DODATKI SPOŻYWCZE  Liczba produktów: 20.

DODATKI SPOŻYWCZE

Surowce i dodatki spożywcze wzbogacają pieczenie, gotowanie, dekorowanie, wypiekanie i inne czynności mające na celu przygotowanie potraw. Ułatwiają ich przygotowywanie, dzięki czemu praca w kuchni staje się nie tylko łatwa, ale też przyjemna. Dodatki spożywcze takie jak aromaty spożywcze, posypki do ciast, substancje żelujące, przeciwutleniacze...

Surowce i dodatki spożywcze wzbogacają pieczenie, gotowanie, dekorowanie, wypiekanie i inne czynności mające na celu przygotowanie potraw. Ułatwiają ich przygotowywanie, dzięki czemu praca w kuchni staje się nie tylko łatwa, ale też przyjemna. Dodatki spożywcze takie jak aromaty spożywcze, posypki do ciast, substancje żelujące, przeciwutleniacze itp. – wszystkie one mają na celu poprawę smaku, wyglądu oraz trwałości przygotowywanych przez nas potraw. W nowoczesnym cukiernictwie  i gastronomii, wysokiej jakości dodatki do przygotowywania żywności są "must have".

 

Więcej

Podkategorie

BARWNIKI SPOŻYWCZE

Barwniki spożywcze są to preparaty nadające barwę produktom lub przywracające im kolor. Produkty do ciast charakteryzują się głębią barw, pozbawione zostały natomiast smaku i aromatu. Nadają wypiekom pożądany kolor i wpływają w znaczny sposób na aspekt wizualny. Na rynku jest bardzo bogaty wybór barwników, jednak przy ich zakupie należy zwracać szczególną uwagę na to, czy są pochodzenia naturalnego i czy są certyfikowane, ma to kluczowe znaczenie dla naszego zdrowia.

Zapraszamy Cię do zapoznania się z ofertą kolorowych barwników spożywczych, dostępnych w naszym sklepie. Proponujemy wg uznania i preferencji barwniki w żelu, w proszku lub w sprayu.

Barwniki w żelu

Bardzo popularne wśród naszych klientów są barwniki w żelu, charakteryzujące się  niezwykle intensywnymi kolorami i czystością barw. Dzięki swojej strukturze są bardzo łatwe w aplikacji i nadają się również do barwienia produktów płynnych, tj. lukier czy różnego rodzaju polewy. Oferujemy, oprócz pojedynczych sztuk, także dostępne barwniki spożywcze w zestawie.

Barwniki w proszku

Barwniki spożywcze w proszku, zazwyczaj są bardziej intensywne i stosuje się je w innych proporcjach w porównaniu do produktów w żelu, cieszą się niezwykłym uznaniem wśród naszych klientów. Proszek dodawany do ciasta, w żaden sposób nie wpływa na jego konsystencję. Barwniki w proszku w zależności od rodzaju można łączyć z wodą, tłuszczem lub alkoholem. Dlatego mówimy o barwnikach tłuszczo-rozpuszczalnych i wodno-rozpuszczalnych. Produkt sprzedawany jest w bardzo wygodnych pojemniczkach. Dostępne są również większe opakowania dla produkcji spożywczej. 

Barwniki w sprayu

Barwniki spożywcze w formie sprayu, ze względu na niepowtarzalne walory wizualne, używane są w końcowym etapie przygotowywania ciasta. Używa się ich w precyzyjnym kolorowaniu dekoracji na tortach czy deserach. W swoich barwach mogą zawierać akcent metaliczny lub perłowy, a także brokaty. Ten rodzaj barwnika można łączyć z masami cukrowymi, czekoladą, a nawet z bitą śmietaną. Szczególną grupę barwników w sprayu stanowią zamsze, które stosuje się na zmrożone torty i monoporcje, dla uzyskania efektu zamszu.

W naszej ofercie znajdziesz także specjalne barwniki do czekolady i mas tłustych. Ten rodzaj występuje w postaci proszku, żelu i płynów. Polecamy także warianty w płynie do aerografu, idealnie nadające się do barwienia lodów, soków czy nawet napojów. Zachęcamy Cię do zapoznania się z różnego rodzaju barwnikami, dzięki którym w spektakularny sposób udekorujesz swoje wypieki i desery. Dokładamy wszelkich starań, aby nasza oferta była dla Ciebie atrakcyjna, dlatego regularnie ją aktualizujemy i wzbogacamy o nowe produkty. Każde zamówienie traktujemy indywidualnie i dokładamy wszelkich starań, aby realizować je z największą starannością, a zamówiony towar wysyłamy w ustalonym terminie. O naszym profesjonalizmie świadczą liczne pozytywne opinie zadowolonych klientów. Nasi pracownicy pozostają do Twojej dyspozycji i służą pomocą na każdym etapie zamówienia. Zapraszamy do współpracy i życzymy udanych zakupów.

 

 

AROMATY SPOŻYWCZE

Aromaty spożywcze, najczęściej dodajemy do wypieków, kremów, past i innych produktów spożywczych by wzbogacić i podkreślić smak wyrobu. Smak często nawiązuje do koloru, a kolor do aromatu. Wzbogacają desery, podkreślają nutę smakową. Aromaty spożywcze najczęściej dodaje się do produkcji: soków, herbat, jogurtów, ciast, deserów oraz innych przekąsek. Aromaty spożywcze dostępne są w wielu rodzajach, których główny podział odnosi się do źródła ich pochodzenia. Mamy więc aromaty naturalne (pozyskiwane z roślin), identyczne z naturalnymi oraz sztuczne (wymyślone przez człowieka od podstaw). Używając aromatów, należy zawsze pamiętać o odpowiedniej ilości dodatku spożywczego.

 

SUBSTANCJE SŁODZĄCE

Substancje słodzące oraz produkty funkcjonalne na bazie monosacharydów, syropy cukrowe, syrop oraz cukier inwertowany to produkty, których nie może zabraknąć w kuchni. Substancje słodzące mają różne właściwości: intensywnie słodzące, emulgujące, nadające teksturę, nawilżające. Należy pamiętać, aby środki słodzące stosować w produktach zgodnie z wytycznymi producenta oraz w oparciu o rozporządzenia regulujące kwestie dodatków do żywności.

 

SUBSTANCJE ŻELUJĄCE I...

Substancje żelujące i zagęszczające odpowiadają za nadanie odpowiedniego wyglądu i konsystencji produktom końcowym. Są także wykorzystywane do nadawania produktom smaku, niektóre wykazują właściwości emulgujące, stabilizujące. Substancje żelujące mają zdolność do stabilizacji emulsji, lepszego wiązania wody oraz zapobiegania retrogradacji produktu. Należy używać ich zgodnie z przeznaczeniem oraz zalecanym dozowaniem. Substancje żelujące i zagęszczające dostępne są w wielu rodzajach i pochodzeniach, a co za tym idzie posiadają różne właściwości.

PRZECIWUTLENIACZE I...

Substancje przeciw-utleniające i regulatory kwasowości są obecnie dodawane niemal do każdego produktu spożywczego. Nic w tym dziwnego, ponieważ odpowiadają za świeżość i stabilność mikrobiologiczną. Kupując regulatory kwasowości i inne produkty przeciwutleniające zapewniamy bezpieczeństwo produktom  poprzez hamowanie rozwoju bakterii.

 

SUBSTANCJE EMULGUJĄCE...

Emulgatory spożywcze pozwalają uzyskać lepszą jakość żywności, która ze względu na skład może mieć problem ze stałą konsystencją. Dzięki produktom oferowanym w tym dziale z łatwością stworzycie emulsje czy pianę. Emulgatory spożywcze nadają produktom jedwabistą, gęstą konsystencję, dzięki której przygotowywane potrawy będą bardziej atrakcyjne dla osób je spożywających,

 

DODATKI I POSYPKI...

Dodatki cukiernicze nadające teksturę lub stosowane jako dodatek teksturalny do dań i deserów. Różnego rodzaju tekstury dla wymagających cukierników i szefów kuchni. Dekoracje cukiernicze teksturalne to produkty profesjonalne, wśród których znajdziemy m.in chrupiące owoce liofilizowane pokryte masłem kakaowym odporne na działanie wilgoci, które zachowują swoją teksturę nawet dodane do lodów. Musujące posypki oblane czekoladą lub pokryte liofilizatem owocowym o wyjątkowej musującej teksturze oraz zaskakującym smaku i barwie. Chrupiące tekstury do dań wytrawnych wytwarzane z ziaren czy produktów pochodzenia zwierzęcego. Suszone płatki kwiatów, chipsy owocowe i warzywne.

Sprzedaż!
PROMOCJA DOTYCZY PRODUKTU Z TERMINEM DO 13/08/2021
164,61 zł 182,90 zł -10%
Brak magazynie
Sprzedaż!
PROMOCJA DOTYCZY PRODUKTU Z TERMINEM DO 18/07/2021
180,29 zł 212,10 zł -15%
Brak magazynie
Krem roślinny z dodatkiem cukru, gotowy do ubijania.
8,90 zł
Produkty 1 - 20 z 20

Przejdź do góry