AKCESORIA CUKIERNICZE  Brak produktów w tej kategorii.

AKCESORIA CUKIERNICZE

Oferujemy akcesoria cukiernicze, w tym przybory cukiernicze, które pomogą stworzyć i upiec od podstaw wspaniały tort, tartę, ciasto, muffinki, babeczki czy też monoporcje. Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty cukiernicze, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tynki dekoratorskie, worki ...

Oferujemy akcesoria cukiernicze, w tym przybory cukiernicze, które pomogą stworzyć i upiec od podstaw wspaniały tort, tartę, ciasto, muffinki, babeczki czy też monoporcje. Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty cukiernicze, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tynki dekoratorskie, worki do szprycowania, wykrawaczki w przeróżnych kształtach itd. Wszystkie oferowane przez nas akcesoria cukiernicze to produkty najwyższej jakości, które pozwolą stworzyć wiele wspaniałych wypieków, które zachwycą domowników, gości i dzieci.

 

Więcej

Podkategorie

AKCESORIA DO KORONEK

Maty cukiernicze i formy silikonowe są bardzo pomocne w tworzeniu różnorodnych wzorów z mas cukrowych, mas do koronek, izomaltu i czekolady. Różnorodność wzorów pozwala na dopasowanie wzoru do stylu klasycznego lub bardziej nowoczesnego. Wypukłość form pozwala na uzyskanie kształtów 2D i 3D. Koronki cukiernicze pozwolą odmienić wygląd tradycyjnych tortów i ciast nadając im wyjątkowy charakter.

 

NARZĘDZIA DO DEKORACJI

Narzędzia do dekoracji tortów i ciast ułatwiają tworzenie cukrowych ozdób i formowanie i modelowanie ich z masy cukrowej. Część narzędzi doskonale sprawdza się również przy zastosowaniu marcepanu, plastycznej czekolady i izomaltu. Wśród nich znajdują się: gąbki, deski, przybory do modelowania, wykrojniki, dodatki do mas cukrowych, pędzelki i wiele innych. Narzędzia do dekoracji ciast i tortów są niezbędne w kuchni każdej gospodyni.

 

 

WORKI CUKIERNICZE

Worki cukiernicze to jedno z niezbędnych akcesoriów cukiernika. Służą do szprycowania i dekorowania ciast. Worki cukiernicze są jednorazowego lub wielokrotnego użytku. Najczęściej rękawy cukiernicze wykonane są z folii przezroczystej, silikonu lub specjalnego materiału. Wszystko po to, ułatwić przygotowanie efektywnych wypieków. Rękaw cukierniczy może mieć różną wielkość, długość i pojemność. W zależności od tego co robimy w worku odcinamy końcówkę i dekorujemy bezpośrednio lub wkładamy do niego odpowiednia tylkę do dekoracji. Przy częstej zmianie tylek wato zapatrzyć się w adapter do tylek, który w łatwy i prosty sposób umożliwia ich zmianę.

 

TYLKI CUKIERNICZE

Tylki cukiernicze to jedno z podstawowych narzędzi pracy cukiernika. Tylki są „końcówkami” worków cukierniczych. Mogą być metalowe lub plastikowe. Służą do dekorowania ciast, tortów, muffinek kremami na bazie śmietany, czekolady lub kremami maślanymi. W zależności od wyprofilowania i wzorów tylki cukiernicze pozwalają  na wykonanie prostych dekoracji oraz bardziej skomplikowanych wzorów. Tylki rosyjskie umożliwiają wykonanie pięknych dekoracji kwiatowych. Mała tylka cukiernicza na 1 mm nadaje się z kolei do przygotowania bardzo precyzyjnych wzorów np. na pierniczkach. W swoim asortymencie warto mieć kilka różnych rodzajów tylek cukierniczych. 

SZPATUŁKI, SKROBKI,...

Rózgi, skrobaki i szpatułki cukiernicze. Drobne i zarazem niezbędne akcesoria do serwowania i przygotowywania potraw, ciast, deserów i tortów. Narzędzia cukiernicze, które tu oferujemy to m.in.: szpatułki cukiernicze, rózgi do ubijaczek cukierniczych, szpachle, skrobki do kremów,  łopatki do mieszania, rózgi, miski cukiernicze. Wszystkie oferowane tutaj narzędzia cukiernicze ułatwią przygotowanie pysznych wypieków.

 

WAŁKI DO MASY CUKROWEJ

Wałki do masy cukrowej są wykonywane z materiałów zapobiegających przywieraniu masy podczas jej rozwałkowywania. Wyróżnia je idealnie gładka powierzchnia, aby masa cukrowa była błyszcząca i elastyczna. Wałek do masy cukierniczej umożliwia pracę z lepkim produktem. Wystarczy odrobina suchego cukru pudru, by wygodnie i równo wałkować fondant. Dostępne są również wałki strukturalne, umożliwiające tworzenie wzoru na całej powierzchni masy cukrowej.

AKCESORIA FLORYSTYCZNE

Akcesoria florystyczne są niezbędne do przygotowywania kwiatów z masy cukrowej oraz papieru waflowego. Kwiaty to niezmiennie jeden z najpopularniejszych dodatków dekoracyjnych, również w cukiernictwie. Akcesoria florystyczne umożliwią precyzyjne wykończenie detali oraz łatwe umieszczenie kwiatów na torcie. Pomogą zrealizować nawet największe kucharskie wyzwanie.

 

AKCESORIA KUCHENNE

Akcesoria kuchenne ułatwiają pieczenie i przygotowywanie słodo – słonych wypieków. Możemy wśród nich znaleźć wiele nietypowych, aczkolwiek bardzo przydatnych przyborów i produktów ulepszających pieczenie ciast i przygotowywanie deserów. Akcesoria kuchenne są niezbędne w każdym domu. Warto wybrać te, które ułatwią i uprzyjemnią nam przygotowywanie smacznych wypieków.

 

Przejdź do góry