Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu.
Czekolada do fondue i owoców
Choć fondue pierwotnie oznaczało potrawę wykonaną z sera i wina, obecnie ogromną popularnością cieszy się deserowa odmiana tego wywodzącego się ze Szwajcarii przysmaku – zrobiona z czekolady. Co to jest tak właściwie fondue? Nazwa wywodzi się od francuskiego słowa fondre, oznaczającego „roztapiać się”. Jest to potrawa o płynnej konsystencji, przygotowywana w specjalnym garnku i podgrzewana przez cały czas, kiedy znajduje się na stole. Macza się w niej różne przekąski – w przypadku fondue czekoladowego zwykle są to świeże owoce, np. truskawki, banan, arbuz czy winogrona. Co jest potrzebne, by przygotować fondue?
Co jest potrzebne do przyrządzenia czekoladowego fondue?
Przede wszystkim ważne jest odpowiednie naczynie i dobrze dobrana czekolada. Najlepiej zaopatrzyć się w zestaw do fondue składający się z garnka lub specjalnego naczynia oraz podgrzewacza, na którym będzie można podgrzewać czekoladę, gdy już stanie na stole. Do wyboru są wersje ceramiczne, stalowe i żeliwne, każda ma swoje wady i zalety, więc właściwą można dobrać według własnych potrzeb.
Zakup odpowiedniej czekolady do fondue może okazać się wyzwaniem. Oczywiście, podczas „amatorskiego” przygotowywania tej potrawy wiele osób wykorzystuje tę sprzedawaną w formie tabliczek. Jednak każdy profesjonalny cukiernik wie, że w tym wypadku lepiej zdecydować się na specjalną, dostępną w formie niewielkich granulek, które bardzo łatwo się rozpuszczają, nabierając gładkiej i aksamitnej konsystencji. Wybierać możesz spośród zwykłych ciemnych, mlecznych lub białych czekolad do fondue albo postawić na produkty o nietypowych owocowych smakach w kolorze np. różowym, zielonym czy pomarańczowym – sprawdzą się one wspaniale jako ozdoba i główna atrakcja każdej imprezy okolicznościowej.
Zazwyczaj do przygotowania fondue potrzebna jest poza tym jedynie odpowiednia ilość śmietanki 30%. Oczywiście, smak można wzbogacić, dodając do potrawy dowolny likier lub przygotowując posypki, w których będzie się zanurzać zamoczone w płynnej czekoladzie owoce, np. posiekane orzechy włoskie, pistacje czy wiórki kokosowe.
Szeroka oferta najlepszych czekolad do fondue
W naszym sklepie znajdziesz tylko najwyższej klasy produkty polecane przez profesjonalnych cukierników. Oferujemy duży wybór czekolad przeznaczonych do przygotowania fondue – mają one status kuwertury oraz formę niewielkich pastylek. Łatwo się roztapiają, przyjmując delikatną i gładką konsystencję. Każdy produkt posiada dokładny opis dotyczący pochodzenia ziarna kakaowca (ma to wpływ na smak) oraz tego, jaki jest udział kakao w składzie i jakie nuty smakowe można w nim wyczuć. Oferujemy zarówno klasyczną belgijską czekoladę do fondue, a także gorzką, mleczną, białą, jak i cieszące się doskonałymi opiniami wśród naszych klientów oryginalne opcje w niezwykłych kolorach: np. pomarańczową, limonkową czy truskawkową.
Dostępne w naszym sklepie produkty kupić można w dużych opakowaniach ważących 1-5 kg. Są to wyroby cukiernicze doskonałej jakości wyprodukowane z ziaren kakaowca pochodzących z całego świata: Peru, Ecuadoru, Madagaskaru i wielu innych miejsc. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą – gwarantujemy atrakcyjne ceny i szybką realizację zamówień.
DRODZY KLIENCI. W SEZONIE LETNIM PODCZAS UPAŁÓW CZEKOLADA NARAŻONA JEST NA ROZPUSZCZENIE POD WPŁYWEM WYSOKICH TEMPERATUR. JEŻELI CHCĄ PAŃSTWO MIEĆ GWARANCJĘ NIE ZMIENIONEJ POSTACI CZEKOLADY PROSZĘ WYBRAĆ DODATKOWO OPAKOWANIE STYROPIANOWE DO TRANSPORTU. W PRZECIWNYM NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA STAN W JAKIM DOTRZE DO PAŃSTWA ZAMÓWIONY TOWAR!
Jest 18 produktów.
Mleczna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak mlecznej czekolady z wyczuwalnymi nutami śmietanki i karmelu. (produkt konfekcjonowany)
Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy. (produkt konfekcjonowany)
Ciemna belgijska czekolada o wysokiej zawartości masła kakaowego oraz wysokiej płynności - do stosowania w fontannach czekoladowych. Intensywny smak ciemnej czekolady o zrównoważonej słodyczy.
2.5 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811-E4-U71
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
op. 10 kg CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811 CALLEBAUT 811NV-01B
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
1kg Czekolada 33% MLECZNA SICAO CHM-T92941-575 Barry Callebaut
Czekolada z linii SICAO o 3 kroplach płynności. Ekonomiczna, polecana do ganache i musów.
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej. Kuwertura czekoladowa o niskiej płynności. Idealna jako baza do ganache, musów i kremów oraz jako dodatek do wypieków. Nadaje deserom intensywny smak i pozwala uzyskać zwartą i aksamitną konsystencję.
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
Zrównoważona ciemna czekolada wytwarzana z ziaren kakao pochodzących z Ghany. Kuwertura czekoladowa o wysokiej płynności, idealna do powlekania draży i glazurowania wyrobów cukierniczych. Zastosujesz ją także jako aromatyczny składnik zabiegów w salonach odnowy biologicznej.
5 kg NACAR 30.3% CHW-O35NACA-D38 CHOCOVIC biała czekolada easymelt o wysokiej zawartości mleka
Biała czekolada o wysokiej płynności i charakterystycznym mlecznym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
5 kg ZEYLON 36.5% CHM-Q89CEYL-D38 CHOCOVIC mleczna czekolada easymelt o zrównoważonym smaku
Klasyczna mleczna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym smaku z nutą wanilii. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
5 kg TOBADO 64.5% CHD-Q84TOBA-D38 CHOCOVIC ciemna czekolada easymelt o zrównoważonej słodyczy
Ciemna czekolada o wysokiej płynności i zrównoważonym słodkim smaku z wyczuwalną goryczką. Produkowana w postaci kaletek easymelt, które znacznie ułatwiają pracę z czekoladą.
3 kg CZEKOLADA BIAŁA 29% CHB28XXB3 BARIMA w postaci pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady
Biała czekolada o uniwersalnym zastosowaniu - produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady.
ZESTAW DO FONDUE MICRO-ONDES KC2150 CUISY przeznaczony do użytkowania w kuchence mikrofalowej
Mini zestaw stworzony do szybkiego i prostego przygotowania ulubionego fondue w zaciszu domowym. Przeznaczony do sprawnego przygotowania wyjątkowej przekąski w kuchence mikrofalowej.