Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Formy płatności
Czy istnieje ktoś, kto nie lubi czekolady? Chyba tylko aspekty zdrowotne potrafią powstrzymać przed jej konsumpcją. Mleczną słodycz kochają wszyscy - i małe, i duże łasuchy. Jednym z ciekawszych sposobów jej podania jest wariant płynny, np. w postaci fontanny. Aby ją przygotować, wystarczy dobrej jakości czekolada o podwyższonej zawartości tłuszczu kakaowego, by pięknie płynęła po kaskadach fontanny. Zastosowań mlecznej czekolady jest wiele, co potwierdzają liczne wypowiedzi i opinie naszych Klientów.
Słodki i zdrowy smakołyk
Czekolada mleczna jak wskazują badania, jest najbardziej lubiana i najczęściej kupowana. W porównaniu do czekolady deserowej zawiera mniej miazgi kakaowej. W jej skład wchodzi: mleko lub proszek mleczny, cukier, lecytyna i wanilia, a zawartość kakao nie przekracza 50%. Smakołyk ten jest bogaty w mikro i makro element, jednakże warto pamiętać o kaloryczności. Jedna tabliczkaczekolady mlecznej to ok. 530 kcal. Zjedzenie z umiarem kilku kostek czekolady da nam przede wszystkim zastrzyk energii i poprawi nastrój.
Czekolada mleczna - must have w każdej kuchni
Opinii na temat tego, czy warto trzymać w domu coś słodkiego na przysłowiową "czarną godzinę", jest naprawdę wiele. Jeśli jednak nie chcesz podjadać tradycyjnych kostek, postaw na wariant w dropsach. Dropsy są mniejsze niż kostka czekolady, a możliwości przyrządzenia samodzielnie czegoś pysznego z nich o wiele więcej. Raz, że podszkolisz się w kuchni, a dwa, że będziesz dokładnie wiedzieć, co jesz. Z mleczną czekoladą przygotujesz polewy do ciast i tortów, ganache i korpusy do pralin, mus czekoladowy do deseru, czekoladę pitną, dodasz do babeczek; słowem - do praktycznie każdego słodkiego wypieku.
Fontanna z mlecznej czekolady
Bardzo interesującą opcją jest wykorzystanie mlecznej czekolady do zrobienia efektownej fontanny lub fondue. To świetny pomysł na imprezę okolicznościową typu wesele, urodziny czy sylwestra. Klienci naszego sklepu coraz częściej stawiają na czekoladowe fontanny i dzielą się z nami swoimi opiniami. Najbardziej popularna jest wersja z owocami. Nie dość, że takie połączenie rewelacyjnie smakuje, to jeszcze wprawia w zachwyt wszystkich gości. Co rusz czytamy, że nasza czekolada jest warta każdej ceny, aby w ten sposób właśnie oczarować uczestników przyjęcia.
Na co zwrócić uwagę kupując czekoladę
Klienci naszego sklepu maja do wyboru różne warianty płynności czekolady. W zależności od zastosowania warto zwrócić uwagę ile kropli na opakowaniu zaznacza producent. Czekolady mogą różnić się pochodzeniem. Większość upraw kakaowca znajduje się w Afryce, 70% na Wybrzeżu Kości Słoniowej. Oprócz czekolad standardowych proponujemy czekolady z linii Origin, charakteryzujące się jednorodnym pochodzeniem ziarna kakao z danego regionu lub plantacji. Oprócz regionu pochodzenia czekolady, część producentów wskazuje na rodzaj ziarna z którego jest produkowana: Trinitario, Forestero lub Criollo, co dodatkowo podkreśla wyjątkowość i szlachetność tych czekolad. Od jakiegoś czasu w ofercie pojawiły się czekolady słodzone maltitolem lub stevią i sa zdrowszą wersją słodkości.
Zachęcamy do zapoznania się z naszym bogatym asortymentem i poeksperymentowania z różnymi rodzajami czekolad. Jesteśmy pewni, że kto raz spróbuje naszych słodkości, już nigdy nie będzie chciał z nich zrezygnować.
DRODZY KLIENCI. W SEZONIE LETNIM PODCZAS UPAŁÓW CZEKOLADA NARAŻONA JEST NA ROZPUSZCZENIE POD WPŁYWEM WYSOKICH TEMPERATUR. JEŻELI CHCĄ PAŃSTWO MIEĆ GWARANCJĘ NIE ZMIENIONEJ POSTACI CZEKOLADY PROSZĘ WYBRAĆ DODATKOWO OPAKOWANIE STYROPIANOWE DO TRANSPORTU. W PRZECIWNYM NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA STAN W JAKIM DOTRZE DO PAŃSTWA ZAMÓWIONY TOWAR!
Jest 45 produktów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: MASTERMARTINI44
Marka: Master Martini
Indeks: CALLEBAUT89
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)
Indeks: BARRYCALLEBAUT154(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY11(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT85
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CACAOBARRY12(1)
Marka: CACAO BARRY
Indeks: VALRHONA28
Marka: VALRHONA
Indeks: VALRHONA21
Marka: VALRHONA
Indeks: MASTERMARTINI07
Marka: Master Martini
Indeks: BARRYCALLEBAUT50
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT05
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CACAOBARRY11
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT25
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.
Indeks: CALLEBAUT06
Marka: CALLEBAUT
Mleczna czekolada o intensywnym smaku kakao oraz obniżonej zawartości cukru. Uniwersalna płynność sprawia, że czekolada doskonale sprawdza się w różnorodnych zastosowaniach. Silny smak doskonale łączy się z kwaśnymi owocami.
Indeks: CALLEBAUT27
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CACAOBARRY10
Marka: CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.
Indeks: VALRHONA27
Marka: VALRHONA
Indeks: VALRHONA09
Marka: VALRHONA
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CALLEBAUT53
Marka: CACAO BARRY
Czekolada mleczna bez dodatku cukru.
Indeks: BARRYCALLEBAUT154
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CACAOBARRY12
Marka: CACAO BARRY
Indeks: CALLEBAUT101
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: MASTERMARTINI29
Marka: Master Martini
KUWERTURA MLECZNA MASTER MARTINI 20kg
Indeks: CALLEBAUT115
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT119
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego, teraz także w małym opakowaniu.
Indeks: CALLEBAUT88
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CALLEBAUT31
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: CALLEBAUT28
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna w dużym opakowaniu.
Indeks: CACAOBARRY10(1)
Marka: CACAO BARRY
Aromatyczna mleczna czekolada o statusie kuwertury oraz wysokiej płynności. Wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany - ma wspaniałe aromaty czerwonych owoców i kasztanów otoczone mocnymi nutami kakao i herbatników.