Wszystkie bestsellery
  • Formy płatności

    Formy płatności
SUBSTANCJE SŁODZĄCE
SUBSTANCJE SŁODZĄCE

SUBSTANCJE SŁODZĄCE

Substancje słodzące są bardzo ważnym wyposażeniem cukierni. Różnią się między sobą pod względem wielu właściwości, dlatego mają zróżnicowane zastosowanie. W tej kategorii znajdują się syntetyczne i naturalne substancje słodzące, które wyróżnia wysoka jakość i dobry skład. Zapraszamy do skorzystania z oferty naszego sklepu.

Syntetyczne i naturalne substancje słodzące

Bardzo popularne i naturalne substancje słodzące to między innymi fruktoza i jej pochodne. Nazywa się tak cukier pochodzący z owoców – naturalne występuje także w miodzie. Charakteryzuje się wysoką słodkością na tle innych, powszechnie stosowanych w branży cukierniczej. Powszechnie używanym produktem jest także syrop glukozowy lub syrop glukozowo-fruktozowy, czyli wodny, zagęszczony roztwór pozyskiwany zwykle ze skrobi zbóż.

W naszej ofercie znajdują się również syntetyczne substancje słodzące, takie jak na przykład izomalt. Jest to substancja około dwa razy mniej słodka od cukru stołowego, jednak w przeciwieństwie do niego nie powoduje próchnicy, jest też niskokaloryczna. Izomalt najczęściej wykorzystuje się w zakresie produkcji dekoracji cukierniczych.

Wysoce popularnym produktem jest również sorbitol, który jest nie tylko doceniany za swój słodki smak, ale także za właściwości wypełniające, stabilizujące oraz nawilżające. Często wchodzi w skład lodów, deserów czy batonów. Jako ciekawostkę można dodać, że nie jest fermentowany przez bakterie jamy ustnej, dlatego można go spotkać w składzie, np. past do zębów.

Substancje intensywnie słodzące

W ofercie naszego sklepu znajdują się substancje intensywnie słodzące, które sprawdzą się w przypadku najbardziej słodkich ciast czy mas. W każdym przypadku dysponujemy wysokiej klasy produktami, których skład jest dopuszczalny do użycia w produkcji żywności. Różnorodność naszego asortymentu sprawia, że znajdziesz w nim ciekawe zamienniki cukru, ale jednocześnie produkty, które pełnią jednocześnie inne funkcje (np. sorbitol). Substancje słodzące mają właściwości emulgujące, nawilżające oraz nadające teksturę.

Różnorodne substancje słodzące

W niniejszej kategorii znajdują się substancje słodzące o wielu zastosowaniach oraz występujące w wielu rodzajach, również pod względem pojemności. Dysponujemy opakowaniami niewielkimi (np. 250 g), jak i większymi wiaderkami, mieszczącymi kilkanaście kilogramów danego środka słodzącego. Z tego powodu możesz wybrać produkt adekwatny do zapotrzebowania Twojej cukierni.

Współpracujemy jedynie ze sprawdzonymi dostawcami, którzy otrzymują pochlebne opinie o swoich produktach i zawsze oferują wysoką jakość wyrobów. Wszystkie substancje słodzące z tej kategorii są dopuszczone do użycia w produkcji żywności i cieszą się uznaniem wielu cukierników. Mimo wysokiej jakości wyróżnia je też bardzo atrakcyjna cena.

Zachęcamy również do sprawdzenia innych produktów z naszej oferty. Posiadamy wieloletnie doświadczenie i współpracujemy z wieloma wymagającymi klientami. Możesz nam zaufać!

Jest 25 produktów.

Pokazano 1-25 z 25 pozycji
Aktywne filtry