AKCESORIA CUKIERNICZE  Jest 1 produkt.

AKCESORIA CUKIERNICZE

W akcesoriach do cukiernictwa znajdziesz wszystko co potrzeba do stworzenia i upieczenia od podstaw wspaniałego tortu, tart, ciast, maffinek, babeczek albo mono porcji.

Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty do pracy z masą cukrową i izomaltem, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tylki ...

W akcesoriach do cukiernictwa znajdziesz wszystko co potrzeba do stworzenia i upieczenia od podstaw wspaniałego tortu, tart, ciast, maffinek, babeczek albo mono porcji.

Zainspiruj się wyborem dziesiątek produktów takich jak:  maty do pracy z masą cukrową i izomaltem, wałki tradycyjne i z tworzywa do lukru plastycznego, foremki do ciastek, tylki dekoratorskie, worki do szprycowania, wykrawaczki w przeróżnych kształtach i wiele, wiele  innych akcesoriów !

Więcej

Podkategorie

Wykrawaczki/Wykrojniki...

Wykrawaczki i wykrojniki do masy cukrowej są odmianą foremek do wykrawania, z tą różnicą, że foremkami najczęściej wycina się ciasteczka, a wykrawaczka służy do wycinania różnych form z mas cukrowych, czekoladowych i marcepanowych. Czasami są używane zamiennie, nie mniej wykrojniki są bardziej specjalistyczne, bo nadają precyzyjniej kształty np. kwiatom do stylu angielskiego. W dekoratorstwie cukierniczym wykrojniki są nieodłącznym narzędziem pracy.

Maty/Formy silikonowe...

Maty i formy silikonowe są bardzo pomocne w tworzeniu różnorodnych wzorów z mas cukrowych, mas do koronek, izomaltu i czekolady.

Różnorodność wzorów pozwala na dopasowanie wzoru do stylu klasycznego lub bardziej nowoczesnego.

Wypłukłość form pozwala na uzyskanie kształtów 2D i 3D.

Narzędzia do dekoracji...

 Do tworzenia dekoracji cukrowych potrzebne są często specjalistyczne narzędzia ułatwijace formowanie i modelowanie z masy cukrowej. Część narzędzi doskonale sprawdza się również przy zastosowaniu marcepanu, plastycznej czekolady i izomaltu.

Wśród nich znajdują się :       - gąbeczki

- deseczki

- przybory do modelowania

- dodatki do mas

I wiele innych

 

WORKI CUKIERNICZE

Do niezbędnika cukiernika należą worki cukiernicze do szprycowania i dekorowania ciast. Worek cukierniczy może być jednorazowego użytku lub wielokrotnego. Najczęściej rękawy cukiernicze wykonane są z folii przezroczystej, silikonu lub specjalnego materiału. Rękaw cukierniczy może mieć różną wielkość, długość i pojemność. W zależności od tego co robimy w worku odcinamy końcówkę i dekorujemy bezpośrednio lub wkładamy do niego odpowiednia tylkę do dekoracji. Przy częstej zmianie tylek wato zapatrzeć się w adapter do tylek, który w łatwy i prosty sposób umożliwia ich zmianę.

TYLKI CUKIERNICZE

Tylka cukiernicza to jedno z podstawowych narzędzi pracy cukiernika.  Tylki są „końcówkami” worków cukierniczych. Mogą być metalowe lub plastikowe. Służą do dekorowania ciast, tortów, muffinek kremami na bazie śmietany, czekolady lub kremami maślanymi. W zależności od wyprofilowania i wzorów można wykonać nimi podstawowe proste dekoracje oraz bardziej skomplikowane wzory. Tylki rosyjskie umożliwiają wykonanie pięknych dekoracji kwiatowych. Z kolei tylki malutkie na 1mm pozwalają wykonać bardzo precyzyjne wzory np. na pierniczkach. W swoim asortymencie warto mieć kilka różnych rodzajów tylek cukierniczych. 

MATY / WAŁKI / PACKI

Maty silikonowe do pieczenia zastępują często papier i stolnice. Stały się podstawowym elementem wyposażenia pracowni cukierniczych. Maty z tworzyw silikonowych są bardzo praktyczne do przygotowywania posiłków, zagniatania ciast, robienia dekoracji z masy cukrowej. Nieocenione w pieczeniu makaroników. W parze z matą zawsze dobrze mieć wałek do ciasta i rozwałkowywania mas cukrowych oraz packi cukiernicze do wygładzania powierzchni tortów. 

AKCESORIA FLORYSTYCZNE

Jednymi z elementów stylu angielskiego na tortach jest dekoracja pięknymi, do złudzenia przypominającymi prawdziwe kwiaty, dekoracje z masy cukrowej nazywanej też czasami  fondantem. Do wykonania kwiatów cukrowych potrzebne są niezbędne cukiernicze narzędzia dekoratorskie oraz wysokiej jakości produkty. Wszystkie akcesoria produkty florystyczne w naszej ofercie mają niezbędne atesty do kontaktu z żywnością.

Łopatka, szpatułka,...

Drobne i zarazem niezbędne akcesoria do serwowania i przygotowywania potraw, ciast, deserów i tortów. Wśród akcesoria cukierniczych znajdziecie  bogaty wybór różnego rodzaju szpatułki, szpachle, skrobki do kremów,  łopatki do mieszania, rózgi, miski cukiernicze.

Znanych i cenionych marek jak np. Thermohauser.

Akcesoria pomocnicze...

Akcesoria pomocnicze ułatwiaja pieczenie. Możemy wśród nich znaleźć wiele nietypowych, aczkolwiek bardzo przydatnych przyborów i produktów ulepszających pieczenie ciast i przygotowywanie deserów. Wśród nich:

- ceramiczne kóleczki do pieczeni- ptaszek do ciast typu PIE- miarki- sitka

- mieszadła

Produkty 1 - 1 z 1

Przejdź do góry