Substacje słodzące - zamienniki cukru
Substancje słodzące są bardzo ważnym wyposażeniem cukierni. Różnią się między sobą pod względem wielu właściwości, dlatego mają zróżnicowane zastosowanie. W tej kategorii znajdują się syntetyczne i naturalne substancje słodzące, które wyróżnia wysoka jakość i dobry skład. Zapraszamy do skorzystania z oferty naszego sklepu.
Syntetyczne i naturalne substancje słodzące
Bardzo popularne i naturalne substancje słodzące to między innymi fruktoza i jej pochodne. Nazywa się tak cukier pochodzący z owoców – naturalne występuje także w miodzie. Charakteryzuje się wysoką słodkością na tle innych, powszechnie stosowanych w branży cukierniczej. Powszechnie używanym produktem jest także syrop glukozowy lub syrop glukozowo-fruktozowy, czyli wodny, zagęszczony roztwór pozyskiwany zwykle ze skrobi zbóż.
W naszej ofercie znajdują się również syntetyczne substancje słodzące, takie jak na przykład izomalt. Jest to substancja około dwa razy mniej słodka od cukru stołowego, jednak w przeciwieństwie do niego nie powoduje próchnicy, jest też niskokaloryczna. Izomalt najczęściej wykorzystuje się w zakresie produkcji dekoracji cukierniczych.
Wysoce popularnym produktem jest również sorbitol, który jest nie tylko doceniany za swój słodki smak, ale także za właściwości wypełniające, stabilizujące oraz nawilżające. Często wchodzi w skład lodów, deserów czy batonów. Jako ciekawostkę można dodać, że nie jest fermentowany przez bakterie jamy ustnej, dlatego można go spotkać w składzie, np. past do zębów.
Substancje intensywnie słodzące
W ofercie naszego sklepu znajdują się substancje intensywnie słodzące, które sprawdzą się w przypadku najbardziej słodkich ciast czy mas. W każdym przypadku dysponujemy wysokiej klasy produktami, których skład jest dopuszczalny do użycia w produkcji żywności. Różnorodność naszego asortymentu sprawia, że znajdziesz w nim ciekawe zamienniki cukru, ale jednocześnie produkty, które pełnią jednocześnie inne funkcje (np. sorbitol). Substancje słodzące mają właściwości emulgujące, nawilżające oraz nadające teksturę.
Różnorodne substancje słodzące
W niniejszej kategorii znajdują się substancje słodzące o wielu zastosowaniach oraz występujące w wielu rodzajach, również pod względem pojemności. Dysponujemy opakowaniami niewielkimi (np. 250 g), jak i większymi wiaderkami, mieszczącymi kilkanaście kilogramów danego środka słodzącego. Z tego powodu możesz wybrać produkt adekwatny do zapotrzebowania Twojej cukierni.
Współpracujemy jedynie ze sprawdzonymi dostawcami, którzy otrzymują pochlebne opinie o swoich produktach i zawsze oferują wysoką jakość wyrobów. Wszystkie substancje słodzące z tej kategorii są dopuszczone do użycia w produkcji żywności i cieszą się uznaniem wielu cukierników. Mimo wysokiej jakości wyróżnia je też bardzo atrakcyjna cena.
Zachęcamy również do sprawdzenia innych produktów z naszej oferty. Posiadamy wieloletnie doświadczenie i współpracujemy z wieloma wymagającymi klientami. Możesz nam zaufać!
Jest 33 produktów.
Izomalt granulowany o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do tworzenia efektownych dekoracji oraz do wyrobu produktów o obniżonej zawartości cukru.
1 kg SUCRE INVERTI GALLIA LOUIS FRANCOIS cukier inwertowany - trymolina
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.
700g TREHALOSA disacharyd z tapioki zamiennik sacharozy 00100112 Sosa
Zamiennik dla sacharozy otrzymywany ze skrobii tapioki.
900 g ISOMALT REFINAT 39463 SOSA INGREDIENTS substancja słodząca - izomalt w postaci proszku
Czysty izomalt w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Idealnie sprawdzi się do tworzenia różnego rodzaju dekoracji.
Cukier otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
0.5 kg GLUCOSA EN POLS 33DE 39464 SOSA INGREDIENTS odwodniony syrop glukozowy w proszku
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
Izomalt granulowany o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do tworzenia efektownych dekoracji oraz do wyrobu produktów o obniżonej zawartości cukru.
op. 1 kg Maltodekstryna - 130007 Sempre - dodatek funkcjonalny do lodów i cukiernictwa
Węglowodan otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu. Dodatek do lodów i cukiernictwa.
Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.
8 kg CUKIER PUDER NIETOPLIWY DO DEKORACJI
Do dekoracji pączków na tłusty czwartek i ciast pieczonych na tłuszczu. Nie topi się!
1 kg GLUCOSE DESHYDRATE DE40 LOUIS FRANCOIS syrop glukozowy w proszku
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
15 kg SUCRE INVERTI GALLIA LOUIS FRANCOIS cukier inwertowany - trymolina
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.