Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Stworzenie idealnych lodów, kremów, mas, ganache czy musów to nie lada wyzwanie dla cukiernika. Ze względu na właściwości i dobór składników często nie uzyskują one oczekiwanej konsystencji, wychodzą zbyt rzadkie lub gęste, a kiedy dodajesz więcej składników, żeby je poprawić - smak może ostatecznie nie spełniać Twoich oczekiwań. Z tego względu sprzedawcy produktów do cukierni i lodziarni przychodzą z pomocą, oferując takie rozwiązanie, jak pasty cukiernicze.
Każdemu cukiernikowi zależy, aby jego wypieki i desery były jak najwyższej jakości. Niestety składniki czasami nie chcą współpracować, dlatego wtedy warto sięgnąć po wsparcie. Pasty cukiernicze to doskonałe rozwiązanie w tej sytuacji.
Może nasuwać się myśl, że skoro pasta cukiernicza jest produktem przetworzonym to w swoim składzie zawierać będzie niepożądane składniki. Dobrej jakości pasty cukiernicze i koncentraty powstają na bazie wyselekcjonowanych świeżych produktów. Częstokroć dla uzyskania najlepszego smaku pasty owocowej, świeże owoce pochodzą wyłącznie z określonego regionu, dla uzyskania najlepszego bogactwa smaku.
To samo dotyczy past orzechowych, do których wybierane są wyselekcjonowane orzechy, z których powstają pełnowartościowe 100% zawartości pasty z orzechów.
Gotowa pasta stosowana w cukiernictwie nie tylko ma na celu ułatwić pracę, ale przede wszystkim zagwarantować doskonały smak i jego powtarzalność na bazie sprawdzonej receptury.
Częstokroć sięgając po świeże owoce ze sklepu, nie mamy żadnej gwarancji uzyskania intensywnego aromatu i smaku z owoców pozasezonowych lub egzotycznych, takich jak mango, truskawki czy jagody.
Stosując wysokiej jakości pasty cukiernicze do deserów i lodów możesz uzyskać doskonały smak, odpowiednią konsystencję, powtarzalność i przede wszystkim nie bać się efektu końcowego sprawdzonej receptury. Wybierając odpowiedni produkt wydobędziesz oczekiwany smak deseru.
Pasty cukiernicze nadają się również do deserów przeznaczona dla osób, które z jakiegoś powodu muszą zrezygnować z danego składnika, na przykład glutenu. Sprawdź etykietę i upewnij się czy produkt jest odpowiedni.
W naszym sklepie znajdziesz całą kategorię past cukierniczych, które możesz stosować do przygotowywania różnego rodzaju kremów, musów, ganache i lodów. Wśród produktów znajdziesz takie smaki, jak różnego rodzaju orzechy i ziarna, na przykład sezam, pestki dyni, słonecznik, pistacje lub migdały, owoce jak mango, banan, truskawka czy cytryna, a także kwiatowe smaki z płatków róż czy fiołków.
Wszystkie pasty posiadają świadectwa pochodzenia i odpowiednie atesty potwierdzające dokładny skład produktu.
Cena danej pasty zależy od producenta, objętości opakowania, smaku oraz indywidualnych właściwości. Wybierz tę, która najbardziej Ci odpowiada, aby wnieść desery na nowy poziom i zbierać same pochlebne opinie dotyczące deserów w Twojej lodziarni lub cukierni.
Jest 35 produktów.
Indeks: PERNIGOTTI59/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI12/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI31/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI112/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI97/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI33/1
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SOSA319
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA318
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: BABBI185
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: BABBI187
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: BABBI186
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: BABBI193
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: BABBI184
Marka: BABBI
Seria jakościowych kremów w ośmiu dopracowanych smakach przeznaczonych do smarowania pieczywa. Kremy doskonale sprawdzą się również jako dodatek podczas tworzenia wyjątkowych słodkich kreacji.
Indeks: DREIDOPPEL19
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: DREIDOPPEL35
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: DREIDOPPEL15
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: DREIDOPPEL17
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: DREIDOPPEL20
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: DREIDOPPEL16
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: DREIDOPPEL18
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.