Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
  • Sposoby dostawy

CZEKOLADA DESEROWA
Czekolada deserowa - cena i opinie - sklep cukieteria.pl

CZEKOLADA DESEROWA

Wyjątkowe okazje bardzo często są uświetniane przez wyjątkowe jedzenie, a na wielu uroczystościach kluczowym elementem jest oczywiście tort. W zdecydowanej większości przypadków tego typu łakocie są wzbogacane różnymi dodatkami, a wśród tych ostatnich króluje czekolada.

Czekolada deserowa - do wypieków i nie tylko

Czekolada od dziesiątek lat jest nieodłącznym elementem kunsztu cukierników. Powstało mnóstwo jej rodzajów i odmian - zawierających mniej lub więcej kakao czy rozmaite dodatki, ciemna czekolada, biała czekolada, mleczna, smakowa - wszystkie one są powszechnie wykorzystywane przez profesjonalistów. Właśnie dlatego w tej kategorii naszego sklepu znajduje się bardzo wysokiej jakości czekolada ciemna deserowa w różnych formach, którą można użyć do wypieków i nie tylko na wiele różnych sposobów, m.in. może być ona podstawą do stworzenia pysznej polewy czy jako dodatek do kremu, który znajdzie się wewnątrz ciasta.

Wysokiej jakości deserowa czekolada od sprawdzonego dostawcy

Nasza firma od wielu lat zajmuje się dostarczaniem bardzo wysokiej jakości produktów dla cukierników i cukierni. Prym wiodą profesjonalne czekolady belgijskie, najbardziej  uznawanych producentów Barry Callebaut i Cacao Barry. W ofercie znajdują się również czekolady BIO niemieckiego producenta Lubeca. Od samego początku naszego funkcjonowania zależy nam na tym, aby każda osoba, która zdecyduje się skorzystać z naszej oferty była jak najbardziej zadowolona. Z tego względu dbamy o profesjonalną obsługę klienta oraz jak najszerszy asortyment, w którym znajdują się wyroby wyłącznie wysokiej jakości.

Rodzaje czekolad deserowych - jak wybrać

W cukiernictwie czekolady deserowe będą różnić się pomiędzy sobą zawartością składników. Przyjmuje się że po czekoladzie białej, mlecznej, deserowa jest kolejną i może zawierać od 30 do 70% składników kakaowych. Ostatnią w kolejności jest czekolada gorzka. Zawartość składników kakaowych będzie różnić się w  ilości samej miazgi kakaowej i masła kakaowego. Dlatego też czekolady mogą mieć różną płynność i smak. Do wylewania korpusów czekoladowych czekolada powinna miec minimum 3 krople płynności, komfort pracy zapewnią nam 4 krople płynności. Jezli robisz ganache to nie ma to już dużego znaczenia, mozna wybrać czekoladę o niższej zawartości tłuszcu kakaowego.

Osoby, które zdecydowały się dokonać u nas zakupu produktów cukierniczych, wystawiają nam bardzo pozytywne opinie. Najczęściej wspominają w nich o profesjonalnym podejściu naszych pracowników, błyskawicznej realizacji zamówienia oraz atrakcyjnych cenach.

Jeżeli zainteresowały cię dostępne w naszym sklepie czekolady deserowe lub którykolwiek z produktów z naszej oferty, to serdecznie zapraszamy do złożenia zamówienia. Jeśli natomiast masz jakieś pytania, to prosimy o kontakt. Nasi doradcy z chęcią udzielą Ci na nie wyczerpujących odpowiedzi. Postaw na sprawdzoną firmę już dziś.

DRODZY KLIENCI. W SEZONIE LETNIM PODCZAS UPAŁÓW CZEKOLADA NARAŻONA JEST NA ROZPUSZCZENIE POD WPŁYWEM WYSOKICH TEMPERATUR. JEŻELI CHCĄ PAŃSTWO MIEĆ GWARANCJĘ NIE ZMIENIONEJ POSTACI CZEKOLADY PROSZĘ WYBRAĆ DODATKOWO OPAKOWANIE STYROPIANOWE DO TRANSPORTU. W PRZECIWNYM NIE PONOSIMY ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA STAN W JAKIM DOTRZE DO PAŃSTWA ZAMÓWIONY TOWAR!

Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com

Jest 66 produktów.

Pokazano 1-66 z 66 pozycji
Aktywne filtry