Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Sprzedawcy lodów prześcigają się w urozmaicaniu deserów lodowych. Jedną z propozycji, którą szczególnie lubią dzieci, jest pokrycie loda w rożku kolorową polewą. Cienka warstwa polewy szybko zastyga na powierzchni zimnego loda, tworząc atrakcyjną kolorową skorupkę pod która kryje się lodowy smakołyk. Polewy do lodów mają nie tylko różne kolory, ale również i smaki. Co za tym idzie żółta polewa będzie smakować cytrynowo, zielona jabłkowo, a fioletowa jagodowo. Kolorowe polewy do lodów szczególnie sprawdzają się w sezonie letnim, w miejscach wypoczynku rodzin z dziećmi. Według opinii wielu cukierników to rozwiązanie sprawia, że lody sprzedają się jeszcze lepiej.
Polewy zastygające za sprawą swoich niesamowitych właściwości stanowią efektowny dodatek do lodów kręconych typu włoskiego lub amerykańskiego.
Polewa jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Jest to produkt gotowy do użycia. Wystarczy jedynie podgrzać do podanej na opakowaniu temperatury w celu rozpuszczenia i już można zamaczać bądź polewać nią lody.
Mnogość smaków i kolorów pozwala na dobranie odpowiedniej polewy do lodów, aby razem komponowały się w doskonały deser. Wśród bogatej gamy znajdziesz polewy o smaku orzechowym, owocowym, karmelowym, miętowym czy śmietankowe. Za smakiem idą również różne intensywne kolory, które wyglądają bardzo efektownie w formie lśniącej powłoczki.
Wśród produktów do oblewania lodów mamy wybór spośród kolorowych polew na bazie tłuszczów roślinnych i jogurtu w proszku lub prawdziwą czekoladę w skład której wchodzi w zależności od rodzaju: masło kakaowe, mleko w proszku, kakao. Szczegółowe składy produktów podane są w opisie produktów i na opakowaniach.
Doskonale płynna konsystencja rozpuszczonej czekolady pozwala na łatwe i szybkie przylgnięcie czekolady do deseru, co zapobiega kapaniu i odklejaniu produktu od zimnego deseru, a wręcz przeciwnie - niska temperatura pozwala na jeszcze szybsze zastygnięcie. Czekolada do lodów typu ICE CHOCOLATE świetnie sprawdza się w dekorowaniu lodów na patyku. Powierzchnię czekolady można dodatkowo posypać wybraną posypką cukrowa lub naturalną np. w postaci kruszonych orzechów. Tak przygotowane lody na patyku można umieścić w witrynie lodziarni, gotowe do sprzedaży, będą przyciągać wzrok miłośników lodowego szaleństwa.
W naszym sklepie oferujemy całą kategorię poświęconą różnego rodzaju polewom i czekoladom zastygającym do lodów. Wśród nich znajdziesz takie smaki, jak cytryna, pomarańcza, jabłko, truskawka, mięta, czekolada, karmel czy mango. Polewy nadają się do lodów tradycyjnych, włoskich, sorbetów, mrożonych jogurtów i lodów na patyku. Każda z nich ma piękny, intensywny kolor, co przyciąga uwagę oraz ozdabia deser.
Ceny naszych produktów wahają się z zależności od producenta, objętości opakowania, smaku oraz właściwości. Zapoznaj się bliżej z całą gamą różnorodnych polew zastygających i wybierz te, które najlepiej podkreślą smak lodów z Twojej cukierni bądź lodziarni. Gwarantujemy, że klienci będą zachwyceni podanymi przez Ciebie deserami.
Jest 11 produktów.
Indeks: CALLEBAUT50
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT46
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT47
Marka: CALLEBAUT
Czekolada rubinowa idealna do lodów na patyku, rożków lodowych i przygotowywania stracciatella. Wyjątkowy smak czekolady rubinowej przeznaczony do produkcji lodów. Idealnie sprawdzi się również jako czekolada do fontanny.
Indeks: CALLEBAUT49
Marka: CALLEBAUT
Indeks: CALLEBAUT48
Marka: CALLEBAUT
Indeks: BABBI212
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI211
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI189
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI104
Marka: BABBI
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
Indeks: BABBI105
Marka: BABBI
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
Indeks: BABBI219
Marka: BABBI
Gotowa do użycia polewa czekoladowa - na bazie białej czekolady i oleju kokosowego do oblewania i dekorowania lodów. Doskonała do lodów na patyku.