Stabilizatory nazywane też fondy do śmietan stosowane są powszechnie do utrzymania w odpowiedniej konsystencji desery przygotowywane na bazie bitej śmietany. Doskonale sprawdzają się zarówno przy deserach eksponowanych w witrynach i gablotach cukierniczych, jak również przy mrożonych produktach często przygotowywanych na monoporcje i desery robi...
Stabilizatory nazywane też fondy do śmietan stosowane są powszechnie do utrzymania w odpowiedniej konsystencji desery przygotowywane na bazie bitej śmietany. Doskonale sprawdzają się zarówno przy deserach eksponowanych w witrynach i gablotach cukierniczych, jak również przy mrożonych produktach często przygotowywanych na monoporcje i desery robione w formach silikonowych. Uniwersalność Fondów pozwala przygotować wiele smaków i bardzo oryginalnych receptur przy wykorzystaniu bardzo wysokiej jakości stabilizatorów do śmietan np. amerykańskiej firmy Dawn, posiadającej wiele certyfikatów tzw. „Czystych etykiet” na bazie tylko naturalnych składników.