• SZKOLENIA CUKIERNICZE

  • CIASTECZKA WIELKANOCNE

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

SUBSTANCJE ŻELUJĄCE I ZAGĘSZCZAJĄCE
Substancje żelujące i zagęszczające, cukiernicze - cena i opinie - sklep cukieteria.pl

Substancja żelująca - sposób na odpowiednią gęstość wyrobu

Substancje żelujące są środkami dodawanymi do żywności, których celem jest poprawa gęstości produktów. Wykazują właściwości żelujące, a niektóre z nich także stabilizujące oraz zagęszczające. Niejednokrotnie są również wykorzystywane do nadawania artykułom spożywczym smaku.

Substancje żelujące umożliwiają stabilizację emulsji, zapobiegają retrogradacji produktu i mają zdolność lepsze wiązanie wody. Przed ich użyciem warto zapoznać się z zamieszczoną na opakowaniu instrukcją, by możliwe stało się uzyskanie pożądanej konsystencji. Oferowane przez nas substancje zagęszczające oraz stabilizujące stanowią różnorodne składniki, w związku z czym posiadają odmienne właściwości.

Zagęszczacze - dlaczego warto ich używać?

Z zakupem dostępnych na naszej stronie internetowej roślinnych substancji zagęszczających związanych jest wiele korzyści. Przede wszystkim w skuteczny sposób poprawiają zarówno wygląd, jak i konsystencję produktów. Wykorzystywane są także do nadawania im walorów smakowych

Wśród najpopularniejszych substancji żelujących można wymienić żelatynę. W naszym asortymencie znajduje się jednak więcej fantastycznych propozycji, wśród których każdy klient znajdzie artykuł na miarę swoich indywidualnych potrzeb.

Oferowane przez nas substancje zagęszczające to wysokiej jakości wyroby, które wybieramy ze starannością, aby nasi klienci byli całkowicie usatysfakcjonowani z wyboru naszej oferty. Dzięki ich użyciu można w skuteczny sposób poprawić gęstość oraz lepkość danego produktu.

Rodzaje substancji żelujących

Wśród substancji żelujących można wyróżnić kilka rodzajów. Dobrze jest znać ich podstawowe różnice, aby dobrać odpowiednią do efektu jaki chce się uzyskać. Najpopularniejszą jest oczywiście żelatyna dostępna w proszku lub listkach. Pektyna równie popularna używana jest przede wszystkim do żelowania owoców. Agar to kolejna substancja żelująca, pochodzenia roślinnego, odpowiednia dla wegan. 

Jeśli chcesz poznać różnice pomiędzy substancjami żelującymi zachęcamy do zapoznania się ze szkoleniem Substancje ŻELUJACE w teorii i praktyce Szkolenia cukiernicze on-line _ Igor Zaritskiy

Substancje zagęszczające - dlaczego my?

Wybierając naszą ofertę, klient zyskuje pewność zaopatrzenia się w wysokiej jakości substancje żelujące. Dokładamy wszelkich starań, aby proponowany asortyment spełniał oczekiwania nawet najbardziej wymagających osób. Posiadamy bogate doświadczenie, a przez lata swojej działalności mogliśmy dokładnie poznać oczekiwania klientów, by obecnie móc się do nich skutecznie dopasować. Nasz asortyment skierowany jest zarówno do profesjonalistów, jak i fascynatów oraz amatorów cukiernictwa.

Nasza rzetelna wiedza pozwala nam na przekazywanie szeregu cennych i przydatnych wskazówek, a także indywidualnych porad. Zależy nam na budowaniu pozytywnych relacji z klientami, dlatego stawiamy na klarowną komunikację oraz pomoc w dokonaniu optymalnego wyboru.

Substancje żelujące w produktach

Oferowane przez nas substancje żelujące pozwalają na uzyskanie pożądanej konsystencji danego produktu, ale również wpływają na zapewnienie jego estetycznego wyglądu. Dzięki nim wyroby prezentują się atrakcyjnie, apetycznie oraz posiadają odpowiednią konsystencję. Na naszej stronie internetowej dostępne są różnego rodzaju artykuły, takie jak żelatyna, pektyna, guma ksantanowa czy roślinna substancja żelująca - agar. 

Nasz asortyment to zbiór najlepszych produktów zagęszczających, które spełnią oczekiwania każdego klienta i pozwolą na stworzenie wyrobów o odpowiedniej konsystencji oraz wyglądzie.

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 60 produktów.

Pokazano 1-60 z 60 pozycji
Aktywne filtry

Indeks: SOSA453

Marka: Sosa Ingredients

500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu

Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.

Cena 258,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA473

Marka: Sosa Ingredients

400 g PROMOCHI KUZU 38977 SOSA INGREDIENTS skrobia z kuzu w proszku substancja zagęszczająca

Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.

Cena 434,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA494

Marka: Sosa Ingredients

600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg

Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.

Cena 313,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SOSA506

Marka: Sosa Ingredients

500 g GOMA XANTANA ( E415 )CLEAR 38694 SOSA INGREDIENTS guma ksantanowa w proszku dodatek zagęszczający i emulgujący

Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie. 

Cena 287,82 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE