Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
W dzisiejszych czasach, na tle dużej konkurencji jedną z najważniejszych cech produktu jest wysoka jakość i jej powtarzalność, każdorazowo gdy klient wraca by dokonać zakupu. W produkcji lodów o smaku, trwałości i jakości decydują wszystkie składniki. Oprócz podstawowego składu lodów w postaci baz, past, owoców i czekolady będą spożywcze dodatki funkcjonalne, które odpowiadają za utrzymanie jakości.
Wśród dodatków stosowanych do produkcji lodów znajdziemy hydrolizowane proteiny z serwatki, które mają wysoką zdolność wiania wody; żółtka pasteryzowane zapewniające bezpieczeństwo produkcji; liofilizowany jogurt w proszku, nadający jogurtowy smak lodom; mieszanki stabilizujące lody.
Dodatki na etapie produkcji do lodów spełniają dwie role. Z jednej strony zapewniają bezpieczeństwo lodów do spożycia, ułatwiają ich przechowywanie oraz dodają walorów smakowych na bazie naturalnych składników.
Jeśli planujesz produkcje lodów lub już prowadzisz lodziarnię i chcesz dopracować smaki, poprawić ich jakość u nas znajdziesz wszystkie składniki i dodatki do produkcji lodów gałkowych jak w najlepszych lodziarniach włoskich. Zapraszamy również na szkolenia z podstaw produkcji lodów. Zapewniamy wsparcie technologiczne i merytoryczną wiedzę podparta wieloletnią tradycją kręcenia najlepszych lodów.
Jest 46 produktów.
Indeks: SEMPRE289
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE291
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE293
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE290
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SEMPRE292
Marka: SEMPRE
Seria koncentratów spożywczych w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Dodatki smakowe bez dodatku cukru (sacharozy) na bazie naturalnych aromatów i barwników. Przeznaczone do lodów i wyrobów cukierniczych. Z opakowania otrzymasz ok. 470 porcji po 70 g
Indeks: COMPRITAL154
Marka: COMPRITAL
Indeks: BABBI81
Marka: BABBI
Indeks: BABBI07
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL248
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL150
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
Cukier prosty - produkt częściowej hydrolizy skrobi
Indeks: COMPRITAL05
Marka: COMPRITAL
Koncentrat smaku śmietankowego
Indeks: COMPRITAL37
Marka: COMPRITAL
Dodatek funkcjonalny do lodów mlecznych
Indeks: COMPRITAL38
Marka: COMPRITAL
Dodatek funkcjonalny do lodów mlecznych
Indeks: COMPRITAL04
Marka: COMPRITAL
Dodatek funkcjonalny do lodów owocowych
Indeks: COMPRITAL02
Marka: COMPRITAL
Mieszanka stabilizatorów do lodów owocowych
Indeks: COMPRITAL296
Marka: COMPRITAL
Dodatek do lodów czekoladowych
Indeks: PERNIGOTTI102
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów mlecznych - zamiennik odtłuszczonego mleka w proszku. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: PERNIGOTTI39
Marka: PERNIGOTTI
Dodatek do lodów na bazie odwodnionego serka mascarpone - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym dla serka smaku. Lody doskonale łączą się z czerwonymi i kwaśnymi owocami.
Indeks: SOSA292
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA294
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: DAWN190
Marka: Dawn
Indeks: SOSA480
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: COMPRITAL351
Marka: COMPRITAL
Odtłuszczone mleko w proszku
Indeks: COMPRITAL384
Marka: COMPRITAL
Zamiennik mleka
Indeks: PERNIGOTTI253
Marka: PERNIGOTTI
PRODUKT Z TERMINEM 7/06/23 Dodatek do lodów na bazie odwodnionego jogurtu naturalnego - pozwala na przygotowanie lodów o wyśmienitym i charakterystycznym smaku z wyczuwalną kwasowością. Lody doskonale łączą się z owocami oraz pastami owocowymi.
Indeks: PERNIGOTTI50
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (mlecznych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: PERNIGOTTI51
Marka: PERNIGOTTI
Neutralny integrator - dodatek zapewniający odpowiednią strukturę i konsystencję lodów (sorbetów owocowych). Pozwala na uzyskanie gładkich i kremowych lodów o doskonałej trwałości i stabilności w witrynie.
Indeks: PERNIGOTTI280
Marka: PERNIGOTTI
Integrator do lodów i wyrobów cukierniczych w postaci pasty. Wpływa na poprawę konsystencji lodów oraz spowalnia rekrystalizacją cukrów - dzięki czemu lody dłużej zachowują prawidłową konsystencję.
Indeks: PERNIGOTTI190
Marka: PERNIGOTTI
Kawa rozpuszczalna (100% Arabica) w postaci łatwo rozpuszczalnego granulatu. Przeznaczona do stosowania podczas produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: PROLACTO01
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: PROLACTO01(1)
Marka: SEMPRE
Odtłuszczone mleko w proszku suszone poprzez rozpylanie z dodatkiem około 1.0% tłuszczu mlecznego.
Indeks: SEMPRE294
Marka: SEMPRE
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: SOSA504
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.
Indeks: SOSA470
Marka: Sosa Ingredients
Inulina z korzenia cykorii - dodatek spożywczy pozwalający na produkcję lodów i wyrobów cukierniczych o obniżonej wartości energetycznej - stosowana jako zamiennik tłuszczu i sacharozy.