Profesjonalna rózga cukiernicza powinna być solidna, wykonana ze stali nierdzewnej, co zagwarantuje jej niezawodność przez wiele lat.  Zaletą natomiast  rózg silikonowych jest  możliwość stosowania ich nawet na powierzchniach teflonowych, wrażliwych na zarysowania.

Rózga trzepaczkowa jest jednym z ‘must have’ w naszej kuchni, dzięki niej ubijesz ciasto na naleśniki, roztrzepiesz jajka na omlet, zamieszasz mus czekoladowy, połączysz składniki kremu angielskiego i ubijesz pianę z białek. Jest niezawodna, nie potrzebuje prądu i można jej użyć w każdych warunkach.

W ofercie naszego sklepu znajdziesz profesjonalne akcesoria używane codziennie prze top szefów kuchni i największe pracownie cukiernicze. Stawiamy na jakość produktów, które sprzedajemy, by służyły latami i przynosiły zadowolenie naszym klientom w codziennym pieczeniu i gotowaniu potraw.

NOŻE KUCHENNE

Niezależnie od tego czy pieczesz i gotujesz w domu, czy jesteś profesjonalnym cukiernikiem lub kucharzem, potrzebujesz kilku rodzajów noży kuchennych. Różnorodność wzorów, nie jednokrotnie sprawia trudności w wyborze odpowiedniego noża do krojenia i szatkowania potraw. Problemem jest brak znajomości zastosowania odpowiednich ostrzy.

Najpopularniejsze noże kuchenne i szefa kuchni, podobne są kształtem. Różnią się długością. Ostrze zwęża się do wierzchołka, a rozszerza do rączki. Można nimi kroić, szatkować, siekać rozgniatać i przenosić na nich potrawy. Często używane są do krojenia tortów i ciast.
Noże do warzyw i owoców będą zdecydowanie mniejsze, również maja szpiczasty czubek, jednak samo ostrze może różnić się kształtem.

Noże z piłką  zazwyczaj polecane są do krojenia pieczywa, jak również bezy. Do wyboru będą różne długości ostrza jak również zakończenia na półokrągło lub w szpic.

Wybierając nóż warto zwrócić uwagę przede wszystkim na materiał z jakiego jest wykonane zarówno samo ostrze, jak i rączka. Najlepsze i najtrwalsze będą noże wykonane ze stali nierdzewnej. Rączki natomiast często są z tworzywa. Bardzo ważny jest ich kształt ergonomiczny dla komfortu krojenia.

Aby nóż służył latami niezbędne jest jego odpowiednie przechowywanie, ostrzenie i odpowiednie mycie. Komfort krojenia zależy od ostrości noża, dlatego też powinno się go odpowiednio i fachowo ostrzyć. Nie poleca się mycia noży w zmywarce i wysokich temperaturach. Aby nie rysować krawędzi ostrza, najlepiej przechowywać je w specjalnych stojakach lub w ochronnych nakładkach.

Jeśli nadal nie wiesz jaki nóź najlepiej wybrać, napisz lub zadzwoń do nas chętnie doradzimy. Większość akcesoriów jakie sprzedajemy są niemieckiej firmy Thermohauser, która specjalizuje się w solidnych produktach dla cukiernictwa i gastronomii. Zależy nam na jakości i zadowoleniu klientów - dletgo też starmy się oferować produkty cenione i polecane, renomowanych marek.

SZPATUŁY CUKIERNICZE

Każdy kto lubi piec ciasta i dekorować torty wie jak bardzo niezbędne jest posiadanie odpowiedniej szpatuły. Cukiernicy na swoim wyposażeniu posiadają ich kilka rodzajów i wielkości. W zależności od zastosowania większe szpatuły służą przede wszystkim do pracy z czekoladą, wygładzania kremów i mas na ciastach, przenoszeniu pokrojonych kawałków biszkoptu.

W asortymencie naszego sklepu znajdują się szpatuły od 15 do nawet 43 cm. W zależności od kształtu mogą być proste lub kątowe. Szpatuły kątowe zdecydowanie bardziej poleca się właśnie do podnoszenia porcji ciasta i przenoszenia ich. Szpatułą kątową możemy też gładzić powierzanie tortu, ale częściej w tym przypadku wybierane są te bez uskoku. Proste szpatuły świetnie sprawdzają się podczas gładzenia tynków na torcie.

Małe szpatułki wybierane są z kolei przede wszystkim do wykonywania drobnych wykończeń i dekoracji cukierniczych oraz również do podnoszenia mniejszych ciastek i monoporcji. Pomocne są w pracy z dekoracjami czekoladowymi

Szpatułka wykonana z nierdzewnej stali z ergonomicznym uchwytem z tworzywa posłuży latami. 

SKROBKI

Skrobka jak sama nazwa wskazuje służy do wyskrobywania, wybierania, ale również rozprowadzenia produktów z powierzchni misek lub blatów. Skrobka cukiernicza ma zazwyczaj kształt prostokątny lub kwadratowy, może być w całości wykonana z tworzywa lub silikonu, albo stalii nierdzewnej z dodatkowym uchwytem.

Mniejsze skrobki są bardzo pomocne do dokładnego wybierania kremów i mas z powierzchni misek, zwłaszcza jak mają zaokrąglany jeden z boków. Chętnie używane są przez cukierników również do pracy z czekoladą. Można z ich pomocą łatwo rozprowadzić czekoladę do dekoracji na foliach rantowych i gitarowych. Dodatkową zaleta jest posiadanie przez skrobki ząbków z jednej strony, które dodatkową mogą posłużyć do robienia np. czekoladowych wstążek i makaronu. Małe skrobki plastikowe, są niedrogie, za metalowe trzeba zapłacić już więcej, ale posłużą na lata. Ergonomiczny kształt skrobek, może ułatwić również krojenie i porcjowanie nimi niewielkich produktów np. wyrobionego ciasta.

Zapraszamy do zakupów na naszym sklepie. Nasza obsługa chętnie doradzi, jaki produkt wybrać zgodnie z potrzebami i oczekiwaniami.

ŁOPATKI KUCHENNE

Łopatka jest jednym z tych narzędzi i akcesoriów kuchennych, których nie może zabraknąć na wyposażeniu twojej kuchni. Niezależnie od tego czy pieczesz ciasta, czy przygotowujesz kremy są niezbędne do wymieszania wszystkich składników w misce lub garnku. Jak większość cukierniczych pomocy, łopatki mogą mieć różną wielkość i długość rączki. Najczęściej wykonane są z tworzywa odpornego na wysokie temperatury, co daje możliwość mieszani nimi podczas podgrzewania potrwa w garnku. Elastyczność nasady łopatki kuchennej pozwala dokładnie rozmieszać składniki. Długa rączka łopatki pomoże również głębiej sięgnąć do misy miksera podczas wybierania ciasta.

Większość asesorii wyposażenia pracowni cukierniczej można myć w zmywarce. Warto upewnić się jednak wcześniej, czytając zalecenia producenta.

Jeśli masz pytania dotyczące  właściwego wyboru sprzętu i wyposażenia kuchennego nasz zespół obsługi sklepu chętnie doradzi w decyzcji

PĘDZELKI

Podstawową różnicą pomiędzy zwykłym pędzlem do malowania, a pędzelkiem cukierniczym jest certyfikat poświadczający o bezpiecznym kontakcie z żywnością. Prowadząc cukiernie lub punkt gastronomiczny, wszystkie akcesoria jakie używane są w kuchni powinny mieć atesty świadczące o dopuszczeniu do kontaktu z żywnością. Warto o tym pamiętać na wypadek kontroli Sanepidu, który może zażądać takiego poświadczenia. Wszystkie akcesoria kuchenne i wyposażenie gastronomii jakie sprzedajemy posiadają takie właściwe atesty.

Pędzelki kuchenne służą do nanoszenia różnych płynnych substancji na powierzchnię  wypieków i wyrobów cukierniczych i innych. Niezależnie, czy pędzlujemy świeże owoce żelem na zimno, czy nasączamy biszkopt lub natłuszczamy powierzchnię blachy – pędzel powinien być odporny na różne substancje, również te tłuste i gorące. Zatem bardzo ważne jest by pędzle wykonane były z tworzyw odpornych na wysokie temperatury podczas pracy i mycia.

Silikonowe pędzelki z rączką z tworzywa dłużej posłużą, niż tradycyjne z włosia i drewnianym uchwytem. Wybór zależy od preferencji, ale również powinien uwzględnić praktyczność narzędzia. Prowadząc większą pracownię cukierniczą lub catering warto na wyposażeniu mieć kilka rodzajów pędzelków kuchennych, zarówno pod względem wielkości jak i materiału z jakiego są wykonane.

Dla pasjonatów cukiernictwa artystycznego gotowe są zestawy mniejszych pędzelków, służących do dekorowania i malowania na powierzchni mas cukrowych, czekolady i opłatków z pomocą barwników spożywczych.

Personel naszego sklepu, chętnie doradzi jakiego rodzaju akcesoria kuchenne wybrać do pracowni cukierniczej i na wyposażenie kuchni. Nasi kliencie chętnie wracają i dokupują kolejne narzędzia, o czym świadczy wiele pozytywnych opinii o sklepie i produktach.

MISKI

Miska kuchenna jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni i pracowni cukierniczej. Jej wybór jest w zasadzie prosty. Kupując miskę do domu kierujemy się najczęściej walorami estetycznymi i praktycznymi. Wybór najczęściej pada na miski i salaterki szklane pasujące do reszty zastawy stołowej, ewentualnie plastikowe poręczne do pracy w kuchni. W gastronomii nie sam wygląd ma znaczenie, praktyczność stoi na pierwszym miejscu.

Rodzaje misek

Mamy miski plastikowe z tworzywa, metalowe – nierdzewne  i szklane używane przede wszystkim do serwowania potraw. W gastronomii najczęściej wybierana jest

  • miska metalowa. Ma ona wiele praktycznych zalet. Jest bardzo łatwa w myciu, można ją wyparzać, nie przyjmuje zapachów, nie odbarwia się od składników silnie barwiących takich jak np. kurkuma lub buraczki
  • miska z tworzywa – plastikowa. W zależności od kolorów miski można nadać im różne przeznaczenie. Można wstawiać je do mikrofali i podgrzewać w nich potrawy. Są nietłukące. Można w nich przygotowywać i przechowywać potrawy i składniki

Można w nich przygotowywać i przechowywać potrawy i składniki

Pozostałe miski to:

  • miski szklane – częściej wybierane do samego serwowania potraw i sałatek. Przezroczysta szklana miska daje możliwość zobaczenia wszystkich składników sałatki owocowej lub warzywnej, co pozytywnie wpływa na wizualny wygląd na stole.
  • miski ceramiczne – o ich wyborze najczęściej decydują walory estetyczne doboru do wnętrza. Ceramika w ostatnim czasie zyskuje duże uznanie wśród osób pragnących posiadać oryginalne przedmioty, często niepowtarzalne, wykonane ręcznie.

Miski kuchenne warto dobierać z ich przeznaczeniem. W pracowniach cukierniczych i kuchniach gastronomicznych wybierane są zdecydowanie większe pojemności misek, aby łatwiej było przygotować jednorazowo większą ilość produktu. Niezależnie czy wyrabiamy w niej ciasto, czy ubijamy mus i kremy  na torty, najważniejszym czynnikiem gwarantującym higienę pracy jest dokładne umycie i osuszenie naczynia.

W naszym sklepie znajdują się profesjonalne miski z deklaracją zgodności do kontaktu z żywnością. Zaopatrujemy firmy z branży HoReCa i gastronomii, wyposażając cukiernie, lodziarnie i restauracje w niezbędne akcesoria do pracy w kuchni. Służymy pomocą i doradztwem na każdym etapie zakupu.

Rurka do stelaża tortu
2,70 zł
Rurki do stelaża tortu
126,87 zł
Brak magazynie
Rurki do stelaża tortu 5 szt.
28,60 zł
Brak magazynie
Patyczki do pieczenia i serwowania ciasteczek pop cakes
21,00 zł
Patyczki do pieczenia i serwowania ciasteczek pop cakes
18,60 zł
Patyczki do pieczenia i serwowania ciasteczek pop cakes
18,60 zł
Patyczki do pieczenia i serwowania ciasteczek pop cakes 
17,99 zł
Czas oczekiwania na zamówienie to 3-5 dni roboczych.
14,00 zł
Brak magazynie
Czas oczekiwania na zamówienie to 3-5 dni roboczych.
32,00 zł
Brak magazynie
Produkty 1 - 19 z 19

Przejdź do góry