Worki cukiernicze to jedno z niezbędnych akcesoriów cukiernika. Służą do szprycowania i dekorowania ciast. Worki cukiernicze są jednorazowego lub wielokrotnego użytku. Najczęściej rękawy cukiernicze wykonane są z folii przezroczystej, silikonu lub specjalnego materiału. Wszystko po to, ułatwić przygotowanie efektywnych wypieków. Rękaw cukiernicz...
Worki cukiernicze to jedno z niezbędnych akcesoriów cukiernika. Służą do szprycowania i dekorowania ciast. Worki cukiernicze są jednorazowego lub wielokrotnego użytku. Najczęściej rękawy cukiernicze wykonane są z folii przezroczystej, silikonu lub specjalnego materiału. Wszystko po to, ułatwić przygotowanie efektywnych wypieków. Rękaw cukierniczy może mieć różną wielkość, długość i pojemność. W zależności od tego co robimy w worku odcinamy końcówkę i dekorujemy bezpośrednio lub wkładamy do niego odpowiednia tylkę do dekoracji. Przy częstej zmianie tylek wato zapatrzyć się w adapter do tylek, który w łatwy i prosty sposób umożliwia ich zmianę.