Tylki cukiernicze to jedno z podstawowych narzędzi pracy cukiernika. Tylki są „końcówkami” worków cukierniczych. Mogą być metalowe lub plastikowe. Służą do dekorowania ciast, tortów, muffinek kremami na bazie śmietany, czekolady lub kremami maślanymi. W zależności od wyprofilowania i wzorów tylki cukiernicze pozwalają na wykonanie prostych deko...
Tylki cukiernicze to jedno z podstawowych narzędzi pracy cukiernika. Tylki są „końcówkami” worków cukierniczych. Mogą być metalowe lub plastikowe. Służą do dekorowania ciast, tortów, muffinek kremami na bazie śmietany, czekolady lub kremami maślanymi. W zależności od wyprofilowania i wzorów tylki cukiernicze pozwalają na wykonanie prostych dekoracji oraz bardziej skomplikowanych wzorów. Tylki rosyjskie umożliwiają wykonanie pięknych dekoracji kwiatowych. Mała tylka cukiernicza na 1 mm nadaje się z kolei do przygotowania bardzo precyzyjnych wzorów np. na pierniczkach. W swoim asortymencie warto mieć kilka różnych rodzajów tylek cukierniczych.