Indeks: LUBECA122
Marka: LUBECA
0,5kg Drobna MĄCZKA MIGDAŁOWA (z migdałów kalifornijskich) 425 Lubeca
84,00 zł / 1 kg
Czas w cukiernictwie jest wyjątkowo ważnym czynnikiem, który wpływa na wydajność całej pracowni. Im więcej złożonych zostaje zamówień, tym bardziej trzeba usprawnić działanie, wykorzystując optymalne rozwiązania.
Konieczne jest również zachowanie takiej samej powtarzalności, jako że zamówiony wypiek zawsze powinien smakować tak samo dobrze. Dlatego też na szeroką skalę w branży wykorzystuje się ciasta w proszku. Dzięki taki mieszankom przygotowywanie wypieków staje się szybsze i wygodniejsze niż kiedykolwiek wcześniej.
W naszej ofercie dostępnych jest wiele produktów z tej kategorii, cieszących się pochlebnymi opiniami ze strony profesjonalistów z cukierniczej branży!
Ciasto w proszku to gotowa mieszanka składników potrzebnych do wykonania gofrów, ciasteczek, piernika lub wielu innych popularnych wypieków. Do takiej mieszanki wystarczy dodać jajka, mleko lub wodę, aby uzyskać masę o konsystencji gotowej do pieczenia.
Dostępność smaków takich produktów jest bardzo duża - w ten sposób można więc przygotować zarówno klasyczny biszkopt, jak i ciasteczka czekoladowe, karmelowe lub waniliowe. Bez względu na to, czy chodzi o przygotowanie chrupiących gofrów, czy może muffinek, ciasto z proszku przy zachowaniu odpowiednich proporcji z pewnością się uda.
Zachowanie powtarzalnego smaku przy każdym pieczeniu również nie jest problemem, jako że ciasta w proszku dostępne są w dużych opakowaniach, zatem starczą na długo. W przypadku dużego zapotrzebowania polecamy od razu wyposażyć się w cały zestaw gotowych mieszanek, korzystając z bardzo atrakcyjnej ceny.
Z gotowego ciasta w proszku można skorzystać w dowolnym momencie, jednocześnie nie martwiąc się tym, że przygotowanie całego wypieku zajmie wielu godzin. Wszystkie niezbędne suche składniki znajdujące się w mieszance zostały starannie odmierzone, a następnie wymieszane, co znacznie skraca czas potrzebny do odmierzenia proporcji poszczególnych produktów.
Skompletowanie składników mokrych zazwyczaj zajmuje jedynie chwilę, dlatego przygotowanie masy do pieczenia nie zajmuje więcej niż kilka minut. To niezwykle wygodna metoda produkcji ciasta, szczególnie jeśli danego dnia trzeba stworzyć duży zapas wypieków.
Co więcej, gotowe ciasta w proszku sprawiają mniej kłopotów przy pieczeniu i minimalizują ryzyko popełnienia błędów w czasie pracy.
Jest 32 produktów.
Indeks: LUBECA122
Marka: LUBECA
Indeks: LUBECA123
Marka: LUBECA
Indeks: LUBECA121
Marka: LUBECA
Indeks: LUBECA120
Marka: LUBECA
Indeks: LUBECA118
Marka: LUBECA
Indeks: LUBECA119
Marka: LUBECA
Indeks: P%IREKS02(1)
Marka: SEMPRE
14/07/2025 TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA Niezbędna w każdej domowej i profesjonalnej cukierni, zwłaszcza w okresie świątecznym mieszanka do wypieku różnego rodzaju wyrobów piernikowych. Zapewnia zawsze doskonały smak i wyjątkowy aromat twoich ulubionych korzennych wypieków.
Indeks: AGUGIARO14
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Złoty słód pszenny, naturalny dodatek techniczny poprawiający parametry i jakoś sensoryczną pieczywa. Już niewielki dodatek pozwala przyspieszyć proces fermentacji, a tym samym rozrostu ciasta. Zapewnia uzyskanie aromatycznych wypieków o miękkim i elastycznym miąższu oraz chrupiącej, rumianej skórce. Stosowany do wypieku pieczywa pszennego, mieszanego,...
Indeks: AGUGIARO13
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Specjalna mieszanka do wypieków cukierniczych na bazie suszonego zakwasu. Przeznaczona do wszystkich metod stosowanych w produkcji ciast na zakwasie. Dodatek zakwasu cukierniczego pozwala na zmniejszenie ilości stosowanych drożdży oraz poprawia właściwości mechaniczne ciasta.
Indeks: AGUGIARO03
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Magistrale - delikatna i elastyczna mąka do mistrzowskich wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do panettone, focaccia i pandoro! Mąka do wypieków na zakwasie!
Indeks: AGUGIARO04
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Manitoba - wytrzymała i plastyczna mąka pszenna. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 14.5% zawartości białka. Mąka do ciasta wymagającego długiego procesu wyrastania! Mąka pszenna do ptysi z ciasta parzonego! Mąka do wypieków na zakwasie!
Indeks: AGUGIARO01
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Sfoglia - mąka pszenna do szybko rosnących wypieków o wyjątkowej chrupkości. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13% zawartości białka. Mąka do ciasta francuskiego! Mąka pszenna do bezpośredniego wypieku! Mąka sprzyjająca szybkiemu wzrostowi ciasta! Mąka pszenna do delikatnych i chrupiących wypieków!
Indeks: AGUGIARO02
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Sottozero - plastyczna i odporna mąka pszenna do ciasta poddawanego procesowi mrożenia. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13.5% zawartości białka. Mąka do mrożonych rogalików! Mąka do mrożonych ciast na zakwasie! Mąka zachowująca żywotność drożdży podczas mrożenia!
Indeks: AGUGIARO12
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Croissant - zrównoważona pod względem elastyczności mąka pszenna do wypieku klasycznych Croissantów. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 13.5% zawartości białka. Mąka do ciasta francuskiego i ciasta parzonego. Mąka do chrupiących deserów smażonych.
Indeks: AGUGIARO11
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Pan di Spagna - mąka pszenna do puszystych i wilgotnych wypieków z ciasta biszkoptowego. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 o 11% zawartości białka. Mąka do ciasta biszkoptowego. Mąka sprzyjająca fizycznemu rozrostowi ciasta. Idealna do biszkoptów, muffinek, ciasta filo, ptysi i deserów smażonych.
Indeks: AGUGIARO10
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Biscotteria - mąka pszenna do wyjątkowo kruchych wypieków. Mąka z pszenicy miękkiej typu 00 0 10% zawartości białka. Mąka do wypieków z ciasta kruchego, idealna do tart i tartaletek. Mąka do wypieku kruchych ciasteczek.
Indeks: AGUGIARO05
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.
Indeks: AGUGIARO06
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Pełnoziarnista semolina z pszenicy durum uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Idealna do wypieku pizzy i pieczywa oraz do wyrabiania "domowego" makaronu.
Indeks: AGUGIARO07
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Idealna do wypieku pizzy oraz słodkich i wytrawnych wyrobów piekarniczych.
Indeks: AGUGIARO08
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Uniwersalne zastosowanie! Szczególnie polecana do ciasta kruchego oraz świeżych makaronów.
Indeks: AGUGIARO09
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Miękka mąka pszenna uzyskiwana w procesie zintegrowanego mielenia! Wysokiej jakości mąka pszenna do użytku profesjonalnego. Uniwersalne zastosowanie!
Indeks: EMIX04(1)
Marka: EMIX
Na naleśniki zawsze jest dobra pora! Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowanie zawsze doskonałych naleśników. Lekko słodkie naleśniki będą komponować się zarówno ze słodkimi jak i wytrawnymi dodatkami.
Indeks: EMIX10
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: MIXEX04
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: EMIX11
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Jesteś na diecie wegańskiej? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju wegańskimi dodatkami.
Indeks: ZEELANDIA03
Marka: ZEELANDIA
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów z dodatkami? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: EMIX09
Marka: EMIX
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: MIXEX03
Marka: MIX EXPERT
Wyobrażasz sobie wakacje bez chrupiących gofrów bąbelkowych z ulubionymi lodami w środku? Mieszanka bazowa w proszku pozwala na przygotowywanie zawsze idealnie chrupiących gofrów na słodko, które doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami.
Indeks: DAWN148
Marka: DAWN FOODS
Indeks: DAWN14
Marka: DAWN FOODS
Indeks: DAWN69
Marka: DAWN FOODS
Indeks: DAWN230
Marka: DAWN FOODS