Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
Dodatki do lodów - cena i opinie - sklep cukieteria.pl

DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW

W dzisiejszych czasach, na tle dużej konkurencji jedną z najważniejszych cech produktu jest wysoka jakość i jej powtarzalność, każdorazowo gdy klient wraca by dokonać zakupu. W produkcji lodów o smaku, trwałości i jakości decydują wszystkie składniki. Oprócz podstawowego składu lodów w postaci baz, past, owoców i czekolady będą spożywcze dodatki funkcjonalne, które odpowiadają za utrzymanie jakości.

Rodzaje dodatków funkcjonalnych do lodów

Wśród dodatków stosowanych do produkcji lodów znajdziemy hydrolizowane proteiny z serwatki, które mają wysoką zdolność wiania wody; żółtka pasteryzowane zapewniające bezpieczeństwo produkcji; liofilizowany jogurt w proszku, nadający jogurtowy smak lodom; mieszanki stabilizujące lody.

Znaczenie dodatków funkcjonalnych do lodów

Dodatki na etapie produkcji do lodów spełniają dwie role. Z jednej strony zapewniają bezpieczeństwo lodów do spożycia, ułatwiają ich przechowywanie oraz dodają walorów smakowych na bazie naturalnych składników.

Produkcja lodów rzemieślniczych – jakie dodatki

Jeśli planujesz produkcje lodów lub już prowadzisz lodziarnię i chcesz dopracować smaki, poprawić ich jakość u nas znajdziesz wszystkie składniki i dodatki do produkcji lodów gałkowych jak w najlepszych lodziarniach włoskich. Zapraszamy również na szkolenia z podstaw produkcji lodów. Zapewniamy wsparcie technologiczne i merytoryczną wiedzę podparta wieloletnią tradycją kręcenia najlepszych lodów.

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 35 produktów.

Pokazano 1-35 z 35 pozycji
Aktywne filtry