142,00 zł / 1 kg
- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
- AKCESORIA CUKIERNICZE
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY CUKROWEJ I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- POZOSTAŁY DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- TERMOMETRY I MIERNIKI GASTRONOMICZNE
- SYFONY I AKCESORIA
- ROBOT COUPE
- BLENDERY VITAMIX
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- GOFROWNICE I AKCESORIA DO GOFRÓW
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
Substacje słodzące - zamienniki cukru
Substancje słodzące są bardzo ważnym wyposażeniem cukierni. Różnią się między sobą pod względem wielu właściwości, dlatego mają zróżnicowane zastosowanie. W tej kategorii znajdują się syntetyczne i naturalne substancje słodzące, które wyróżnia wysoka jakość i dobry skład. Zapraszamy do skorzystania z oferty naszego sklepu.
Syntetyczne i naturalne substancje słodzące
Bardzo popularne i naturalne substancje słodzące to między innymi fruktoza i jej pochodne. Nazywa się tak cukier pochodzący z owoców – naturalne występuje także w miodzie. Charakteryzuje się wysoką słodkością na tle innych, powszechnie stosowanych w branży cukierniczej. Powszechnie używanym produktem jest także syrop glukozowy lub syrop glukozowo-fruktozowy, czyli wodny, zagęszczony roztwór pozyskiwany zwykle ze skrobi zbóż.
W naszej ofercie znajdują się również syntetyczne substancje słodzące, takie jak na przykład izomalt. Jest to substancja około dwa razy mniej słodka od cukru stołowego, jednak w przeciwieństwie do niego nie powoduje próchnicy, jest też niskokaloryczna. Izomalt najczęściej wykorzystuje się w zakresie produkcji dekoracji cukierniczych.
Wysoce popularnym produktem jest również sorbitol, który jest nie tylko doceniany za swój słodki smak, ale także za właściwości wypełniające, stabilizujące oraz nawilżające. Często wchodzi w skład lodów, deserów czy batonów. Jako ciekawostkę można dodać, że nie jest fermentowany przez bakterie jamy ustnej, dlatego można go spotkać w składzie, np. past do zębów.
Substancje intensywnie słodzące
W ofercie naszego sklepu znajdują się substancje intensywnie słodzące, które sprawdzą się w przypadku najbardziej słodkich ciast czy mas. W każdym przypadku dysponujemy wysokiej klasy produktami, których skład jest dopuszczalny do użycia w produkcji żywności. Różnorodność naszego asortymentu sprawia, że znajdziesz w nim ciekawe zamienniki cukru, ale jednocześnie produkty, które pełnią jednocześnie inne funkcje (np. sorbitol). Substancje słodzące mają właściwości emulgujące, nawilżające oraz nadające teksturę.
Różnorodne substancje słodzące
W niniejszej kategorii znajdują się substancje słodzące o wielu zastosowaniach oraz występujące w wielu rodzajach, również pod względem pojemności. Dysponujemy opakowaniami niewielkimi (np. 250 g), jak i większymi wiaderkami, mieszczącymi kilkanaście kilogramów danego środka słodzącego. Z tego powodu możesz wybrać produkt adekwatny do zapotrzebowania Twojej cukierni.
Współpracujemy jedynie ze sprawdzonymi dostawcami, którzy otrzymują pochlebne opinie o swoich produktach i zawsze oferują wysoką jakość wyrobów. Wszystkie substancje słodzące z tej kategorii są dopuszczone do użycia w produkcji żywności i cieszą się uznaniem wielu cukierników. Mimo wysokiej jakości wyróżnia je też bardzo atrakcyjna cena.
Zachęcamy również do sprawdzenia innych produktów z naszej oferty. Posiadamy wieloletnie doświadczenie i współpracujemy z wieloma wymagającymi klientami. Możesz nam zaufać!
88,00 zł / 1 kg
36,00 zł / 1 kg
Indeks: FOODCOLOURS264
Marka: FOOD COLOURS
500g Syrop kukurydziany 100% dodatek funkcjonalny K-180 Food Colours
36,00 zł / 1 kg
40,00 zł / 1 kg
33,20 zł / 1 kg
Indeks: BENEO01
Marka: BENEO
1 kg ISOMALT ST-M 0.5-3.55 MM BENEO STANDATYZOWANY IZOMALT KRYSTALICZNY (produkt konfekcjonowany)
Izomalt granulowany o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do tworzenia efektownych dekoracji oraz do wyrobu produktów o obniżonej zawartości cukru.
40,00 zł / 1 kg
20,00 zł / 1 kg
Indeks: RÓŻNE97/2
8 kg CUKIER PUDER NIETOPLIWY DO DEKORACJI
Do dekoracji pączków na tłusty czwartek i ciast pieczonych na tłuszczu. Nie topi się!
12,19 zł / 1 kg
18,00 zł / 1 kg
16,20 zł / 1 kg
16,00 zł / 1 kg
Indeks: COMPRITAL154(1)
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
1.3 kg ZUCCHERO D'UVA PC606 COMPRITAL naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu
Naturalny cukier winogronowy w postaci płynnego koncentratu do produkcji lekkich i kremowych lodów naturalnych. Przyjemny słodki smak z owocowymi nutami.
46,00 zł / 1 kg
Indeks: SOSA256
Marka: Sosa Ingredients
1,4 kg SUCRE INVERTIT LIQUIDO cukier inwertowany w płynie 00100214 Sosa
59,00 zł / 1 kg
66,73 zł / 1 kg
5,90 zł / 100 g
Indeks: LOUISFRANCOIS25
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg GLUCOSE DESHYDRATE DE40 LOUIS FRANCOIS syrop glukozowy w proszku
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
59,00 zł / 1 kg
Indeks: LOUISFRANCOIS12
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg SUCRE INVERTI GALLIA LOUIS FRANCOIS cukier inwertowany - trymolina
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.
82,00 zł / 1 kg
Indeks: BABBI07
Marka: BABBI
3kg SCIROPPINO 16001 płynna mieszanka glukozy i fruktozy (syrop inwertowany) BABBI
32,00 zł / 1 kg
6,46 zł / 100 g
Indeks: SOSA450
Marka: Sosa Ingredients
700g TREHALOSA disacharyd z tapioki zamiennik sacharozy 00100112 Sosa
Zamiennik dla sacharozy otrzymywany ze skrobii tapioki.
18,00 zł / 100 g
Indeks: SOSA361
Marka: Sosa Ingredients
900 g ISOMALT REFINAT 39463 SOSA INGREDIENTS substancja słodząca - izomalt w postaci proszku
Czysty izomalt w postaci proszku o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Idealnie sprawdzi się do tworzenia różnego rodzaju dekoracji.
9,89 zł / 100 g
11,87 zł / 100 g
Indeks: COMPRITAL162
Marka: COMPRITAL
1 kg MALTODESTRINE P119B COMPRITAL cukier prosty - maltodekstryna - dodatek funkcjonalny do lodów i cukiernictwa
Cukier prosty otrzymywany w procesie częściowej hydrolizy skrobi - maltodekstryna. Funkcjonalny dodatek spożywczy o zróżnicowanym zastosowaniu (do lodów i cukiernictwa).
58,90 zł / 1 kg
16,00 zł / 1 kg
9,50 zł / 1 kg
Indeks: LOUISFRANCOIS33
Marka: LOUIS FRANCOIS
15 kg SUCRE INVERTI GALLIA LOUIS FRANCOIS cukier inwertowany - trymolina
Trymolina - cukier inwertowany w postaci drobnych kryształków o bardzo dobrej rozpuszczalności.
32,00 zł / 1 kg
15,00 zł / 1 kg
14,00 zł / 1 kg
15,50 zł / 1 kg
Indeks: SOSA353
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg GLUCOSA EN POLS 33DE 39464 SOSA INGREDIENTS odwodniony syrop glukozowy w proszku
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
10,20 zł / 100 g