Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Patrząc na sklepowe półki, jesteśmy w stanie zauważyć obok siebie pasty i masła orzechowe, które niczym od siebie nie odbiegają poza nazwą. Warto rozpocząć od tego, że pomimo innej nazwy, są to takie same produkty. To zdrowe smarowidła, które są chętnie używane przez sportowców, ze względu na swoje wartości odżywcze i tłuszcze zawarte w orzechach. Obecnie pasty są bardzo popularne w cukiernictwie. Niegdyś na rynku można było spotkać tylko pasty wytworzone z orzechów ziemnych, jednak zaczęto iść coraz dalej i dzięki temu, teraz możemy spotkać się z wieloma różnymi rodzajami tego produktu.
Pasty orzechowe są w stanie nadać wyrobom cukierniczym wyjątkowego smaku, przez co są bardzo chętnie stosowane w branży cukierniczej. Jak właściwie przygotować pastę orzechową, aby nadawała się ona do naszych wyrobów? Nie posiadając odpowiedniego urządzenia, które posiada odpowiednią moc do wyrobienia pasty z orzechów na gładką masę, najlepiej zdecydować się na zakup już gotowych 100% past orzechowych. Z powodu tego, że orzechy już same w sobie zawierają bardzo dużo cennych tłuszczy, dodawanie jakichkolwiek dodatków nie jest potrzebne. Pasty orzechowe w cukiernictwie można stosować z różnych orzechów.
Jest to pasta posiadająca delikatny smak, przypominająca lekko maślaną nutę. Można porównać jej smak do pasty z orzechów włoskich. Pasty z orzechów pekan, jak i one same są bogate w przeciwutleniacze, miedź, cynk i kwas foliowy. Idealnie sprawdza się w cukiernictwie.
Posiadają one bardzo cenny smak i po zmieleniu dalej zachowują swoje walory kolorystyczne, dzięki czemu wyjątkowo się prezentują. Pistacje są bogate w antyoksydanty - luteinę, zeaksantyny i tokoferole (witamina E). Dodatkowo pasta pistacjowa zawiera w sobie żelazo, wapń, magnez, mangan, fosfor, potas oraz cynk. Są w nich również witaminy z grupy B. Pistacje wyróżnia to, że jest w nich najwyższa zawartość błonnika, porównując z innymi orzechami.
W tej paście da się szczególnie wyczuć sam charakterystyczny posmak orzechów macadamia, co jest bardzo dużym plusem. Poza tym posiada lekko słodki, a zarazem mleczny smak. Orzechy macadamia są bogate w kwasy tłuszczowe, które szczególnie słyną ze swoich właściwości leczniczych. Pasta macadamia posiada również wiele witamin między innymi A, E i z grupy B, oraz składniki mineralne. Jest idealna do wyrobów cukierniczych, ze względu na swój interesujący smak.
Orzechy laskowe są od zawsze jednymi z najpopularniejszych orzechów. Cenione ze względu na swój smak, zaczęły być wykorzystywane do produkcji produktów takich, jakim jest pasta z orzecha laskowego. Są cennym źródłem witaminy E oraz potasu.
Jedna z tych najbardziej uwielbianych. Migdały są orzechami zawierającymi duże ilości witaminy B2, E oraz pewnych minerałów, między innymi potasu. Smak ma lekko marcepanowy, ale nie intensywny. Pasta migdałowa słynie z tego, że posiada aksamitną konsystencję.
Z past orzechowych bardzo łatwo jest korzystać. Aby dodawać je do lodów, nie potrzeba większych umiejętności, jednakże warto pamiętać, że podczas tworzenia słodkich dzieł mogą przydać się też takie produkty, jak formy do pieczenia, rękawy cukiernicze oraz maty do pieczenia, które również
Jest 51 produktów.
Indeks: DREIDOPPEL21
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI14/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI68
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: BABBI129
Marka: BABBI
Indeks: BABBI17
Marka: BABBI
Indeks: BABBI153
Marka: BABBI
Indeks: PERNIGOTTI14
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI171
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI194
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI195
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI158
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: COMPRITAL352
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI250
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI251
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI256
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI255
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI183
Marka: BABBI
Indeks: COMPRITAL355
Marka: COMPRITAL
Indeks: COMPRITAL356
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI254
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: COMPRITAL353
Marka: COMPRITAL
Indeks: DREIDOPPEL53
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: DREIDOPPEL54
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: COMPRITAL354
Marka: COMPRITAL
Indeks: SOSA471
Marka: Sosa Ingredients
Czysta i gładka pasta z orzechów makadamia o uniwersalnym zastosowaniu. Idealnie sprawdzi się do słodkich oraz wytrawnych kreacji kulinarnych. Wysokiej jakości skoncentrowany produkt zawierający 98% orzechów.
Indeks: PERNIGOTTI222
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Indeks: BABBI169
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: BABBI163
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: CHOCOVIC05
Marka: CHOCOVIC
Uniwersalne w zastosowaniu nadzienie o zrównoważonym smaku kakao i orzechów. Doskonałe do nadziewania i dekorowania różnego rodzaju wyrobów cukierniczych oraz lodów.
Indeks: DREIDOPPEL15
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Indeks: BABBI214
Marka: BABBI
Seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku.
Indeks: PERNIGOTTI264
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta o smaku masła orzechowego z lekką słoną nutą, z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzeszków ziemnych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI143
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta gianduia (połączenie kakao z prażonymi orzechami laskowymi) z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów laskowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI265
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta pistacjowa z dodatkiem chrupiących wafelków i kawałków prażonych pistacji - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI263
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta o smaku słonego karmelu z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów Pekan - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: PERNIGOTTI289
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta migdałowa z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych solonych migdałów - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.