Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Substancje żelujące i zagęszczające odpowiadają za nadanie odpowiedniego wyglądu i konsystencji produktom końcowym. Są także wykorzystywane do nadawania produktom smaku, niektóre wykazują właściwości emulgujące, stabilizujące. Substancje żelujące mają zdolność do stabilizacji emulsji, lepszego wiązania wody oraz zapobiegania retrogradacji produktu. Należy używać ich zgodnie z przeznaczeniem oraz zalecanym dozowaniem. Substancje żelujące i zagęszczające dostępne są w wielu rodzajach i pochodzeniach, a co za tym idzie posiadają różne właściwości.
Jest 49 produktów.
Indeks: FOODCOLOURS86
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: EWALD01
Marka: EWALD-GELATINE GMBH
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie listków.
Indeks: SOSA309
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA280
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA226
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA69
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA266
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA288
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA310
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LOUISFRANCOIS03
Marka: LOUIS FRANCOIS
Indeks: JAR02
Marka: JAR JAskulki Aromaty
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA349
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA439
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: MODECOR1095
Marka: MODECOR
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: SOSA453
Marka: Sosa Ingredients
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Indeks: FOODCOLOURS294
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA473
Marka: Sosa Ingredients
Naturalna substancja zagęszczająca pozyskiwana z korzeni kuzu - skrobia w postaci proszku. Charakteryzuje się uniwersalnością w zastosowaniu dzięki neutralnemu smakowi. Wykazuje nieco silniejsze działanie zagęszczające w porównaniu do skrobi ziemniaczanej czy kukurydzianej.
Indeks: SOSA468
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: SOSA469
Marka: Sosa Ingredients
Dodatek gumy ksantanowej pozwala na uzyskanie produktów o wyjątkowo kremowej i przyjemnej konsystencji. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do lodów czy sosów oraz bezglutenowych wypieków. Łatwy w użyciu dodatek o szerokim zastosowaniu w gastronomii oraz cukiernictwie.
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.
Indeks: SOSA217
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowana skrobia z tapioki - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju sosów, przecierów, polew, przetworów oraz wyrobów cukierniczych.
Indeks: SOSA501
Marka: Sosa Ingredients
Modyfikowane białko sojowe - naturalny dodatek o właściwościach napowietrzających, zagęszczających i poprawiających teksturę. Stosowany jest jako substytut albuminy. Może być stosowany w wyrobach przeznaczonych dla wegan i wegetarian.