MISKI  Liczba produktów: 8.

MISKI

Miska kuchenna jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni i pracowni cukierniczej. Jej wybór jest w zasadzie prosty. Kupując miskę do domu kierujemy się najczęściej walorami estetycznymi i praktycznymi. Wybór najczęściej pada na miski i salaterki szklane pasujące do reszty zastawy stołowej, ewentualnie plastikowe poręczne do pracy w kuchni. W ga...

Miska kuchenna jest niezbędnym wyposażeniem każdej kuchni i pracowni cukierniczej. Jej wybór jest w zasadzie prosty. Kupując miskę do domu kierujemy się najczęściej walorami estetycznymi i praktycznymi. Wybór najczęściej pada na miski i salaterki szklane pasujące do reszty zastawy stołowej, ewentualnie plastikowe poręczne do pracy w kuchni. W gastronomii nie sam wygląd ma znaczenie, praktyczność stoi na pierwszym miejscu.

Rodzaje misek

Mamy miski plastikowe z tworzywa, metalowe – nierdzewne  i szklane używane przede wszystkim do serwowania potraw. W gastronomii najczęściej wybierana jest

  • miska metalowa. Ma ona wiele praktycznych zalet. Jest bardzo łatwa w myciu, można ją wyparzać, nie przyjmuje zapachów, nie odbarwia się od składników silnie barwiących takich jak np. kurkuma lub buraczki
  • miska z tworzywa – plastikowa. W zależności od kolorów miski można nadać im różne przeznaczenie. Można wstawiać je do mikrofali i podgrzewać w nich potrawy. Są nietłukące. Można w nich przygotowywać i przechowywać potrawy i składniki

Można w nich przygotowywać i przechowywać potrawy i składniki

Pozostałe miski to:

  • miski szklane – częściej wybierane do samego serwowania potraw i sałatek. Przezroczysta szklana miska daje możliwość zobaczenia wszystkich składników sałatki owocowej lub warzywnej, co pozytywnie wpływa na wizualny wygląd na stole.
  • miski ceramiczne – o ich wyborze najczęściej decydują walory estetyczne doboru do wnętrza. Ceramika w ostatnim czasie zyskuje duże uznanie wśród osób pragnących posiadać oryginalne przedmioty, często niepowtarzalne, wykonane ręcznie.

Miski kuchenne warto dobierać z ich przeznaczeniem. W pracowniach cukierniczych i kuchniach gastronomicznych wybierane są zdecydowanie większe pojemności misek, aby łatwiej było przygotować jednorazowo większą ilość produktu. Niezależnie czy wyrabiamy w niej ciasto, czy ubijamy mus i kremy  na torty, najważniejszym czynnikiem gwarantującym higienę pracy jest dokładne umycie i osuszenie naczynia.

W naszym sklepie znajdują się profesjonalne miski z deklaracją zgodności do kontaktu z żywnością. Zaopatrujemy firmy z branży HoReCa i gastronomii, wyposażając cukiernie, lodziarnie i restauracje w niezbędne akcesoria do pracy w kuchni. Służymy pomocą i doradztwem na każdym etapie zakupu.

Więcej

Produkty 1 - 8 z 8
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Przejdź do góry