Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Choć fondue pierwotnie oznaczało potrawę wykonaną z sera i wina, obecnie ogromną popularnością cieszy się deserowa odmiana tego wywodzącego się ze Szwajcarii przysmaku – zrobiona z czekolady. Co to jest tak właściwie fondue? Nazwa wywodzi się od francuskiego słowa fondre, oznaczającego „roztapiać się”. Jest to potrawa o płynnej konsystencji, przygotowywana w specjalnym garnku i podgrzewana przez cały czas, kiedy znajduje się na stole. Macza się w niej różne przekąski – w przypadku fondue czekoladowego zwykle są to świeże owoce, np. truskawki, banan, arbuz czy winogrona. Co jest potrzebne, by przygotować fondue?
Przede wszystkim ważne jest odpowiednie naczynie i dobrze dobrana czekolada. Najlepiej zaopatrzyć się w zestaw do fondue składający się z garnka lub specjalnego naczynia oraz podgrzewacza, na którym będzie można podgrzewać czekoladę, gdy już stanie na stole. Do wyboru są wersje ceramiczne, stalowe i żeliwne, każda ma swoje wady i zalety, więc właściwą można dobrać według własnych potrzeb.
Zakup odpowiedniej czekolady do fondue może okazać się wyzwaniem. Oczywiście, podczas „amatorskiego” przygotowywania tej potrawy wiele osób wykorzystuje tę sprzedawaną w formie tabliczek. Jednak każdy profesjonalny cukiernik wie, że w tym wypadku lepiej zdecydować się na specjalną, dostępną w formie niewielkich granulek, które bardzo łatwo się rozpuszczają, nabierając gładkiej i aksamitnej konsystencji. Wybierać możesz spośród zwykłych ciemnych, mlecznych lub białych czekolad do fondue albo postawić na produkty o nietypowych owocowych smakach w kolorze np. różowym, zielonym czy pomarańczowym – sprawdzą się one wspaniale jako ozdoba i główna atrakcja każdej imprezy okolicznościowej.
Zazwyczaj do przygotowania fondue potrzebna jest poza tym jedynie odpowiednia ilość śmietanki 30%. Oczywiście, smak można wzbogacić, dodając do potrawy dowolny likier lub przygotowując posypki, w których będzie się zanurzać zamoczone w płynnej czekoladzie owoce, np. posiekane orzechy włoskie, pistacje czy wiórki kokosowe.
W naszym sklepie znajdziesz tylko najwyższej klasy produkty polecane przez profesjonalnych cukierników. Oferujemy duży wybór czekolad przeznaczonych do przygotowania fondue – mają one status kuwertury oraz formę niewielkich pastylek. Łatwo się roztapiają, przyjmując delikatną i gładką konsystencję. Każdy produkt posiada dokładny opis dotyczący pochodzenia ziarna kakaowca (ma to wpływ na smak) oraz tego, jaki jest udział kakao w składzie i jakie nuty smakowe można w nim wyczuć. Oferujemy zarówno klasyczną belgijską czekoladę do fondue, a także gorzką, mleczną, białą, jak i cieszące się doskonałymi opiniami wśród naszych klientów oryginalne opcje w niezwykłych kolorach: np. pomarańczową, limonkową czy truskawkową.
Dostępne w naszym sklepie produkty kupić można w dużych opakowaniach ważących 1-5 kg. Są to wyroby cukiernicze doskonałej jakości wyprodukowane z ziaren kakaowca pochodzących z całego świata: Peru, Ecuadoru, Madagaskaru i wielu innych miejsc. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą – gwarantujemy atrakcyjne ceny i szybką realizację zamówień.
DRODZY KLIENCI. W SEZONIE LETNIM PODCZAS UPAŁÓW CZEKOLADA NARAŻONA JEST NA ROZPUSZCZENIE POD WPŁYWEM WYSOKICH TEMPERATUR. JEŻELI CHCĄ PAŃSTWO MIEĆ GWARANCJĘ NIE ZMIENIONEJ POSTACI CZEKOLADY PROSZĘ WYBRAĆ DODATKOWO OPAKOWANIE STYROPIANOWE DO TRANSPORTU. W PRZECIWNYM NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA STAN W JAKIM DOTRZE DO PAŃSTWA ZAMÓWIONY TOWAR!
Jest 25 produktów.
Indeks: CALLEBAUT89
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)
Indeks: MASTERMARTINI44
Marka: Master Martini
Indeks: CALLEBAUT96
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)
Indeks: LUBECA54
Marka: LUBECA
Indeks: LUBECA57
Marka: LUBECA
Produkt konfekcjonowany z opakowania zbiorczego 10 kg.
Indeks: CALLEBAUT25
Marka: CALLEBAUT
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.
Indeks: CALLEBAUT84
Marka: CALLEBAUT
Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy.
Indeks: CALLEBAUT04
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: MASTERMARTINI07
Marka: Master Martini
Indeks: CHOCOVIC04
Marka: CHOCOVIC
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: BARIMA91
Marka: BARBARA LUIJCKX
Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
Indeks: CHOCOVIC03
Marka: CHOCOVIC
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CHOCOVIC02
Marka: CHOCOVIC
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
Indeks: CMP33
Mini zestaw stworzony do szybkiego i prostego przygotowania ulubionego fondue w zaciszu domowym. Przeznaczony do sprawnego przygotowania wyjątkowej przekąski w kuchence mikrofalowej.
Indeks: P%SICAO03(1)
Marka: CALLEBAUT
PRODUKT Z TERMINEM 1/11/2023 DO SPOŻYCIA